Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020

Στήνεται ενιαίος Big Brother για τα χρέη

 Η ιδιωτική Τράπεζα της "Ελλάδας" θα συγκεντρώνει ...με νόμο...όλα τα προσωπικά οικονομικά δεδομένα των Ελλήνων. Θα ξέρουν με ακρίβεια ποιος δεν πλήρωσε έγκαιρα το κινητό ή το ηλεκτρικό ρεύμα ώστε να του απαγορεύουν να πάρει δάνειο. 

Οι τοκογλύφοι χρειάζονται κάθε δυνατή πληροφορία . Έχουν πρόσβαση σε όλους τους ισολογισμούς των εταιριών και γνωρίζουν με ακρίβεια ποιες εταιρίες είναι υγιείς και ποιες είναι "φούσκες" ώστε οι γύπες του Χρηματιστηρίου να επενδύουν χωρίς κανένα ρίσκο. Τώρα θα δανείζουν μόνο όπου θα έχουν 1000% διασφάλιση ...πάλι με μηδενικό ρίσκο. Αντίθετα όλες οι άλλες επιχειρήσεις ... που δεν έχουν πρόσβαση σε όλα αυτά τα δεδομένα θα συνεχίσουν να ρισκάρουν με κάθε συναλλαγή τους. 

Οι τοκογλύφοι υποχρεώνουν τα κράτη να νομοθετούν προς το συμφέρον τους γι' αυτό και καταφέρνουν να κερδίζουν ΠΑΝΤΑ. Και σε πολέμους και σε πανδημίες και σε φυσικές καταστροφές. 
Οι υπόλοιποι φυσικά ή θα βρουν τρόπο να επιζήσουν και θα εξαγοραστούν από τους γύπες ...ή θα βάλουν λουκέτο και θα επιτρέψουν να δημιουργηθεί"αυθόρμητα" ένα ακόμη "νόμιμο" μονοπώλιο . 

Οι τοκογλύφοι λατρεύουν τα μονοπώλια κι αυτά δημιουργούνται "αυθόρμητα" με ..."αυθόρμητες" απεργίες και καταλήψεις επιχειρήσεων από "αυθόρμητος" εργατοπατέρες ...είτε με "αυθόρμητες" πυρκαγιές... είτε με συμβόλαια θανάτου που εκτελούν "αυθόρμητοι" τρομοκράτες για δήθεν ιδεολογικούς λόγους. Δημιουργούν μονοπώλια και με "αυθόρμητες" γενοκτονίες ...όπως έκαναν με Έλληνες κι Αρμένιους στην Οθωμανική Αυτοκρατορία όπου δεν πειράχτηκε κανένας τοκογλύφος.

Οι δικαστές λαμβάνουν "δωράκια" και προαγωγές. . και κανείς δεν στοχοποιεί τους πραγματικούς ενόχους. 

Σε εφαρμογή μπαίνει ο Big Brother του συνόλου των χρεών των πολιτών, ο οποίος θα καταγράφει το σύνολο των χρεών που έχει ο καθένας σε τράπεζες, εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΚΟ και σε ιδιώτες.
Το ύψος των συνολικών οφειλών, θα καθορίζει εάν μπορεί ο οφειλέτης να λάβει δάνειο από την τράπεζα και πόσο.
Δηλαδή, όποιος χρωστάει μεγάλα ποσά σε Εφορία και Ταμεία ή έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές και σε άλλους, δεν θα έχει πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό, προκειμένου να μην δημιουργούνται νέα κόκκινα δάνεια.

Τη συγκρότηση του Big Brother των χρεών ανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας χθες στο συνέδριο Capital Link Forum, λέγοντας ότι θα συσταθεί μηχανισμός έγκαιρης προειδοποίησης δανειοληπτών και ελέγχου πιστοληπτικής συμπεριφοράς από την Τράπεζα της Ελλάδας. Το έργο θα ενταχθεί και θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Πρόκειται για ένα σχέδιο που ήταν έτοιμο από τις αρχές του 2020 και το είχε αποκαλύψει το Σin, αλλά η υλοποίησή του πάγωσε λόγω της πανδημίας. Τώρα θα υλοποιηθεί με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Το σχέδιο προβλέπει τη συγκρότηση ενός γραφείου πιστοδοτικής συμπεριφοράς (credit bureau), στο οποίο θα κοινοποιούνται για κάθε πολίτη ή επιχείρηση, τα χρέη προς έχει προς:

Δημόσιο από φόρους και πρόστιμα
ΕΦΚΑ και άλλα Ταμεία από απλήρωτες εισφορές
Δήμοι για απλήρωτα δημοτικά τέλη, κλήσεις κλπ. 
Τράπεζες για δάνεια κάθε μορφής
ΔΕΗ και άλλες εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας για απλήρωτους λογαριασμούς
Εταιρείες τηλεφωνίας και ίντερνετ, για απλήρωτους λογαριασμούς
Εταιρείες ύδρευσης, για απλήρωτους λογαριασμούς.

Οι παραπάνω φορείς θα κοινοποιούν τα «φέσια» των πελατών τους στον υπό σύσταση φορέα, που θα λειτουργεί στην Τράπεζα της Ελλάδος και τα χρέη για κάθε ΑΦΜ, θα αθροίζονται και θα δημιουργείται το προφίλ του οφειλέτη.

Έτσι, με τη λειτουργία του υπερ-Τειρεσία, όταν ένα φυσικό πρόσωπο ή μια επιχείρηση απευθύνεται σε τράπεζα για δάνειο, η τράπεζα, δεν θα ελέγχει μόνο τα εισοδήματά του, αλλά θα τσεκάρει το σύνολο των οφειλών του προς όλους τους φορείς και θα αποφασίζει ανάλογα.

Στόχος του credit bureau είναι βασικά, η προστασία των τραπεζών από νέα κόκκινα δάνεια, αφού τα πιστωτικά ιδρύματα θα έχουν τη δυνατότητα να τσεκάρουν άμεσα τη συμπεριφορά του υποψήφιου δανειολήπτη.

Σήμερα το μόνο εργαλείο που έχουν είναι ο Τειρεσίας όπου καταγράφονται τα δάνεια που έχουν κοκκινίσει, αλλά αυτό δεν είναι ενδεικτικό, καθώς μπορεί να υπάρχουν οφειλές, που δεν είναι ακόμη κόκκινες, αλλά είναι υψηλές σε σχέση με το εισόδημα του αιτούντος και υπάρχει κίνδυνος μελλοντικά.
Επίσης, ο Big Brother θα μπορεί να χρησιμοποιείται και από άλλους φορείς, όπως π.χ. εταιρείες τηλεφωνίας, ηλεκτρικής ενέργειας, πριν προβούν σε σύναψη συμβολαίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »