Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Τούρκικο πλιάτσικο στην Πάτρα.

Στην εξαγορά των δύο σύγχρονων εργοστασίων παραγωγής πολυκρυσταλλικού πυριτίου από τον όμιλο Κοπελούζου, που βρίσκονται στη Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας προχώρησε ο Μπερκ Ουκουράν Τσιλέρ (γιος της πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, Τανσού Τσιλέρ), σύμφωνα με δημοσίευμα του τουρκικού Πρακτορείου ειδήσεων της Ανατολού.

Το δημοσίευμα που αναπαράγει η εφημερίδα Πελοπόννησος αναφέρει ότι ο εξοπλισμός των δύο ανενεργών εργοστασίων θα μεταφερθεί στη γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με το Ανατολού, ο Μπ. Τσιλέρ, διευθύνων σύμβουλος της τουρκικής εταιρείας (Suoz Energy Group) ανέφερε στο πρακτορείο ότι η εταιρεία του αγόρασε τα εργοστάσια των ελληνικών εταιρειών (Piritium & Silcio), τα οποία βρίσκονται στην Πάτρα και παράγουν πολυκρυσταλλικό πυρίτιο (το οποίο χρησιμοποιείται για την κατασκευή φωτοβολταϊκών κυττάρων και φωτοβολταϊκών κυττάρων/φωτοβολταϊκών πλαισίων αντίστοιχα).

Ο ίδιος δήλωσε ότι
ο εξοπλισμός του εργοστασίου παραγωγής των φωτοβολταϊκών κυττάρων/φωτοβολταϊκών πλαισίων θα μεταφερθεί στο λιμάνι του Ντιλόβασι (βρίσκεται ανατολικά της Κωνσταντινούπολης), όπου θα ξεκινήσει εντός έξι μηνών την παραγωγή για την κάλυψη τόσο της εγχώριας αγοράς όσο και την πραγματοποίηση εξαγωγών.

Στο πρακτορείο Ανατολού είπε ότι η μονάδα που θα μεταφερθεί στην Τουρκία κατασκευάστηκε το 2009 με γερμανική τεχνολογία έναντι 45 εκατ. ευρώ και πριν από τέσσερα χρόνια έκλεισε λόγω του αθέμιτου ανταγωνισμού από τις κινεζικές εταιρείες.

achaianews.gr

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ