Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Σχεδιασμός της ΕΕ το «Διαβατήριο εμβολιασμού», από το 2018

«Ο χάρτης πορείας για τον εμβολιασμό» περιγράφει το τριετές σχέδιο για την ενίσχυση της «εμπιστοσύνης των εμβολίων» και την προώθηση της «ηλεκτρονικής παρακολούθησης» 

Η έκθεση που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα τέλη του 2019 αποκαλύπτει ότι η ΕΕ επιδιώκει να αυξήσει το πεδίο εφαρμογής και την ισχύ των προγραμμάτων εμβολιασμού πολύ πριν από την τρέχουσα «πανδημία». 

Το τελικό σημείο του χάρτη πορείας είναι, μεταξύ πολλών άλλων, η εισαγωγή μιας «κοινής κάρτας - διαβατηρίου εμβολιασμού» για όλους τους πολίτες της ΕΕ. Αυτή η πρόταση θα εμφανιστεί ενώπιον της επιτροπής το 2022, με μια «μελέτη σκοπιμότητας» που θα ξεκινήσει από το 2019 έως το 2021 (που σημαίνει, πως τώρα, είναι περίπου στα μισά του δρόμου). 

Να υπογραμμίσουμε το σημείο: Ο «χάρτης πορείας εμβολιασμού» δεν είναι αυτοσχεδιασμένη απάντηση στην πανδημία Covid19, αλλά μάλλον ένα συνεχές σχέδιο με ρίζες που ξεκινούν από το 2018, όταν η ΕΕ δημοσίευσε μια έρευνα για τη στάση του κοινού έναντι των εμβολίων με τίτλο "2018 State of Vaccine Confidence"
Στη συνέχεια αυτής της έρευνας, η ΕΕ εξέδωσε μια τεχνική έκθεση με τίτλο «Σχεδιασμός και εφαρμογή ενός συστήματος πληροφόρησης για τον εμβολιασμό», σχετικά με - μεταξύ άλλων - την πιθανότητα ενός συστήματος παρακολούθησης εμβολιασμών σε επίπεδο ΕΕ. 
Στο 3ο τρίμηνο του 2019 όλες αυτές οι αναφορές συνδυάστηκαν στην τελευταία έκδοση του «Χάρτη πορείας εμβολιασμού», ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο πολιτικής για τη διάδοση του εμβολίου «ευαισθητοποίηση και κατανόηση», ενώ εξουδετερώνει τους «μύθους του εμβολίου» και καταπολεμά την «διστακτικότητα του εμβολίου». 

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την αναφορά εδώ, αλλά παρακάτω είναι μερικές από τις πιο ανησυχητικές επισημάνσεις (η έμφαση είναι δική μας): «Εξετάστε τη σκοπιμότητα ανάπτυξης κοινής κάρτας εμβολιασμού / διαβατηρίου για πολίτες της ΕΕ» 
«Ανάπτυξη κατευθυντήριων γραμμών της ΕΕ για τη δημιουργία ολοκληρωμένων ηλεκτρονικών συστημάτων πληροφοριών ανοσοποίησης για την αποτελεσματική παρακολούθηση των προγραμμάτων ανοσοποίησης». 
«Ξεπεράστε τα νομικά και τεχνικά εμπόδια που εμποδίζουν τη διαλειτουργικότητα των εθνικών πληροφοριακών συστημάτων ανοσοποίησης».

Στις 12 Σεπτεμβρίου 2019, στην κοινή «Σύνοδο Κορυφής Εμβολιασμού ΕΕ-ΠΟΥ», ανακοίνωσαν το «10 Δράσεις για τον Εμβολιασμό για Όλους», που καλύπτουν μεγάλο μέρος της ίδιας αιτίας. 

Ένα μήνα αργότερα, τον Οκτώβριο του 2019, πραγματοποιήθηκε το Event 201. Για όσους δεν το γνωρίζουν, το Event 201 ήταν μια προσομοιωμένη πανδημική άσκηση που εστιάζει σε ένα ζωονοσολογικό μυθιστόρημα κοραναϊού που προέρχεται από νυχτερίδες. 
Χρηματοδοτήθηκε από το Κέντρο Ασφάλειας Υγείας Johns Hopkins, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates. 
Το αποτέλεσμα της προσομοίωσης ήταν επτά βασικές προτάσεις. Τον Νοέμβριο του 2019, αυτές οι προτάσεις δημοσιεύθηκαν ως "πρόσκληση για δράση". 
Ένα μήνα αργότερα, η Κίνα ανέφερε τις πρώτες περιπτώσεις Covid19. 
Για να είμαστε ακριβείς εδώ (και να αποφύγουμε τυχόν άστοχα χτυπήματα κάτω από την μέση): Αυτό δεν αφορά τα εμβόλια, την αποτελεσματικότητά τους, την ασφάλεια ή την έλλειψή τους. Το θέμα είναι ότι τα προτεινόμενα αντίμετρα COVID, τα οποία έχουν παρουσιαστεί στο κοινό ως μέτρα έκτακτης ανάγκης που μελετήθηκαν εν συντομία από τα ιδρύματα πανικού, υπήρχαν στην πραγματικότητα πριν από την εμφάνιση της νόσου. 

Ήθελαν ήδη να παρακολουθούν τα αρχεία εμβολιασμού σας και να τα συνδέσουν με το διαβατήριό σας, να εισαγάγουν υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και να καταργήσουν την «παραπληροφόρηση». 

Απλώς δεν είχαν λόγο ακόμα. Αυτή ήταν μια κατάσταση που απαιτούσε μια κρίση και, τυχαία, ήρθε μια. Η ακριβής χρονολογία επινόησης και συμβάντος δεν θα γίνει ποτέ γνωστή. Αυτό που ξέρουμε, σε αυτό το σημείο, είναι ότι το Sars-Cov-2 δεν μοιάζει με την απειλή που αναφέρθηκε αρχικά, όπως ομολογούν και οι ίδιοι. Γνωρίζουμε επίσης ότι συνεχίζουν να προκαλούν το φόβο. Και, χάρη σε τέτοια έγγραφα, ίσως τώρα αρχίζουμε να βλέπουμε γιατί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ