Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Η επικοινωνία σύμφωνα με τον πρόεδρο Τραμπ

Τιερί Μεϊσάν

Με τον ιστότοπο μας, Voltairenet.org αποδείξαμε ότι είναι δυνατή η ενημέρωση για πολιτικά ζητήματα, αγνοώντας τα αναθέματα των μεγάλων μέσων ενημέρωσης. Το ίδιο και ο Ντόναλντ Τραμπ προχώρησε στο δρόμο που ανοίξαμε και που πολλοί άλλοι ακολούθησαν. Για να λαμβάνετε νέα από την επόμενη κυβέρνηση των ΗΠΑ, δεν θα πρέπει πλέον να διαβάσετε τους New York Times, που επιδιώκουν μιαν ενημέρωση παρωδία, αλλά από ιστοσελίδες όπως η Breitbart.com. Ο πρόεδρος δεν απαντάει πλέον σε ερωτήσεις στον συστημικό Τύπο, αλλά εκφράζεται στο twitter.com/realdonaldtrump .

Οι κανόνες της σύγχρονης πολιτικής επικοινωνίας επιβλήθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες μέχρι σήμερα κυριαρχούνταν από την πουριτανική ιδεολογία (πολιτικά σωστή έκφραση –politically correct-, δημόσιες συγγνώμες για τα λάθη τους που ισούταν σε άφεση αμαρτιών, πεποίθηση ότι έχουν επιλεγεί από τον Θεό για να φωτίσουν το κόσμο, διαίρεση μεταξύ των WASP (White Anglo-Saxon Protestants) και των μειονοτήτων, πίστη στον πλούτο ως δώρο Θεού σε όσους τον υπηρετούν, κλπ). Αντιστρέφοντας την πουριτανική ιδεολογία που εκφράζεται από την Ουάσιγκτον, και τη δυναστεία Κλίντον ιδιαίτερα, ο Ντόναλντ Τραμπ έθεσε επίσης τέλος στους ισχύοντες κανόνες της πολιτικής επικοινωνίας.

Δεν στήριξε την προεκλογική του εκστρατεία σε μεγάλες παραστάσεις μεταξύ ψυχαγωγίας και πολιτικής. Όταν οι
ανταγωνιστές του έμπαιναν στη σκηνή μαζί με αστέρια του σόου μπίζνες εξανεμίζοντας φαραωνικούς προϋπολογισμούς, ο ίδιος επικεντρώθηκε στο μήνυμά του και ξόδεψε δέκα φορές λιγότερα χρήματα από ό, τι η Μαντάμ Κλίντον.

Γνωρίζοντας ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ήταν γενικώς εχθρικά, δεν έδωσε παρά λίγες συνεντεύξεις και δεν έπαψε, σε κάθε συγκέντρωση του να καταγγέλλει τη μεροληψία τους. Η εκπρόσωπος Τύπου του δεν προσπάθησε ποτέ να σαγηνεύσει τους δημοσιογράφους, αντίθετα, βασίστηκε σε ιστοσελίδες διαμαρτυρίας, που ήδη είχαν ένα κοινό. Ο διευθυντής της εκστρατείας του έγραφε σε ένα από αυτά ( Breitbart.com).Στην εκστρατεία του, έδωσε βαρύτητα αντίθετη με την πολιτική τάξη της Ουάσιγκτον. Δεν νοίκιασε κάποια εγκατάσταση εκστρατείας και έμεινε στο Trump Tower στη Νέα Υόρκη. Συνεπής με τον εαυτό του, δεν νοίκιασε γραφεία ούτε καν στην Ουάσιγκτον, για να εγκαταστήσει την ομάδα μετάβασης του. Πράγματι, ενώ η κυβέρνηση Ομπάμα διαχειρίζεται τις τρέχουσες υποθέσεις στην Ουάσινγκτον, το μέλλον αποφασίζεται στη Νέα Υόρκη.
Μόλις εξελέγη, δεν έδωσε ούτε συνέντευξη Τύπου ούτε άλλες συνεντεύξεις, αλλά μίλησε απευθείας στους Αμερικανούς μέσω του Twitter και του YouTube . Είναι η πρώτη φορά που ένας αρχηγός κράτους απευθύνεται στον λαό του παρακάμπτοντας τα mainstream μέσα μαζικής ενημέρωσης.Πριν τελειώσει η προεκλογική του εκστρατεία, ανέλαβε μια περιοδεία ευχαριστιών οργανώνοντας νέες συγκεντρώσεις τις οποίες ο Τύπος αποσιώπησε. Στις ομιλίες του, ευχαρίστησε πρώτα τους ψηφοφόρους των μειονοτήτων (Ισπανόφωνες γυναίκες, αφροαμερικανούς και gay) που τον ψήφισαν, παρά τη ρατσιστική εικόνα την οποία του είχαν κολλήσει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Επαναλαμβάνει το μήνυμά του, όχι εναντίον των ελίτ, αλλά κατά του τρόπου λειτουργίας που έχει υιοθετηθεί από την Ουάσιγκτον και τη πουριτανική ιδεολογία που εκφράζει.
Τέλος, ανακοίνωσε τις πρώτες αποφάσεις του. Για την εξωτερική πολιτική, επιβεβαίωσε ότι θα θέσει τέρμα στη Δι-Ειρηνική Συνθήκη η οποία συνήφθη κατά της Κίνας και στις αλλαγές καθεστώτων (της Συρίας συμπεριλαμβανομένης), καθώς επίσης ότι θα υποκαταστήσει, στο μέτρο του δυνατού, τη συνεργασία αντί της σημερινής αντιπαράθεσης (συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσία) και ότι θα μεταρρυθμίσει τις υπηρεσίες πληροφοριών των οποίων η σημερινή αποκλειστική λειτουργία είναι να δολοφονούν ηγέτες του τρίτου κόσμου. Δείτε από το 46 λεπτό

Παλαιότερα, ο προεδρικός Τύπος είχε μεγάλους χώρους στο Λευκό Οίκο και αποφάσιζε τα θέματα που έπρεπε να συζητηθούν. Σήμερα, τα περισσότερα από τα μέλη εγκατέλειψαν την Ουάσιγκτον και περιμένουν όλη την ημέρα μπροστά από το TrumpTowerνα κατέβει «Ο» Ντόναλντ, συνοδεύοντας κάποιον καλεσμένο του στο αυτοκίνητό του και να τους ρίξει λίγα λόγια περνώντας.


Τα μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης, γραπτά και οπτικοακουστικά, συνεχίζουν να γελοιοποιούν τον εκλεγμένο πρόεδρο, να τον κατηγορούν για ανικανότητα και εξτρεμισμό, αλλά δεν τον νοιάζει. Κατάφερε να περάσει πάνω από τα κεφάλια τους και να επικοινωνεί απευθείας με τους συμπατριώτες του.


Πηγή Ινφογνώμων Πολιτικά (Ελλάδα)

Πηγή 
Al-Watan (Συρία)

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »