Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Πάνω από 100 μετανάστες πέρασαν το τελευταίο 24ωρο στα νησιά

Συνολικά 102 νέοι πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν το τελευταίο 24ωρο, στα νησιά του βορείου Αιγαίου.
Στη Χίο και στη Σάμο διαπιστώθηκαν ροές για πρώτη φορά μετά από πολλές μέρες. Σημειώνεται ιδιαίτερα ότι στη Σάμο οι τελευταίες, πριν τις σημερινές, ροές είχαν διαπιστωθεί στις 19 του περασμένου Νοεμβρίου!

Στη Λέσβο το τελευταίο 24ωρο πέρασαν 32 πρόσφυγες και μετανάστες. Από αυτούς, οι 15 ήταν Αφγανοί, οι 10 Ιρανοί, έξι από το Ιράκ και ένας Αλγερινός.

Στη Χίο, το αντίστοιχο διάστημα, πέρασαν 46 άτομα, 21 Σύριοι, 10 Μαροκινοί, έξη από τη Νιγηρία, τρεις Αλγερινοί, δυο από το Ιράκ και από ένας από την Αιθιοπία, την Ερυθραία, το Κουβέιτ και το Μπαγκλαντές.

Τέλος στη Σάμο πέρασαν 24 άτομα, 14 Αφγανοί, οκτώ Πακιστανοί και από ένας από το Ιράν και τη Δομινικανή Δημοκρατία.

Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση βορείου Αιγαίου σήμερα στα
νησιά της περιοχής βρίσκονται καταγεγραμμένοι - εγκλωβισμένοι, έχοντας υποβάλει αίτημα ασύλου το οποίο δεν έχει εξεταστεί 11.043 μετανάστες και πρόσφυγες.Συγκεκριμένα στη Λέσβο 5.708, στη Χίο 3.407 και στη Σάμο 1.928.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι ο αριθμός των εγκλωβισμένων στα νησιά προσφύγων και μεταναστών έχει μειωθεί το τελευταίο διάστημα κατά 10% παρά τις αφίξεις που διαπιστώνονται ιδιαίτερα στην περίπτωση της Λέσβου.

Συγκεκριμένα στις αρχές Νοεμβρίου ο αριθμός των εγκλωβισμένων ξεπερνούσε τις 12.000. Αυτό συμβαίνει γιατί μεγάλος αριθμός αιτούντων άσυλο ιδιαίτερα με προσφυγικό προφίλ παραπέμπονται στην Αθήνα για συνεντεύξεις στην εκεί αρμόδια υπηρεσία ασύλου.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ