Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

SciFY: Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της Νομικής επιστήμης



Πώς μπορείς να αναλύσεις χιλιάδες νομικά κείμενα σε βάθος ετών και να βρεις αυτό που θέλεις όταν το θέλεις; Πόσο γρήγορα μπορείς να κατηγοριοποιήσεις νέες υπουργικές αποφάσεις που εκδίδονται καθημερινά και ρυθμίζουν εκατοντάδες θέματα; Για τους νομικούς που θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους σωστά και γρήγορα, αυτές είναι εργασίες είναι εξαιρετικά σημαντικές. Αλλά προφανώς είναι και εξαιρετικά χρονοβόρες και, για να μην κρυβόμαστε… συχνά βαρετές.


Η Νομική Βιβλιοθήκη, ο πιο καινοτόμος οργανισμός παραγωγής, επεξεργασίας και διάθεσης νομικού περιεχομένου, σε συνεργασία με τη Science For You (SciFY) που έχει μεγάλη εμπειρία σε εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης, συνεργάστηκαν και δημιούργησαν ένα εξαιρετικά έξυπνο σύστημα που βοηθά τους νομικούς στο να κατηγοριοποιούν τα νομικά έγγραφα αυτόματα, με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης.


Η Σταυρούλα Φίκαρη, επικεφαλής περιεχομένου της

πλατφόρμας νομικού περιεχομένου Qualex, της Νομικής Βιβλιοθήκης, δήλωσε: “Πρόκειται για μία ιστορία επιτυχίας που προήλθε από μία εξαιρετική συνεργασία. Η SciFY προσέφερε την τεχνογνωσία του ψηφιακού μετασχηματισμού με τη δύναμη της Τεχνητής Νοημοσύνης, και η Νομική Βιβλιοθήκη το εύρος και το βάθος των νομικών γνώσεων. Ο κοινός στόχος που τέθηκε από νωρίς ήταν σαφής: να γίνει ουσιαστικός ψηφιακός μετασχηματισμός, να δημιουργηθεί προστιθέμενη αξία. Τα αποτελέσματα δικαίωσαν την απόφασή μας.

Με την επένδυσή μας αυτή, πετυχαίνουμε σημαντικά οφέλη για την εταιρεία και τους πελάτες μας: εξοικονομούμε χρόνο που το προσωπικό ως τώρα διέθετε για την θεματική ταξινόμηση νομοθετημάτων και τον εμπλουτισμό τους με μεταδεδομένα. Η παραγωγικότητά μας αυξήθηκε σημαντικά. Έτσι, μπορούμε πλέον να εστιάζουμε περισσότερο στα πιο ουσιαστικά κομμάτια της δουλειάς, εκεί που είναι σημαντική η ανθρώπινη ματιά. Επιπλέον, ενισχύεται η θέση της Νομικής Βιβλιοθήκης ως παρόχου υπηρεσιών νομικής πληροφόρησης. Φυσικά και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης και Μηχανικής Μάθησης και να πρωτοπορούμε στον χώρο για να προσφέρουμε υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας στους πελάτες μας.”


Ο Αλέξανδρος Τζούμας, CTO της SciFY, δήλωσε: “Είδαμε τη διαδικασία όλη από την αρχή. Δεν θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα σύνθετο σύστημα που όμως θα μείνει στο ράφι, αλλά κάτι που θα μπορεί από την πρώτη μέρα να φέρει αποτελέσματα. Φάνηκε νωρίς πως το πρόβλημα που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε ήταν ξεκάθαρο: Έπρεπε, για να το πούμε απλά, να δημιουργήσουμε ένα ρομπότ-βοηθό που θα ανατρέχει σε χιλιάδες κείμενα, θα βλέπει σε τι αναφέρονται και θα τα κατηγοριοποιεί. Θα προτείνει “ετικέτες” που θα διευκολύνουν την αναζήτηση και συσχέτιση.


Έτσι, αναπτύξαμε ένα σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης και πιο συγκεκριμένα αλγόριθμους μηχανικής μάθησης. Οι αλγόριθμοι εκπαιδεύτηκαν για την εξαγωγή του θέματος και σχετικών ετικετών από τα έγγραφα με στόχο την ταξινόμησή τους και την προσθήκη μεταδεδομένων για την ευκολότερη αναζήτησή τους. Τα παραπάνω ενσωματώθηκαν στις υπάρχουσες υπηρεσίες της Νομικής Βιβλιοθήκης.


Για να το πούμε πιο απλά, δουλέψαμε από κοινού με το εξαίρετο προσωπικό της Νομικής Βιβλιοθήκης, δημιουργήσαμε το “ρομπότ-βοηθό”, το εκπαιδεύσαμε και το βάλαμε να κάνει τη δουλειά. Τα αποτελέσματα μας ενθουσίασαν όλους! Είναι άλλη μία απόδειξη του πως ο ψηφιακός μετασχηματισμός με τη δύναμη της Τεχνητής Νοημοσύνης μπορεί να φέρει άμεσα πρακτικά αξιοποιήσιμα αποτελέσματα. Θα συνεχίσουμε να καινοτομούμε σε συνεργασία με τη Νομική Βιβλιοθήκη και να αναδεικνύουμε τις δυνατότητες που φέρνει η Τεχνητή Νοημοσύνη στην οικονομία και τη ζωή όλων!”


Η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ (www.nb.org) ιδρύθηκε το 1977 και σήμερα κατέχει ηγετική θέση στο χώρο της έκδοσης, εκπαίδευσης, παραγωγής λογισμικού και άλλων πρωτοποριακών υπηρεσιών για τα νομικά και οικονομικά επαγγέλματα, τις Επιχειρήσεις, Οργανισμούς, Τράπεζες και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Απασχολεί 125 άτομα και διαθέτει πανελλαδικό δίκτυο πωλήσεων με σημεία πώλησης στην Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Κύπρο. Εδρεύει στην Αθήνα σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις που διαθέτουν σύγχρονες εκπαιδευτικές και συνεδριακές υποδομές.


Η Science For You – SciFY (www.scify.org) φέρνει την τεχνολογία και τα ερευνητικά αποτελέσματα ως λύσεις στην καθημερινή ζωή. Αναπτύσσει λύσεις πληροφορικής κορυφαίας τεχνολογίας και τις προσφέρει ελεύθερα και δωρεάν, μαζί με την απαραίτητη υποστήριξη για να λύσει πραγματικά κοινωνικά προβλήματα. Η SciFY αξιοποιεί τεχνογνωσία στην τεχνητή νοημοσύνη και άλλες τεχνολογίες και κινητοποιεί ένα ισχυρό δίκτυο συνεργατών (πανεπιστήμια, ερευνητικά ινστιτούτα, ΜΚΟ, εταιρείες και Digital Innovation Hubs) για να δημιουργήσει και να φέρει στην καθημερινή ζωή καινοτόμες λύσεις. Ο κοινωνικός της αντίκτυπος έχει ξεπεράσει τους 110.000 ωφελούμενους.


πηγή


Δες και,





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ