Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Να αποσυρθούν άμεσα τα Ισραηλινά προϊόντα από τα ελληνικά Super Market

Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι» καλεί όλους τους φίλους της Παλαιστίνης και του Παλαιστινιακού λαού να σταματήσουν άμεσα κάθε αγορά των προϊόντων που βρίσκονται στα ράφια των Σουπερ Μάρκετ και ως χώρα προέλευσης έχουν το «Ισραήλ». Τα συγκεκριμένα προϊόντα παράγονται στους παράνομους εποικισμούς που έχει δημιουργήσει η Σιωνιστική οντότητα μέσα στην Κατεχόμενη Παλαιστίνη και έτσι η αγορά τους έχει σαν αποτέλεσμα να ενισχύει την... οικονομική δύναμη της Σιωνιστικής Κατοχής με όλες τις συνέπειες που έχει αυτό για τους Παλαιστίνιους.

Τα Ισραηλινά προϊόντα

Σχεδόν οι μισοί από τους παράνομους οικισμούς που βρίσκονται στην κοιλάδα του Ιορδάνη δυναμώνουν από
την καλλιέργεια αυτών των προϊόντων που συμβάλλει σημαντικά στην οικονομική τους βιωσιμότητα. Η κερδοφορία αυτή συνεπάγεται με υποτίμηση των παλαιστινίων εργαζομένων, με την εκμετάλλευση παιδικής εργασίας και την εκδίωξη των παλαιστινίων αγροτών από τη γη τους.

Οι εξαγωγές από αυτά τα προϊόντα δίνουν στο Ισραήλ 265 εκατομμύρια δολάρια ετησίως. Περίπου το 60% προέρχεται από παράνομες εγκαταστάσεις φυτεύσεων και εγκαταστάσεις συσκευασίας, κυρίως στην κοιλάδα του Ιορδάνη αλλά και στην περιοχή της Νεκράς Θάλασσας. Η Hadiklaim, ο ισραηλινός συνεταιρισμός καλλιεργημένων προϊόντων, είναι ο σημαντικότερος παραγωγός, που πωλεί σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Παιδική εκμετάλλευση και παράνομες εργασιακές πρακτικές

Σε μία έκθεση της ισραηλινής εφημερίδας Haaretz το 2006, εκτέθηκαν πολλές από αυτές τις αθέμιτες πρακτικές εργασίας, οι οποίες περιλαμβάνουν εργασία στις κορυφές των φοινικόδεντρων στον εξαντλητικό ήλιο για έως και εννέα ώρες χωρίς διαλείμματα. Οι Παλαιστίνιοι εργαζόμενοι πληρώνονται λιγότερο από τους ισραηλινούς ομολόγους τους, κατά παράβαση του ισραηλινού νόμου ενώ περισσότερα από 7.000 παιδιά ηλικίας μεταξύ 5 και 17 ετών δούλευαν μόνο στην κοιλάδα του Ιορδάνη.
http://www.bdsmovement.net/2012/ramadan-israel-dates-boycott-campaign-launched-in-us-9311#sthash.xbrH1cXB.dpuf .

Καλούμε τις εταιρείες των ελληνικών Σουπερ Μάρκετ να αποσύρουν άμεσα τα Ισραηλινά προϊόντα από τα ράφια τους .. Μέχρι να γίνει αυτό, καλούμε όλον τον ελληνικό λαό να γυρίσει την πλάτη σε αυτά τα προϊόντα, σε μία ελάχιστη μορφή αντίστασης στο Σιωνιστικό Απαρτχάιντ και σε όσα προκαλεί αυτό στους Παλαιστίνιους. Καλούμε όλον τον ελληνικό λαό να συμβάλλει ώστε να μπει τέλος στο έγκλημα που συντελείται στην Παλαιστίνη.

Με την ευκαιρία παραθέτουμε βίντεο από δράση σε σούπερ μάρκετ της Ιρλανδίας πριν από 4 χρόνια, με φίλους και αλληλέγγυους στον Παλαιστινιακό αγώνα να προχωρούν σε δράση BDS κατεβάζοντας από τα ράφια σούπερ μάρκετ τα ισραηλινά προϊόντα.


1 σχόλιο:

  1. Συμφωνω απολυτως !

    Με μια Εθνικη κυβερνηση στην Ελλαδα, αυτη η διεθνης κινηση του BDS(Boycott De-invest Sanctoions) Θα πρεπει να προωθειται απο το ιδιο το Ελληνικο κρατος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »