Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Ζάεφ: «Μια για πάντα, οι Μακεδόνες και η μακεδονική γλώσσα έχουν εισέλθει στο θησαυροφυλάκιο των παγκόσμιων εθνών και γλωσσών, και κανείς δεν αμφισβητεί πια, το μακεδονικό Έθνος και τη μακεδονική γλώσσα»


Ο Ζόραν Ζάεφ, συμμετείχε στο Λιουμπόινο, σε προεκλογική εκδήλωση της πρωτοβουλίας για τη δημιουργία ενός Κέντρου Προώθησης της Μακεδονικής Γλώσσας, και δήλωσε στην μακεδονική γλώσσα που δεν ομιλούσε ο Μέγας Αλέξανδρος: «Μακεντόνσκιοτ γιαζίκ ε νάσετο μινάτο, νάσετα σεγκάσνοστ, ι νάσατα ιντίνια» . 

Στην γλώσσα που ομιλούσε ο Μέγας Αλέξανδρος σημαίνει : «Η μακεδονική γλώσσα είναι το παρελθόν μας, το παρόν μας και το μέλλον μας». 


Tο χωριό των Πρεσπών «Λjubojno»,  Λιουμόινο , βρίσκεται 5 χλμ από τα ελληνικά σύνορα. Εκεί , στις 15 Νοεμβρίου 1944, ιδρύθηκε το σχολείο της ΣΝΟΦ για να μάθουν  τα «Αιγαιτόπουλα» την μακεδονική γλώσσα. 
 
Ο Ζόραν Ζάεφ είπε ακόμα σε εφαρμογή της Συμφωνίας με τον σύντροφο «Τσιπρόφσκι». 

«Όσο υπάρχουν Μακεδόνες που

περπατούν σε αυτή τη χώρα και σε άλλες χώρες του κόσμου, η μακεδονική γλώσσα θα υπάρχει και όσο υπάρχει η μακεδονική γλώσσα, θα υπάρχουν Μακεδόνες». 

 Ο Ζάεφ, (που κατάγεται από οικογένεια Ρομά που κατανικήθηκε στην Σεβερνομακεντόνιγα από την Αλβανία), προσέθεσε: «Η μακεδονική γλώσσα, είναι η γλώσσα μου, η γλώσσα με την οποία μεγάλωσα και εκπαιδεύτηκα, η γλώσσα με την οποία θα συνεχίσω να ζω. Είναι η γλώσσα των γονιών μου, η γλώσσα της μητέρας μου, η οποία ως δάσκαλος σε αυτή τη γλώσσα εκπαιδεύτηκε και μεγάλωσε γενιές και γενιές μαθητών. Είναι η γλώσσα των παιδιών μου, όλων των παιδιών της Μακεδονίας, των μητέρων και των πατέρων τους, των παππούδων τους, είτε ζουν στην πατρίδα τους είτε σε οποιοδήποτε μέρος των μεσημβρινών του κόσμου. Αυτή είναι η γλώσσα στην οποία γράφονται προσωπικά έγγραφα, πιστοποιητικά και διπλώματα. Είναι ευθύνη και ιερό καθήκον μας να διατηρήσουμε την ταυτότητά μας», είπε ο Ζάεφ, προσθέτοντας ότι όχι μόνο έχει διατηρηθεί, αλλά έχει επίσης επιβεβαιωθεί και ενισχυθεί.

«Μια για πάντα, οι Μακεδόνες και η μακεδονική γλώσσα έχουν εισέλθει στο θησαυροφυλάκιο των παγκόσμιων εθνών και γλωσσών, και κανείς δεν έχει άλλα διλήμματα, κανείς δεν το αμφισβητεί πια, δήλωσε ο Ζάεφ .

πηγή      

1 σχόλιο:

  1. Φίλε Ζαεφ
    Δεν καταλάβαμε.. ποιο θησαυροφυλακιο είναι αυτό...;
    Ξέρεις φίλε,, ζούμε σε τρελή εποχή και δεν πρέπει καν να λέμε, πατέρας, μητέρα
    Για σένα όμως τα πράγματα είναι απλά.. Θέλεις γλώσσα και ονομασία εθνικοτητας
    Κοίτα τώρα τρελα.. Σε λένε Ζαεφ και είσαι Μακεδονας
    Δεν είσαι, ας πούμε Βούλγαρος
    Καταλαβαίνεις τουλάχιστον ότι το όνομα και η εθνικότητα κάποιου είναι μεταξύ των θεμελιωδών αξιών του έννομου πολιτισμού;
    Γνωρίζεις μήπως ότι στο Ιεροτατο Ευαγγέλιο του Χριστιανισμου για να προσδιορίσει το γένος του Σωτήρα Χριστού γίνεται αναφορά σαράντα (ναι.. Σαράντα), γενεών;
    Μιλάμε για πολιτισμό δύο χιλιάδων και είκοσι ετών..
    Και εσύ μας λες,, ο παππούς σου ήταν Μακεδονας..
    Μάλιστα
    Και ο προπαππος σου;
    Και πως αφήσατε γλώσσα και συνείδηση όταν σας έλεγαν Βαρντασκα;
    Όταν φτιάχνατε καρτ ποστάλ, χάρτες και γραμματόσημα σαν Νότια Σερβία;
    Πάμε πάλι από την αρχή,, γιατί θα τρελαθούμε τελείως
    Χαίρεσαι για το θησαυροφυλακιο που πλέον μοιράζει ζουρλομανδιες;
    Ποιος είναι ο θησαυροφυλακας;
    Αυτός που χαίρεται να καταστραφεί ο πολιτισμός και να μοιράζει μπαρ κοουντ;
    Αυτός που θέλει τους λαούς ομογεννοποιημενους σαν τα γιαούρτια στο σούπερ μάρκετ;
    Τρελή εποχή που ξαφνικά θα ζητήσει και το τίμημα
    Τό βλέπεις;
    Το καταλαβαίνεις;







    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα εμφανή και αφανή γουρούνια με θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους".


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »