Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Τα Fake News, το "Έτος Χωρίς Καλοκαίρι" και η κατρακύλα της "ενημέρωσης" για την κλιματική απάτη.

Η εικόνα είναι στιγμιότυπο οθόνης απ' το tvxs, (που αναδημοσίευσε σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου από τον Ελεύθερο Τύπο). Ο media expert του Χιτλερισμού έχει δημιουργήσει σχολή, η οποία καλά κρατεί στις μέρες μας, καθώς βομβαρδιζόμαστε καθημερινά από προπαγάνδα και fake news. Το ωραίο εν προκειμένω είναι πως αυτοί που δείχνουν το πιο πάνω σκίτσο είναι οι ίδιοι ακριβώς που φροντίζουν να διασπείρουν fake news: λίγο πιο κάτω το tvxs έχει άρθρο με τίτλο "Έτος χωρίς καλοκαίρι, το φαινόμενο που τρομάζει την Ευρώπη", φροντίζοντας να διασπείρει τον τρόμο για την κλιματική καταστροφή που απειλεί εμάς, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.
Το τρομολαγνικό άρθρο ξεκινά με το απερίγραπτο "Σύμφωνα με νέα έρευνα βρισκόμαστε στο χείλος -ακόμη- μίας κλιματικής καταστροφής. Η οποία, εκτός των άλλων, θα φέρει την Ευρώπη αλλά και τη Βόρεια Αμερική αντιμέτωπες με έναν νέο μεγάλο λιμό. Το δυσοίωνο σενάριο που
οι επιστήμονες πίστευαν ότι θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε τον επόμενο αιώνα, συμβαίνει ήδη." Φυσικά δεν κάνει τον κόπο να μας πει ποια είναι αυτή η "νέα έρευνα" ούτε και κάνει τον κόπο να ...
μας πει γιατί οι "επιστήμονες" έπεσαν έναν αιώνα έξω στις "προβλέψεις" τους.  

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο Facebook. Να επισκέπτεστε τακτικά το ιστολόγιο για να δείτε τις αναρτήσεις ή να ρυθμίσετε κατάλληλα την προτεραιότητα προβολής στο Facebook, διαφορετικά δεν θα σας στείλει σχετική ειδοποίηση.


Αυτό που είναι ακόμα χειρότερο είναι πως δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι το "άρθρο" είναι μεταφρασμένη αναδημοσίευση του τρομολαγνικού "We May Be on the Verge of a Human-Made Climate Disaster", από ένα αμερικανικό ιστότοπο. Πρόκειται απλά για γελοιότητες, το αρχικό άρθρο μας καλεί να κάνουμε "κάτι" για "να σώσουμε τον πολιτισμό μας". 

Το άρθρο δίνει ένα σύνδεσμο για τη "νέα έρευνα", μόνο που ο σύνδεσμος δεν λειτουργεί. Το βαθυστόχαστο συμπέρασμα πάντως είναι πως αν σ' ένα ποτήρι με αλμυρό νερό ρίξουμε ένα παγάκι γλυκού νερού, στην περιοχή γύρω απ' το παγάκι η αλατότητα του αλμυρού νερού θα μειωθεί κι αυτό "βρέθηκε" ότι συμβαίνει στην Ανταρκτική, γύρω απ' τους πάγους που λιώνουν σ' επαφή με τον ωκεανό. Πραγματικά βαθυστόχαστη "επιστήμη", πρέπει να κόστισε πολλά στους χρηματοδότες της.


Το τι είναι αυτό το "κάτι", που πρέπει να κάνουμε για "να σώσουμε τον πολιτισμό μας", μας το κρατά ο αμερικανός αρθρογράφος για το τέλος, αφού πρώτα μας έχει βομβαρδίσει επανειλημμένα με γελοία αντι-Τραμπ προπαγάνδα: μας καλεί να γίνουμε "πολιτικοί ακτιβιστές", επειδή το διακύβευμα είναι "η επιβίωση του μεγαλύτερου (sic) μέρους του Δυτικού κόσμου και του "πολιτισμού" όπως τον ξέρουμε". 

Αυτό λοιπόν το προπαγανδιστικό άρθρο δήθεν "επιστήμης", που και μόνο απ' τη γκριμάτσα του Τραμπ φαίνεται πόσο ασόβαρο είναι, επέλεξε το tvxs να "προσφέρει" στους Έλληνες, δικαιώνοντας το σκίτσο του Δερμεντζόγλου: όσο πιο fake είναι τα news, τόσο πιο εύκολα γίνονται share! Και ο Γκέμπελς θα αναπαύεται ευχαριστημένος, ο αγώνας του δεν πήγε χαμένος, η τρομολαγνεία της κλιματικής απάτης φροντίζει να τον δικαιώνει συνεχώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »