Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Γενικός Εισαγγελέας ΗΠΑ για τη λογοκρισία στα social media: Κάτι πολύ ενοχλητικό συμβαίνει - Βίντεο


Ως «ανησυχητική» χαρακτήρισε τη λογοκρισία που υποστηρίζει πως συμβαίνει από εταιρείες τεχνολογίας και μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ουίλιαμ Μπαρ, Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ, στο πλαίσιο τηλεοπτικής συνέντευξής του, η οποία μεταδόθηκε την Κυριακή (21/06, τοπική ώρα).

Ο Ουίλιαμ Μπαρ, Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ, εξέφρασε σε τηλεοπτική συνέντευξή του την ανησυχία του για τη «λογοκρισία διαφορετικών οπτικών» από εταιρείες τεχνολογίας, χαρακτηρίζοντάς τες «περισσότερο επιλεκτικές». 

Ειδικότερα, ο ίδιος σε συνέντευξή του στο Fox News, που μεταδόθηκε την Κυριακή (21/06, τοπική ώρα), ανέφερε:



«Κάτι πολύ ανησυχητικό συμβαίνει εδώ. Η δημοκρατία μας ιδρύθηκε με την ιδέα, και ολόκληρη η λογική ήταν ότι θα υπήρχε μεγάλη ποικιλία φωνών και θα ήταν δύσκολο για κάποιον να μπορεί να δημαγωγήσει, δηλαδή μια μεγάλη φατρία στις ΗΠΑ που θα μπορούσε να κυριαρχήσει πολιτικά και να καταπιέσει τη μειοψηφία. Τώρα, όμως, έχουμε με το διαδίκτυο και με αυτή τη μεγάλη συγκέντρωση δύναμης, τη δυνατότητα να το κάνουμε ακριβώς αυτό, δηλαδή να ωθούμε γρήγορα τις απόψεις των ανθρώπων, επειδή παρουσιάζουν μόνο μία άποψη και μπορούν να κατευθύνουν το κοινό πολύ γρήγορα».
Ακόμα, ο Μπαρ επαίνεσε έναν νέο αντιμονοπωλιακό νόμο που προωθείται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης ως τρόπο αντιμετώπισης των ισχυρισμών που περιέγραψε και τον χαρακτήρισε ως «απαιτητικό για τις εταιρείες που ασχολούνται με μονοπωλιακές πρακτικές».

Ο Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ σημείωσε, επίσης, ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης κατέστησε σαφές ότι, παρά το δικαίωμα των εταιρειών να επισημαίνουν ή να αφαιρούν περιεχόμενο που θεωρούν ακατάλληλο και «παράνομο» σχετικά με τους όρους υπηρεσίας τους, οι όροι τους πρέπει να είναι «ξεκάθαροι». 

Η νομοθετική πρωτοβουλία που άρχισε από τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εκνευρίστηκε για την επισήμανση σχολίου του ως παραβίαση των όρων υπηρεσίας, εάν εγκριθεί, θα μπορούσε να αποσύρει τη νομική προστασία που απολαμβάνουν οι τεχνολογικές εταιρείες, σύμφωνα με δημοσιεύματα, διευκολύνοντας, έτσι, τις αγωγές εναντίον των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Υπενθυμίζεται ότι η σύγκρουση ανάμεσα στον Τραμπ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει κλιμακωθεί, αφού το Twitter επισήμανε πολλές ακόμα δημοσιεύσεις του Προέδρου των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αφορούσαν στην ψηφοφορία μέσω ταχυδρομείου και στις διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας με αφορμή τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »