Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Ο Κυπριακός Ελληνισμός στο Χείλος του Γκρεμού

του Φοίβου Κλόκκαρη*

Η λύση ΔΔΟ τύπου σχεδίου Ανάν, βασισμένη στα συμφωνηθέντα στο κοινό ανακοινωθέν της 11 Φεβρ. 2014 και στις συγκλίσεις των συνομιλιών, όπως έχουν διαμορφωθεί μέχρι σήμερα, συνθέτουν την εικόνα ενός εφιαλτικού κράτους, που παραβιάζει κατάφορα τις αρχές λειτουργίας μιας σύγχρονης δημοκρατίας. Συγκεκριμένα παραβιάζει τις αρχές:

1. Της ενότητας του κράτους, αφού η ΔΔΟ όχι μόνο δεν επανενώνει την Κύπρο, αλλά διχοτομεί βάναυσα και αφύσικα το έδαφος, τον λαό και την εξουσία. Όχι μόνο νομιμοποιεί τα τετελεσμένα της εισβολής, της κατοχής, του εποικισμού και της εθνοκάθαρσης, αλλά καταλύει την Κυπριακή Δημοκρατία (ΚΔ) και επεκτείνει την Τουρκική κυριαρχία και στις ελεύθερες περιοχές. Η Τουρκία μέσω του Τουρκοκυπριακού (ΤΚ) κρατιδίου, εξηρτημένου από την Τουρκία (πλειοψηφία εποίκων – διμερείς συμφωνίες) και μέσω των συμφωνηθέντων στο κεφάλαιο της διακυβέρνησης, στο επίπεδο της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης (απαίτηση συναπόφασης των δύο κρατιδίων για όλα τα θέματα) θα επιβάλλει τις αποφάσεις στο Κυπριακό Κράτος. Θα αποκτήσει τον πολιτικό έλεγχο του και θα ασκεί επικυριαρχία.

2. Της δημοκρατίας, αφού παραβιάζει την αρχή της πλειοψηφίας στη λήψη αποφάσεων.

3. Της δικαιοσύνης, αφού παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και
τις βασικές ελευθερίες (ισότητα, εκλέγειν – εκλέγεσθαι, περιουσίας, διαμονής, ένας άνθρωπος μια ψήφος).

4. Της λειτουργικότητας, αφού παραβιάζει την αρχή της απλότητας και της δυνατότητας λήψης απόφασης (πολύπλοκος και υπερμεγέθης κρατικός μηχανισμός με 3 Κυβερνήσεις, 4 Βουλές, 3 Αστυνομίες, 3 Δημόσιες Υπηρεσίες, διαρχία αξιωματούχων, διχοτομικές ρυθμίσεις και δαιδαλώδεις διαδικασίες σε όλες τις εξουσίες, αδυναμία λήψης απόφασης, που θα οδηγεί σε πολύπλοκο μηχανισμό επίλυσης αδιεξόδων με καταφυγή σε κλήρωση και ξένο δικαστή .)Αυτό το κράτος στα χαρτιά είναι αδύνατο να λειτουργήσει στη πράξη.

5. Της ασφάλειας, αφού δεν θα υπάρχει πολιτική ασφάλεια (αδυναμία λήψης απόφασης, καταφυγή σε κλήρωση, Τουρκική επικυριαρχία μέσω του ΤΚ κρατιδίου) στρατιωτική ασφάλεια (στέρηση του δικαιώματος της Κύπρου να έχει ένοπλες δυνάμεις, αδυναμία αντιμετώπισης εξωτερικών απειλών, παραμονή τουρκικών στρατευμάτων για μεταβατική περίοδο) ενεργειακή ασφάλεια (αδυναμία προστασίας της ΑΟΖ και FIR λόγω έλλειψης μέσων/συμμαχιών και αδυναμία προσφυγής στα ΗΕ για τις παράνομες διεκδικήσεις της Τουρκίας επί της ΑΟΖ μας και τις παραβιάσεις του θαλάσσιου και εναέριου χώρου, αφού η λήψη απόφασης απαιτεί τη σύμφωνη γνώμη των δύο κρατιδίων) δημογραφική ασφάλεια (παραμονή όλων των εποίκων και ανεξέλεγκτη συνέχιση της ροής τους, αφού στα σημεία εισόδου των λιμανιών και αεροδρομίων δεν θα υπάρχει ομοσπονδιακή αστυνομία, αλλά αστυνομία των κρατιδίων) οικονομική ασφάλεια (υπέρογκο και δυσβάστακτο κόστος λειτουργίας ενός υπερμεγέθους κράτους. Το ΤΚ κρατίδιο δεν θα έχει την οικονομική στήριξη λειτουργίας του από την Τουρκία με 600 εκ. δολ. ετησίως που έχει σήμερα το ψευδοκράτος).

Η παραβίαση των αρχών λειτουργίας μιας σύγχρονης δημοκρατίας, θα οδηγήσει σε ένα κράτος παράλυσης (όπως συμβαίνει στη Βοσνία με παρόμοιο καθεστώς) ή για να μην συμβεί αυτό, σε συνεχείς υποχωρήσεις των Ελληνοκυπρίων (ΕΚ) προς τις Τουρκικές θέσεις και μετατροπή τους σε υποτελείς της Τουρκίας. Είναι πρόδηλο ότι η συγκρότηση αυτού του πολύπλοκου και δυσλειτουργικού κράτους της ΔΔΟ, είναι αποτέλεσμα των συνεχών υποχωρήσεων της Ελληνοκυπριακής (ΕΚ) πλευράς, προς τους Τουρκικούς όρους και της σταδικής μετατροπής των κατεχομένων, σε οιονεί επαρχία της Τουρκίας χωρίς αντίδραση της ΚΔ.

Η κυβέρνηση μας προβάλλει το επιχείρημα, ότι πετύχαμε βελτιώσεις και πρόοδο στο κεφάλαιο της διακυβέρνησης.Αυτό αποτελεί υποτίμηση της νοημοσύνης μας και μόνο ώς παραπλάνηση μπορεί να θεωρηθεί, αφού συμφωνήθηκε παραβίαση της αρχής της πλειοψηφίας στη λήψη αποφάσεων, με εξίσωση του 82% των ΕΚ με το18% των ΤΚ στη Δικαστική εξουσία και στη Γερουσια και άπειρα ΒΕΤΟ των ΤΚ στην Εκτελεστική εξουσία και στην Βουλή των αντιπροσώπων. Ούτε μπορεί να θεωρείται ως πρόοδος η καθιέρωση ενός πολύπλοκου μηχανισμού επίλυσης αδιεξόδων (που θα προκύπτουν λόγω παραβίασης της αρχής της πλειοψηφίας στη λήψη αποφάσεων) βασισμένου στην καταφυγή σε ξένο δικαστή (δικαστική εξουσία) και στο εφεύρημα της κλήρωσης (εκτελεστική και νομοθετική εξουσία).

Δεν υπάρχει κανένα κράτος, στο οποίο οι αποφάσεις για τα ζωτικά του θέματα, λαμβάνονται με κλήρωση. Αυτό προσβάλλει το κύρος του και παραβιάζει την δημοκρατική αρχή της πλειοψηφίας στη λήψη αποφάσεων.

Συμπερασματικά η ΔΔΟ, είναι λύση που οδηγεί σε κατάσταση πολύ χειρότερη από την παρούσα της de facto διχοτόμησης, αφού την νομιμοποιεί, διαλύει την ΚΔ και επεκτείνει την Τουρκική κυριαρχία και στις ελεύθερες περιοχές, μετατρέποντας την Κύπρο σε Τουρκικό προτεκτοράτο. Η κυβέρνηση μας, προβάλλει τούς κινδύνους της μη λύσης και αποσιωπά τούς πολύ μεγαλύτερους της κακής λύσης, όπως είναι η ΔΔΟ τύπου σχεδίου Αναν που υιοθετήθηκε απο την πλευρά μας..

Σήμερα ο Ελληνισμός της Κύπρου βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού . Μόνο η αφύπνηση του λαού, έστω και την υστάτη, μπορεί να ανακόψει την καταστροφική πορεία.Να απορρίψει, με την ψήφο του σε ένα δημοψήφισμα , την θνησιγενή λύση που εξυφαίνεται και βρίσκεται στο τελικό στάδιο συμφωνίας της, μετά και την αιφνιδιαστική αποδοχή όλων των Τουρκικών όρων απο τον πρόέδρο της ΚΔ στο δείπνο της 1 Δεκεμβρίου 2016, που έδωσε τη χαριστική βολή στις όσες αντιστάσεις απέμειναν στη διαπραγματευτική μας ομάδα.

*αντιστράτηγος ε.α.


το είδα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »