Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

O Βέλγος Michel Weber συγγραφέας του “COVID- 1984”: δεν είναι μια κρίση υγειονομική αλλά πολιτική, συστημική. Είναι ολοκληρωτισμός η κατάλυση της ιδιωτικής σφαίρας . Ζούμε σ΄ένα θρησκευτικό ολοκληρωτισμό με το κοβιντικό δόγμα,σε μια λατρεία. ΒΙΝΤΕΟ

 

O Michel Weber είναι εκπαιδευτικός, φιλόσοφος, συγγραφέας του βιβλίου: “COVID- 1984, αλήθεια (πολιτική) του υγειονομικού ψέματος : ένας ψηφιακός φασισμός” (εκδ. Chromatica 2020) . Παραχώρησε συνέντευξη σ΄έντυπο των Βρυξελλών.Ορίζει το σύγχρονο ολοκληρωτισμό. Ο καθηγητής ορίζει ως ολοκληρωτισμό το τέλος της ιδιωτικής σφαίρας.Αποφαίνεται ότι δεν πρόκειται για μια κρίση υγειονομική αλλά πολιτική, συστημική.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη που παραχώρησε στο πιο εναλλακτικό έντυπο των Βρυξελλών τον kairos 29/12/20 που όμως είναι θεσμός για το Βέλγιο μια κι είναι πολύ περιορισμένα τα έντυπα που κυκλοφορούν ιδίως οι εφημερίδες:

Δεν είναι μια κρίση υγειονομική αλλά καθαρά μιλώντας είναι μια κρίση πολιτική. Προκύπτει ένα καλό νέο όλα τα μέτρα ολοκληρωτικά που ελήφθησαν συγγνώμη τα libretrices δεν έχουν καμιά εγγενή αναγκαιότητα αλλά κι ένα άσχημο ότι η κρίση είναι πολύ πιο βαθιά απ΄ότι εμφανίστηκε και μας αναγάγει στην κρίση που

ανακοινώθηκε στη δεκαετία του 70 από την πρώτη έκθεση του κλαμπ της Ρώμης την έκθεση του 1972 κι επομένως η κρίση είναι παγκόσμια και συστημική και με αδρές γραμμές θέλω να πω πως το σύστημα που δομεί την κοινωνία μας από την αρχή της βιομηχανικής επανάστασης ένας μαζικός καπιταλισμός είναι απλώς ένα σύστημα που πνέει τα λοίσθια…και η ερμηνεία στην οποία προχωράω δεν είναι παρά ευρέως σοφιστικέ σε σχέση με την καθεστηκυία που διαμορφώθηκε από επικοινωνιακές πολιτικές των μίντια οι πολιτικές που τέθηκαν σε εφαρμογή δεν είναι καθόλου υγειονομικές όπως αυτές της στέρησης της ελευθερίας είδαμε ένα κρεσέντο επομένως η επικοινωνία των Χριστουγέννων ήταν ολοσχερώς κατασχεμένη και είναι εκπληκτικό που κανείς δεν αντιδρά και κανείς δεν κατανοεί ότι υπάρχει ένας ολοκληρωτισμός σε δράση

Αυτό είναι πολύ μυστηριώδες κατ΄αρχήν να θυμηθούμε ότι το κλαμπ της Ρώμης ιδρύθηκε το Μάρτη του 1968 ιδρύθηκε από τις μεγάλες βιομηχανίες και οικονομικούς παράγοντες με σκοπό να γνωρίσουν μέχρι που μπορούν να φθάσουν την πολιτική τους της αρπαγής κι επομένως το συμπέρασμα της έκθεσης του 1972 είναι πολύ απλό δεν υπάρχει πιθανή ατέλειωτη ανάπτυξη σ΄έναν κόσμο που έχει τέλος μέσα σ΄ένα πλανήτη τελειωμένο άρα αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι αυτά τα συμπεράσματα χρηματοδοτήθηκαν από τις μεγάλες βιομηχανίες για να ξέρουν ποιες πολιτικές μπορούν να οδηγήσουν ..

Στη συνέχεια ο καθηγητής αναπτύσσει την αλληγορία Τιτανικού… Η χρονολογία του ναυαγίου που έθεσε το κλαμπ της Ρώμης δεν έλαβε υπόψιν την κλιματική αλλαγή…

Για τον καθηγητή αυτοί έφεραν την άνοδο στρατιωτικών σε λατινική Αμερική κι Ελλάδα μετά την άνοδο της σοσιαδημοκρατίας και καθώς οδηγούνταν στο χάος τώρα ένα μοντέλο ολοκληρωτισμού που επιβάλει η δυση για ν συνεχίσει να έχει την εξουσία και να πλουτίζει)

Και προσθέτει:

Πρέπει ν’ αλλάξουν όλα για να μην αλλάξει τίποτα..ολοκληρωτισμός είναι η απουσία διαφορών μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου αυτές είναι οι 2 κατηγορίες που θα χρησιμοποιούνται για να διαχειριστούν άλλοτε υπέρ της ιδιωτικής σφαίρας κι άλλοτε υπέρ του δημοσίου δηλ. το κράτος είναι αδιάκριτα παρεμβατικό το κράτος θα σας πει πως θα γιορτάσετε τα Χριστούγεννα το κράτος θα σας πει τι ρούχα θα φορέσετε τι είδους σεξουαλικές σχέσεις να έχετε κλπ...

Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι οι πρώτοι ολοκληρωτισμοί ήταν οι θρησκείες που εγκατέστησαν την ιδέα της διαχείρισης όλων των εκφάνσεων της ζωής ενός ατόμου συμπεριλαμβανομένων του τι τρώει πως ντύνεται που συχνάζει τι σκέπτεται.

Για εμένα αυτό είναι ολοκληρωτισμός γιατί αυτό συνιστά μια εισβολή στη σφαίρα του ιδιωτικού υπάρχει μια διάλυση της ιδιωτικής σφαίρας κι επομένως υπάρχει μια αδυνατότητα από μέρους του ατόμου να είναι ελεύθερο αφού δεν υπάρχει ο χώρος της γέννησής του ,η κυοφορία δεν είναι δυνατή γιατί το παιδί διατηρείται (στον πλακούντα) για 9 μήνες χρειάζεται ένας χώρος ιδιωτικός … ένας έφηβος π.χ εξαφανίζεται 2 χρόνια στο δωμάτιο του και μετά βγαίνει ενήλικος χρειάζεται ένας χώρος ασφαλής ένας χώρος οικείος για να μπορέσει να μεγαλώσει σαν άτομο. Αν αυτό τεθεί σε κίνδυνο τότε δεν υπάρχει πιθανή ατομικοποίηση, πιθανή ελευθερία,δεν υπάρχει πιθανή δημοκρατία κλπ.

(Δηλ. ο καθηγητής ορίζει ως ολοκληρωτισμό το τέλος της ιδιωτικής σφαίρας..Την εισβολή του δημόσιου χώρου στον ιδιωτικό και την κατάλυση του τελευταίου βλ. meeting, τηλεργασία, εξ αποστάσεως εκπαίδευση κλπ όταν οι άλλοι με εντολή κρατική εισβάλουν στην ατομική ιδιόσφαιρα. Κι από την άλλη ο δημόσιος χώρος έγινε ιδιωτικός δημεύθηκε δεν ανήκει στον πληθυσμό στον κόσμο αλλά στις ελίτ. πλήρης αντιστροφή. Διπλός Ολοκληρωτισμός)

Ένα δεύτερο, δεν τελείωσα ο πρώτος ολοκληρωτισμός ήταν θρησκευτικός αλλά αν κοιτάξουμε πως λειτουργεί η τεχνοεπιστήμη ή αυτό που τ΄άτομα καλούν πιο ελεύθερα τεχνολογία αυτή είναι κάπως σαν το ίδιο. Είμαστε κατεκτημένοι από οθόνες, από μηνύματα, από μίντια διαφόρων τρόπων μέχρι μέσα στο δωμάτιο του τοκετού για κάποιους μέσα στο γραφείο του στην τουαλέτα του της κουζίνας του σαλονιού κι οπότε δεν υπάρχει αυτός ο ιδιωτικός χώρος που επιτρέπει στ΄άτομα να έχουν μια οικειότητα και να ζήσουν ελεύθερα ανεξάρτητα από το κοίταγμα του άλλου και βέβαια βρίσκουμε αυτό το θέμα στον Όργουελ βέβαια. Και δεν θέτω τυχαία αυτή την θρησκευτική διάσταση γιατί σ’ αυτή η σύγχρονη ώρα- περίοδος με αυτό το κοβιντικό δόγμα του είμαστε αληθινά μέσα σε θρησκεία μέσα σε μια λατρεία.

Αν θέλετε να διαχειριστείτε έναν πληθυσμό μέσα σε μια κατάσταση κρίσης είναι πολύ φανερό πως επιβάλλεται ο ολοκληρωτισμός ως θεραπευτικός ή προληπτικός-προφυλακτικός για να καναλιζάρει άτομα στη χαοτική φάση ένας ολοκληρωτισμός της αριστεράς της φιλανθρωπίας που διαχειρίζεται το κοινό καλό αλλά παράλληλα είναι κι ένας ολοκληρωτισμός της δεξιάς φασιστικός που ενδιαφέρεται να διατηρήσει τα συμφέροντα μιας φράξιας του πληθυσμού καταστρέφοντας τον υπόλοιπο.

Μίντια και πολιτικές ενοχοποιώντας τα άτομα χειραγωγώντας τα με φόβο και το άγχος …Ο φόβος είναι ένα φυσιολογικό συναίσθημα μπροστά στον κίνδυνο που σ΄ευνοεί ενστικτωδώς ν΄αντιδράσεις κάτι να κάνεις.. Ενώ αυτοί μανιπουλάρουν κυρίως άτομα με το άγχος. Το άγχος παραλύει τ΄άτομα…Kαι φέρνει το π.χ της τίγρης αν φδεις μια τίγρη από φόβο κινητοποιείσαι έχεις δυο επιλογές ή να προσπαθήσεις να την σκοτώσεις ή να διαφύγεις ενώ αυτοί ου τρέφουν το άγχος κοίτα την τίγρη θα σε φάει τι θα σου κάνει κλπ. και το άγχος παραλύει τα άτομα

dimpenews.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »