Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Ένα άλλο ατελές μοντέλο δεδομένων από το Imperial College είναι υπεύθυνο για τον τελευταίο υποχρεωτικό εγκλεισμό του Ηνωμένου Βασιλείου

 Η πηγή πίσω από τον ισχυρισμό ότι ένα νέο στέλεχος COVID-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι 70% πιο μεταδοτικό, ο Δρ Erik Volz, παραδέχεται ότι το μοντέλο που παρήγαγε αυτή τη στατιστική είναι ελαττωματικό και ότι είναι ''πολύ νωρίς για να πει'' εάν το στέλεχος εξαπλώνεται πιο εύκολα.


Το Σάββατο, ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ακραία νέα μέτρα λίγο πριν τις διακοπές λόγω της εμφάνισης μιας νέας παραλλαγής COVID-19. Ο Τζόνσον, καθώς και ο επικεφαλής Ιατρικός Λειτουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Chris Whitty, ο οποίος μίλησε επίσης στη συνέντευξη Τύπου του Σαββάτου, το νέο στέλεχος - με το ψευδώνυμο VUI-202012/01 - είναι περίπου 70% πιο μεταδοτικό, αλλά κανένα στοιχείο δεν δείχνει ότι είναι πιο σοβαρό ή θανατηφόρα από τα προηγούμενα στελέχη.

Σύμφωνα με το BBC, ο ισχυρισμός του Τζόνσον ότι η νέα παραλλαγή ''μπορεί να είναι έως και 70% πιο μεταδοτική'', βασίστηκε στις πληροφορίες που συζητήθηκαν την

προηγούμενη ημέρα από τη συμβουλευτική ομάδα New and Emerging Respiratory Virus Threats Advisory, ή NERVTAG. Ωστόσο, όπως σημειώνει το BBC, ο αριθμός αυτός προέρχεται προφανώς από μία μόνο πηγή, μια παρουσίαση 10 λεπτών από τον Δρ Erik Volz του Imperial College που δόθηκε την περασμένη Παρασκευή, την ίδια ημέρα με τη συνάντηση του NERVTAG.


2:36:412:46:50 Epidemiology of SARS-CoV-2 Genetic Variants. Dr Erik Volz, Imperial College London

2:47:092:58:33 Mutations and clinical consequences. Professor Emma Thomson, University of Glasgow

2:58:443:15:10 SARS-CoV-2 mutational escape from therapeutic convalescent plasma. Professor Ravi Gupta, University of Cambridge

3:15:483:25:30 Coordination of mutation data for public health use. Dr Alessandro Carabelli, University of Cambridge

Ο Volz - στενός συνάδελφος του αναξιόπιστου Neil Ferguson - παρέδωσε την παρουσίαση στο COVID-19 Genomics UK (COG-UK), μια ερευνητική κοινοπραξία που χρηματοδοτήθηκε σε μεγάλο βαθμό από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και το Wellcome Trust και, ειδικότερα, το Wellcome Sanger Institute. 

Το Ινστιτούτο Wellcome Sanger δέχθηκε πρόσφατα πυρ για ''κατάχρηση'' του DNA των Αφρικανών για την ανάπτυξη ενός ''γονιδιακού τσιπ χωρίς κατάλληλες νομικές συμφωνίες'' και μια επερχόμενη έκθεση Unlimited Hangout θα αναλύσει λεπτομερώς τους δεσμούς του Wellcome Trust με το κίνημα ευγονικής του Ηνωμένου Βασιλείου, το Ίδρυμα Bill και  Melinda Gates και το εμβόλιο Oxford-AstraZeneca COVID-19

Ειδικότερα, ο επιστήμονας που χρηματοδοτήθηκε από το Wellcome Trust πίσω από αυτόν τον υποψήφιο εμβολίου, Adrian Hill, ανέφερε πρόσφατα από την Washington Post ότι ''είμαστε στην περίεργη θέση να θέλουμε η COVID να παραμείνει, τουλάχιστον για λίγο ... Αλλά οι περιπτώσεις μειώνονται " 

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, η Google και άλλα ισχυρά ενδιαφερόμενα μέρη είναι σε θέση να επωφεληθούν από τις πωλήσεις του συγκεκριμένου υποψήφιου εμβολίου.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη δημοσίευση του Volz, το COG-UK ''είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία> 40.000 αλληλουχιών SARS-CoV-2 από τη χώρα σε <6 μήνες (περίπου τα μισά από όλα τα γονιδιώματα αλληλουχούν παγκοσμίως έως τις 7 Ιουλίου)'' και ''διευκόλυνε τη χρήση ισχυρής και συστηματικής δειγματοληψίας και κοινών βιοπληροφορικών και εργαστηριακών προσεγγίσεων και τη συλλογή σταθερών βασικών μεταδεδομένων, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο σύνολο δεδομένων υψηλής ανάλυσης ικανό να εξετάζει αλλαγές στη βιολογία του ιού στο Ηνωμένο Βασίλειο. "

Ωστόσο, στην παρουσίασή του την περασμένη Παρασκευή, ο Volz υποβαθμίζει επανειλημμένα την ποιότητα της δειγματοληψίας COG-UK και, κατ επέκταση, την εγκυρότητα του μοντέλου που χρησιμοποιήθηκε για να δικαιολογήσει το ποσοστό 70%, δημιουργώντας προφανή ερωτήματα σχετικά με το γιατί ο Μπόρις Τζόνσον θα αναφέρει τόσο πολύ τον αριθμό και τον χρησιμοποιήστε για να δικαιολογήσει τα δρακόντεια μέτρα υποχρεωτικής φυλάκισης κατά την περίοδο των διακοπών, καθώς και την αυθαίρετη δημιουργία ενός νέου, πιο ακραίου επιπέδου υποχρεωτικού εγκλεισμού.

Συγκρίνοντας το νέο στέλεχος, το οποίο ο Volz αναφέρεται στην παρουσίαση ως N501Y, με ένα άλλο στέλεχος που ονομάζεται A222V, ο Volz δηλώνει ότι 

''Βρισκόμαστε ακόμα βασικά στα πολύ πρώτα στάδια, έχουμε βασικά έναν μήνα ανάπτυξης για σύγκριση, ενώ έχουμε τώρα παρατήρησε το A222V για 3 μήνες. " 

Αφού σημείωσε την περιορισμένη φύση του συνόλου δεδομένων για το N501Y, ο Volz δήλωσε ότι ''η ανάπτυξη [σε περιπτώσεις για το νέο στέλεχος] φαίνεται να είναι μεγαλύτερη''. Στη συνέχεια, προσθέτει γρήγορα την προειδοποίηση ότι ''οι τάσεις που βλέπετε είναι νωρίς δεν βγαίνουν πάντα, πρέπει να αφήσετε περισσότερα δεδομένα να συσσωρεύονται''.

Στη συνέχεια, ο Volz συγκρίνει τη δυνατότητα μετάδοσης των A222V και N501Y. Όσον αφορά το μοντέλο που χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό της μεταδοτικότητας του A222V, ο Volz δηλώνει ότι ''η εφαρμογή του μοντέλου δεν είναι ιδιαίτερα καλή'', δεδομένου ότι ''υπάρχουν πολλά outliers νωρίς και υπάρχουν πολλά outliers αρκετά αργά''. Καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ''δεν θα περιμέναμε ότι ένα μοντέλο υλικοτεχνικής ανάπτυξης είναι απαραίτητα κατάλληλο σε αυτήν την περίπτωση''. Ωστόσο, χρησιμοποιεί αυτό το "όχι απαραίτητα κατάλληλο" μοντέλο κακής εφαρμογής για να συγκρίνει με το νέο στέλεχος.

Ωστόσο, ακόμη και με το μοντέλο για τη δυνατότητα μετάδοσης του νέου στελέχους, ο Volz δηλώνει ότι είναι "πολύ νωρίς για να πούμε" ποιά είναι ακόμη και η δυνατότητα μετάδοσης του N501Y, δηλώνοντας ότι το ποσοστό 70% που εκτιμάται από το μοντέλο βασίζεται στην "τρέχουσα κατάσταση της γνώσης μας" το οποίο βασίζεται και πάλι σε 1 μήνα δεδομένων και τις τάσεις του, τις τάσεις που σημείωσε και ο Volz ''δεν βγαίνουν πάντα'' 

Στη συνέχεια, ο Volz προσθέτει ότι τα αραιά σύνολα δεδομένων που χρησιμοποιήθηκαν για την ανάπτυξη του μοντέλου μεταδοτικότητας για το νέο στέλεχος είχαν ορισμένα προβλήματα, δηλώνοντας ότι ''η συχνότητα του δείγματος είναι πολύ θορυβώδης και υπερβολικά διασπαρμένη''. 

Αργότερα στην παρουσίαση, ο Volz δηλώνει ότι τα δεδομένα, που παρείχε η COG-UK, ήταν ''μη τυχαία και πολύ θορυβώδη δειγματοληψία'', θέτοντας υπό αμφισβήτηση όχι μόνο την περιορισμένη ποσότητα δεδομένων από την άποψη του χρόνου, αλλά και την ποιότητα αυτών των δεδομένων. Αφού σημείωσε τα λαμπερά ελαττώματα και στα δύο μοντέλα που συγκρίνει, και ότι είναι "πολύ νωρίς για να πούμε" πολλά για το N501Y, ο Volz δηλώνει ότι το N501Y ''μεγαλώνει γρηγορότερα από ότι μεγάλωνε το A222V'' .

Η παρουσίαση του Volz ακολουθεί την απελευθέρωσή του, μαζί με τον καθηγητή του Imperial College και το μέλος του NERVTAG Wendy Barclay, του προκαταρκτικού γονιδιωματικού χαρακτηρισμού του νέου στελέχους. Η παρουσίαση του Volz την περασμένη Παρασκευή και αυτός ο προκαταρκτικός χαρακτηρισμός, που δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στις 19 Δεκεμβρίου, ήταν οι κύριες πηγές δεδομένων που εξετάστηκαν στη συνάντηση NERVTAG.

Συγκεκριμένα, η μελέτη, που γράφτηκε για την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και το COG-UK που χρηματοδοτείται από την Wellcome Trust, δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί από ομοτίμους και δεν αναφέρει την αυξημένη μεταδοτικότητα ή το ποσοστό του 70%.

Επιστροφή του Φέργκιουσον

Ο συνάδελφός του Volz, Neil Ferguson, (βίος και πολιτεία εδώ) έπαιξε επίσης βασικό ρόλο στην προώθηση της ανάγκης για πιο περιοριστικούς υποχρεωτικούς εγκλεισμούς,  λόγω αυτής της νέας γενετικής παραλλαγής. Ο Φέργκιουσον πιάστηκε τον Μάιο παραβιάζοντας τους κανόνες των προηγούμενων εγκλεισμών που είχε προωθήσει σε μεγάλο βαθμό και αναμφισβήτητα ενορχηστρωθεί για να επισκεφτεί τον εραστή του. 

Έχει επίσης προσελκύσει στο παρελθόν έντονη κριτική για μια ιστορία παραγωγής ελαττωματικών μοντέλων, ιδιαίτερα για τις άγριες ανακριβείς προβλέψεις του σχετικά με τον αναμενόμενο αριθμό θανάτων COVID-19 που χρησιμοποιήθηκαν σε μεγάλο βαθμό για να δικαιολογήσουν τις προηγούμενες υποχρεωτικές φυλακίσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Παρά τη σχετικά πρόσφατη έκπτωση του από τη χάρη, ο Φέργκιουσον παραμένει μέρος του NERVTAG και ήταν επίσης μέρος της συνάντησης της περασμένης Παρασκευής για να συζητήσει τη νέα πίεση. Αυτή η συνάντηση λέγεται ότι "έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αλλαγή της σκέψης του Πρωθυπουργού - και οδήγησε στην ανακοίνωση του Σαββάτου ότι τα Χριστούγεννα ακυρώθηκαν ουσιαστικά για εκατομμύρια ανθρώπους"

Ωστόσο, όπως και ο τόνος του Volz στην παρουσίασή του, η συνάντηση της NERVTAG δεν συμφώνησε εξουσιοδοτημένα για το ποσοστό μετάδοσης 70%. 

Αντ 'αυτού, η πλειοψηφία των μελών του σώματος αντιτάχθηκε σε κάθε είδους ''άμεση δράση για τη νέα μετάλλαξη'' και ήθελε ''να περιμένει περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία''. 

Τα πρακτικά της συνάντησης, όπως ανέφερε η Daily Mail, ανέφεραν ότι η NERVTAG είχε μόνο ''μέτρια εμπιστοσύνη'' ότι το νέο στέλεχος ήταν πιο μεταδοτικό και είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι υπήρχαν ''επί του παρόντος ανεπαρκή δεδομένα για να απαντηθούν κρίσιμες ερωτήσεις σχετικά με το νέο στέλεχος'', όπως η φερόμενη αυξημένη μεταδοσιμότητα. 

Το πρόβλημα ήταν επίσης το γεγονός ότι, όπως σημειώνεται στα πρακτικά των συνεδριάσεων της NERVTAG, το νέο στέλεχος ''μπορεί να είναι δύσκολο να ακολουθηθεί'', που σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζεται εύκολα σε σχέση με άλλα στελέχη.

Συγκεκριμένα, ενώ τα περισσότερα μέλη της NERVTAG αντιτάχθηκαν στο είδος της ''άμεσης δράσης'' που ανακοίνωσε ο Τζόνσον μετά τη συνάντησή τους, ο Φέργκιουσον εμφανίστηκε στο BBC την ημέρα της συνάντησης NERVTAG και ισχυρίστηκε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έπρεπε να περάσει σε ένα τρίτο υποχρεωτικό εγκλεισμό πιο περιοριστικό από οποιοδήποτε προηγούμενο εγκλεισμό. Ο Φέργκιουσον φαίνεται να είναι βασικό μέλος της ''φωνητικής μειονότητας που πιστεύει ότι… πρέπει να πανικοβάλλουμε τον κόσμο πολύ πιο συχνά'' που ανέφερε μια ανώτερη πηγή του Whitehall ως ''εκφοβισμό'' της βρετανικής κυβέρνησης να λάβει πιο ακραίες ενέργειες τις τελευταίες ημέρες σε μια πρόσφατη συνομιλία με την Daily Mail.

Σε λίγες μέρες από την ανακοίνωση των μέτρων, ο Φέργκιουσον έχει γίνει η κύρια πηγή ισχυρισμών ότι η νέα παραλλαγή ''έχει μεγαλύτερη τάση να μολύνει παιδιά'', αν και έχει επίσης δηλώσει ότι ''δεν έχουμε αποδείξει κάποια αιτιότητα σε αυτό , αλλά μπορούμε να το δούμε στα δεδομένα." Ωστόσο, σημειώνει επίσης ότι ''θα χρειαστεί να συλλέξουμε περισσότερα δεδομένα'' για να διαπιστώσουμε εάν τα παιδιά μολύνονται πιο εύκολα από το νέο στέλεχος. 

Ένα άλλο μέλος της NERVTAG και επίσης καθηγητής από το Imperial College, Wendy Barclay, επανέλαβε επίσης τον μη αποδεδειγμένο ισχυρισμό ότι η νέα παραλλαγή μολύνει όλο και περισσότερο τα παιδιά, δηλώνοντας ότι ''τα παιδιά είναι, ίσως, εξίσου ευαίσθητα σε αυτόν τον ιό με τους ενήλικες''. Το εργαστήριο της Barclay στο Imperial College χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και το Wellcome Trust.

Παρά την παραδοχή του Ferguson ότι δεν υπάρχουν πραγματικά αποδεικτικά στοιχεία για την υποστήριξη αυτού του ισχυρισμού, οι επικεφαλίδες των μέσων μαζικής ενημέρωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως ''η παραλλαγή κοραναϊού του Ηνωμένου Βασιλείου μπορεί να είναι πιο ικανή να μολύνει παιδιά - επιστήμονες'' και άλλοι υπονοούν ότι η δήλωση βασίστηκε σε κάτι περισσότερο από απλώς εικασίες από ελλιπείς , προκατειλημμένα σύνολα δεδομένων. 

Η υπερβολική ανησυχία για τα παιδιά που φέρεται να είναι πιο ευαίσθητα στη νέα παραλλαγή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να δικαιολογήσει τον αυξημένο εμβολιασμό αυτού του δημογραφικού πληθυσμού, ο οποίος έχει αποδειχθεί ότι δεν επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από προηγούμενα στελέχη COVID-19 σε σχέση με τις άλλες ηλικίες.

Οι κριτικοί της αμφισβήτησης της αφήγησης έχουν ήδη επισημανθεί ως «θεωρητικοί συνωμοσίας»

Η έλλειψη νόμιμης συναίνεσης από τη NERVTAG και συναφή ιδρύματα όπως το Imperial College σχετικά με τη δυνατότητα μετάδοσης του νέου στελέχους έχει αποδυναμώσει τους ισχυρισμούς του Τζόνσον ότι είναι απαραίτητη η ανατροπή των Χριστουγέννων, καθώς και οι αιτιολογήσεις του για τα νέα νέα περιοριστικά μέτρα των υποχρεωτικών εγκλεισμών, τόσο πολύ που έχει προκαλέσει κριτική από βασικές πηγές μέσων εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως το ABC News.

Παρόλο που η αμφίβολη δικαιολογία για τις υποχρεωτικές φυλακίσεις είναι αρκετά έντονη για να σημειωθεί από το συστημικά ΜΜΕ, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου φέρεται τώρα να ''παρακολουθεί τα κοινωνικά μέσα για θεωρητικούς συνωμοσίας'' μετά από κυβερνητική παρακολούθηση των αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τη συνέντευξη του τύπου του Σαββάτου αποκάλυψε ότι ''πολλοί δεν ανησυχούν από τη νέα παραλλαγή"με κάποιους να είναι "πιο σκεπτικιστές" και να σημειώνουν ότι ''η σύμφωνη γνώμη μιας νέας παραλλαγής με την έγκριση ενός εμβολίου ήταν ύποπτη χρονική στιγμή."

Αναφορές των μέσων ενημέρωσης σχετικά με την παρακολούθηση από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για ''παραπληροφόρηση'' σχετικά με τη νέα πίεση ανέφεραν ότι ''οι συνωμοσίες έρχονται παρά τη συμβουλευτική ομάδα New and Emerging Respiratory Virus Threats Advisory Group (NERVTAG) που περιγράφει την πιθανότητα σοβαρότητας της νέας παραλλαγής''. 

Αυτές οι εκθέσεις απέτυχαν να σημειώσουν ότι τα πρακτικά NERVTAG αποκάλυψαν έλλειψη συναίνεσης για την νέα υποχρεωτική φυλάκιση και έλλειψη εμπιστοσύνης την αυξημένη μεταδοτικότητα του νέου στελέχους. Σύμφωνα με αυτήν την αφήγηση, σημεία όπως το ABC News και ακόμη και η πλειοψηφία των μελών του NERVTAG που ένιωθαν ότι δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία για να δικαιολογήσουν τους ισχυρισμούς της μεταδοτικότητας του νέου στελέχους, θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως ''συνωμοσιολόγους''.

Η αφήγηση σχετικά με το νέο στέλεχος και τους σχετικούς υποχρεωτικούς εγκλεισμούς παρέχει ένα σαφές παράδειγμα του πόσο εύκολα μπορεί να χειραγωγηθεί η ''γνώμη των εμπειρογνωμόνων'' για να υποστηρίξει μια συγκεκριμένη πολιτική ελλείψει οποιασδήποτε νόμιμης δικαιολογίας.

 Η πραγματική συναίνεση της συνάντησης NERVTAG, καθώς και οι εμπειρογνώμονες που αναφέρθηκαν από τα κύρια μέσα μαζικής ενημέρωσης που διαφωνούν με εκείνους της ''φωνητικής μειονότητας'', που εκπροσωπούνται από τους Neil Ferguson και Wendy Barclay, έχουν αγνοηθεί σε μεγάλο βαθμό στις κύριες αναφορές των μέσων του Ηνωμένου Βασιλείου και από την ίδια την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου , προφανώς επειδή η αναφορά τέτοιων δυσάρεστων γεγονότων θα αποδυνάμωνε την προκύπτουσα πολιτική. 

Αντ 'αυτού, αυτοί που διαφωνούν από τη σαφώς αμφισβητήσιμη αφήγηση χαρακτηρίζονται γρήγορα ως '''συνωμοσιολόγους'' από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, μια κίνηση που πιθανότατα θα οδηγήσει σε επέκταση του ήδη δηλωθέντος πολέμου του Ηνωμένου Βασιλείου ενάντια σε ανεξάρτητες αναφορές και δημοσιεύσεις κοινωνικών μέσων που τολμούν να αμφισβητήσουν / ή να προκαλέσουν την ευνοϊκή αφήγηση της κυβέρνησης.

πηγή

Another Flawed Data Model From Imperial College To Blame For Latest UK Lockdown

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »