Έχουν εξετάσει μέχρι τώρα δεδομένα από 2.800 πιστοποιητικά θανάτων και διαπίστωσαν ότι σε 800 από αυτά, η πραγματική αιτία θανάτου τους δεν ήταν ο COVID-19 - Ζητούν ευρύτερη έρευνα

Δύο κρατικοί νομοθέτες ζητούν τον πλήρη έλεγχο των πιστοποιητικών θανάτου για 4.723 περιπτώσεις, στην Μινεσότα των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο λόγος είναι γιατί έπειτα από καταγγελίες συγγενών, θέλουν να ερευνήσουν το αν οι άνθρωποι αυτοί έφυγαν από την ζωή εξαιτίας του κορωνοϊού και δηλώθηκαν πως έφυγαν από αυτόν ή από κάποια άλλη αιτία, σύμφωνα με το tennesseestar.com αλλά και το Fox News.

«Όταν οι άνθρωποι ζουν με φόβο, λαμβάνουν παράλογες αποφάσεις και βλέπουν τον κόσμο με διαφορετικό φακό. Η ζωή τους βασίζεται στον φόβο αντί να ζουν τη ζωή τους στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους », δήλωσε η εκπρόσωπος του Κογκρέσου του

Ρεπουμπλικανικού κόμματος στην πολιτεία της Μινεσότα, Μαίρη Φράνσον, η οποία έλαβε προς εξέταση μερικά πιστοποιητικά θανάτου που σχετίζονται με τον Covid-19, από το Υπουργείο Υγείας της Μινεσότα

«Αυτές οι πληροφορίες είναι δημόσια δεδομένα. Ο καθένας μπορεί να ζητήσει και να λάβει αυτά τα δεδομένα», πρόσθεσε, τόσο εκείνη όσο και ο γερουσιαστής Σκοτ Γιένσεν, σε κοινή τοποθέτησή τους.

«Αυτό που αποκάλυψε η κα Φράνσον δεν είναι αιτία για φιλονικία με την ιατρική κοινότητα. Δεν προσπαθούμε να πολιτικοποιήσουμε το γεγονός. Προσπαθούμε απλώς να παρακολουθούμε τα γεγονότα. Αυτά τα γεγονότα που σας δίνουμε δεν προήλθαν από κάποιο κρατικό μυστικό θησαυροφυλάκιο. Προήλθαν από το Υπουργείο Υγείας της πολιτείας», δήλωσε ο Γιένσεν, ο οποίος είναι γιατρός, εις βάρος του οποίου έχουν διενεργηθεί έρευνες από το Συμβούλιο Ιατρικής Πρακτικής της Μινεσότα μετά από ανώνυμες καταγγελίες εναντίον του.

«Κυριολεκτικά βρέθηκα στο μάτι του κυκλώνα τον Απρίλιο όταν έκανα το σχόλιο ότι, ως γιατρός, δεν μπορούσαν να δίνω πιστοποιητικά θανάτου που αναφέρουν ως αιτία θανάτου τον κορωνοϊό, ενώ η αιτία θανάτου ήταν διαφορετική. 

Εδώ και 17 χρόνια, το CDC (Κέντρo Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών) έχει σχετική οδηγία για το πως θα πρέπει να εκδίδουμε τα πιστοποιητικά θανάτου, μέχρι φέτος που όλοι οι κανόνες άλλαξαν», συνέχισε.

Οι δυο τους έχουν εξετάσει μέχρι τώρα δεδομένα από 2.800 πιστοποιητικά θανάτων και διαπίστωσαν ότι σε 800 από αυτά, η πραγματική αιτία θανάτου τους δεν ήταν ο COVID-19. «Αυτό σημαίνει», συμπληρώνει ο Γιένσεν «ότι αυτά τα 800 άτομα μπορεί να πέθαναν έχοντας COVID-19, αλλά όχι εξαιτίας του COVID-19.

«Μόνο και μόνο σε αυτές τις περιπτώσεις το ποσοστό θανάτων εξαιτίας του COVID-19, πέφτει κατά 40%», συμπλήρωσε ο Γιένσεν, ο οποίος εξήγησε ότι η «βασική διάγνωση σε ένα πιστοποιητικό θανάτου είναι το UCOD», που σημαίνει η υποκείμενη αιτία θανάτου.

«Σε μια χαρακτηριστική περίπτωση, ένας άνθρωπος που εκτοξεύτηκε από από το αυτοκίνητο του και πέθανε επί τόπου, μετρήθηκε ως θάνατος εξαιτίας του κορωνοϊού επειδή ο ιός ήταν ήδη στο σύστημά του», ισχυρίστηκε η Φράνσον.

«Έχω και πολλές άλλες περιπτώσεις για τις οποίες ο COVID δεν είναι η υποκείμενη αιτία θανάτου. Έχουμε ανθρώπους από πτώσεις κτιρίων. Περιπτώσεις πνιγμού. Περιπτώσεις με άνοια. Περιπτώσεις με πολλαπλά εγκεφαλικά και άλλα πολλά», συμπλήρωσε.

Οι δύο νομοθέτες ολοκλήρωσαν το βίντεο τους, το οποίο έχει προβληθεί περισσότερες από 300.000 φορές στο Facebook, εκφράζοντας την επιθυμία τους για πλήρη έλεγχο των δεδομένων.

«Πρέπει να κάνουμε εδώ στη Μινεσότα αυτό ακριβώς που ξεκίνησε να κάνει και η Φλόριντα», δήλωσε ο Γιένσεν.

«Οφείλουμε να γνωρίζουμε ποια είναι τα πραγματικά νούμερα γιατί κάποιες αποφάσεις που βασίζονται σε νούμερα, επηρεάζουν ζωές ανθρώπων», συμπλήρωσε η Φράνσον.