Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Μήπως οι γιατροί βλάπτουν τους ασθενείς με κοροναϊό βάζοντάς τους σε αναπνευστήρες πολύ νωρίς;

 Οι γιατροί προειδοποιούν ότι οι αναπνευστήρες μπορεί χρησιμοποιήθηκαν υπερβολικά και θα μπορούσαν ακόμη και να βλάψουν τους πνεύμονες των μολυσμένων.


Σχεδόν τα δύο τρίτα των ατόμων που πάσχουν από κοροναϊό σε αναπνευστήρες στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν επιβιώνουν.

Οι ειδικοί λένε ότι οι αναπνευστήρες εφαρμόζονται πολύ νωρίς και προκαλούν περισσότερη βλάβη.

Τα μηχανήματα, η τελευταία λύση για τους ασθενείς, μπορούν να επιδεινώσουν τη φλεγμονή στους πνεύμονες.

Στη Νέα Υόρκη, τουλάχιστον το 80 τοις εκατό των ασθενών με κοροϊό στη Νέα Υόρκη που έχουν τεθεί σε αναπνευστήρα έχουν πεθάνει.

Καθώς οι αξιωματούχοι υγείας σε όλο τον κόσμο πιέζουν να πάρουν περισσότερους αναπνευστήρες για τη θεραπεία ασθενών, ορισμένοι γιατροί απομακρύνονται από τη χρήση των αναπνευστικών μηχανών όταν μπορούν.

Ο λόγος: Ορισμένα νοσοκομεία ανέφεραν ασυνήθιστα υψηλά ποσοστά θανάτου για ασθενείς με κοροναϊούς σε αναπνευστήρες και ορισμένοι γιατροί ανησυχούν ότι τα μηχανήματα θα μπορούσαν να βλάψουν ορισμένους ασθενείς.

Σε γενικές γραμμές, το 40% έως 50% των ασθενών με σοβαρή αναπνευστική δυσχέρεια πεθαίνουν ενώ βρίσκονται σε αναπνευστήρες, λένε οι ειδικοί.



Υψηλότερα από τα φυσιολογικά ποσοστά θανάτου - όπως αυτά της Νέας Υόρκης - έχουν επίσης αναφερθεί και αλλού στις ΗΠΑ, δήλωσε ο Δρ Albert Rizzo, επικεφαλής ιατρός της Αμερικανικής Ένωσης Πνευμονολόγων.

Παρόμοιες αναφορές έχουν προκύψει από την Κίνα και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μια έκθεση του Ηνωμένου Βασιλείου έβαλε το ποσοστό στο 66%. Μια πολύ μικρή μελέτη στο Γουχάν, την κινεζική πόλη όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά η ασθένεια, δήλωσε ότι το 86 τοις εκατό πέθανε.

Ο Scott Weingart, ένας γιατρός στα επείγιντα περιστατικά στη Νέα Υόρκη, είπε στους Stat News ότι οι ασθενείς με κοροναϊκό χειροτερεύουν «ως άμεσο αποτέλεσμα της διασωλήνωσης».

Πρόσθεσε: «Τα υψηλά επίπεδα δύναμης και οξυγόνου, τόσο για την αποκατάσταση των επιπέδων κορεσμού οξυγόνου στο φυσιολογικό, μπορούν να τραυματίσουν τους πνεύμονες. Θα έκανα τα πάντα για να αποφύγω τη διασωλήνωση των ασθενών».

Ο Δρ Paul Marik, επικεφαλής της πνευμονολογικής και των επείγοντων περιστατικών στην Ιατρική Σχολή της Ανατολικής Βιρτζίνια, δήλωσε ότι αυτός ήταν ένας «φαύλος κύκλος».

«Ένα από τα πιο σημαντικά ευρήματα τις τελευταίες δεκαετίες είναι ότι ο ιατρικός εξαερισμός μπορεί να επιδεινώσει τον πνευμονικό τραυματισμό - οπότε πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τον τρόπο που τον χρησιμοποιούμε».

Ο Δρ Marik κάλεσε άλλους κλινικούς ιατρούς να εφαρμόσουν μια πιο ήπια προσέγγιση από τους αναπνευστήρες υψηλής πίεσης.

Είπε ότι τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα, καθώς και οι μάσκες αναπνοής που χρησιμοποιούνται στην άπνοια ύπνου, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για όσο το δυνατόν περισσότερο πριν από τη μετάβαση σε αναπνευστήρα.

Όχι μόνο θα μπορούσε να σώσει περισσότερες ζωές, ισχυρίζεται, αλλά και θα βοηθήσει στην ανακούφιση της έλλειψης των μηχανημάτων.

Μια έκθεση από το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου και Έρευνας Εντατικής Θεραπείας (ICNARC) διαπίστωσε ότι το 66,3% ρων ασθενών σε αναπνευστήρα υπέκυψαν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »