Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

“Μόνο το εθνικό χρήμα κάνει εφικτές τις μεταρρυθμίσεις”

Το 1861 ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ΑβραάμΛίνκολν ζήτησε από τις μεγάλες τράπεζες της Νέας Υόρκης και της Ευρώπης δάνειαγια να χρηματοδοτήσει τις ανάγκες του πολέμου αλλά και για να προβεί σε μεγάλεςκαι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Η απάντηση των τραπεζών ήταν πως τα δάνειαμπορούσαν να δοθούν με επιτόκια μεταξύ 24% και 36%. Θεωρώντας τα επιτόκια αυτάαπαγορευτικά αλλά .........
και μην έχοντας τη δυνατότητα να πληρώσει τις υποχρεώσεις τουκράτους ο Πρόεδρος Λίνκολν είδε τη χώρα να του να φτάνει ένα βήμα πριν την καταστροφή.

Το κράτος δε μπορούσε να εκδώσει δικό του νόμισμαγια να πληρώσει τις ανάγκες του καθώς η αρμοδιότητα της έκδοσης χρήματος είχεδοθεί στους τραπεζίτες. Η διαπίστωση ότι οι τραπεζίτες ελέγχοντας το χρήμαέλεγχαν την ίδια τη μοίρα του κράτους έκανε τον Λίνκολν να θελήσει ναεπανακτήσει τον έλεγχο της παραγωγής και έκδοσης του χρήματος. Για το λόγο αυτόπροχώρησε στη θέσπιση ειδικής νομοθεσίας που προετοίμαζε την έκδοση εθνικούνομίσματος με την “υποστήριξη του λαού”.

Στην ομιλία του πριν την ψήφιση τουειδικού νόμου είπε, μεταξύ άλλων, τα εξής: Όταν θα έχουμε αποκαταστήσει τοχρήμα του Συντάγματος, όλες οι άλλες μεταρρυθμίσεις θα είναι δυνατές αλλά μέχριαυτό να συμβεί, καμία άλλη μεταρρύθμιση δε θα είναι δυνατή.”

Ο νόμος ψηφίστηκε και ο Λίνκολν πέτυχε την
 αναδιοργάνωση του νομισματικού συστήματος των ΗΠΑ αποκόπτοντας το απ' τους τραπεζίτες και εκδίδοντας το νόμισμα 'greenback', πάνω στο οποίο αναγραφόταν“Χαρτονόμισμα των Ηνωμένων Πολιτειών” και όχι “Χαρτονόμισμα της ΚεντρικήςΤράπεζας ΗΠΑ”.

Η νομισματική αποδέσμευση των ΗΠΑαπό τον έλεγχο των τραπεζών προκάλεσε σοκ και οργή στην Ευρώπη ιδιαίτερα καθώςτο νέο νόμισμα λειτούργησε με επιτυχία, παρά τις προειδοποιήσεις για τοαντίθετο από τις τράπεζες, τις μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις και τα ΜΜΕ της εποχής.Ενδεικτικό του πανικού που επικράτησε στο Λονδίνο είναι δημοσίευμα της εποχήςαπό τους London Times οι οποίοι έγραψαν σχετικά: “Αν αυτό το σκάνδαλο τηςοικονομικής πολιτικής, που έχει τη ρίζα του στη Δημοκρατία της Βορείου Αμερικήςκατά τη διάρκεια του πρόσφατου πολέμου στη χώρα αυτή, συνεχιστεί και μετατραπείσε μόνιμη κατάσταση, τότε η κυβέρνηση θα τυπώνει τα δικά της χρήματα χωρίςκόστος. Θα πληρώσει τα χρέη της και θα καταλήξει να είναι χωρίς χρέος. Θαφτάσει σε ένα σημείο ευημερίας χωρίς προηγούμενο στην ιστορία των πολιτισμένωνκυβερνήσεων του κόσμο. Οι ευφυέστεροι άνθρωποι και όλος ο πλούτος θαμετακομίσουν στη Βόρεια Αμερική. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να καταστραφεί ή θακαταστρέψει κάθε μοναρχία του κόσμου.”


Η κυβέρνηση Λίνκολν πράγματικαταστράφηκε αφού ο ίδιος ο Πρόεδρος Λίνκολν δολοφονήθηκε στο Θέατρο Ford, στις14 Απριλίου του 1865. Λίγο αργότερα η έκδοση του εθνικού νομίσματος των ΗΠΑσταμάτησε και η αποκλειστική αρμοδιότητα της παραγωγής και έκδοσης του χρήματοςεπεστράφη στους κεντρικούς τραπεζίτες.

Αρκετά χρόνια αργότερα ο ΓερμανόςΚαγκελάριος Βίσμαρκ θα πει για τον Λίνκολν: “Απέκτησε από το Κογκρέσο τοδικαίωμα να δανείζεται από το λαό με το να εκδίδει και να πουλά ομόλογα τηςπολιτείας και η κυβέρνηση και το έθνος του με τους χειρισμούς του ξέφυγε απότους σχεδιασμούς των διεθνών τραπεζιτών. Κατανόησαν αμέσως ότι οι ΗΠΑ θαξέφευγαν απ' τον έλεγχο τους. Ο θάνατος του Λίνκολν έλυσε αυτά τα προβλήματα.”

Πάνος Παναγιώτου
Επικεφαλής χρηματιστηριακός τεχνικός αναλυτής
XrimaNews.gr, WTAEC Ltd, GSTA Ltd


-----------------


“Η κυβέρνηση θα έπρεπε να δημιουργεί ,να εκδίδει ,και να κυκλοφορεί όλα τα χρήματα και ταπιστωτικά προϊόντα που χρειάζονται για να καλύψουν τις κυβερνητικές δαπάνες και τηναγοραστική δύναμη των καταναλωτών. Με την υιοθέτηση αυτών των αρχών, οιφορολογούμενοι πολίτες θα εξοικονομήσουν τεράστια ποσά που τώρα δίνουν για εξόφλησητόκων .Το δικαίωμα της δημιουργίας και έκδοσης χρημάτων είναι, όχι μόνο το ανώτατοαποκλειστικό προνόμιο της κυβέρνησης ,αλλά και η μεγαλύτερη δημιουργική της ευκαιρία.”

Abraham LincolnΔολοφονημένος πρόεδρος των ΗΠΑ


-----------------

“ Όποιος ελέγχει τον όγκο των χρημάτων στη χώρα μας είναι ο απόλυτος άρχοντας όλης τηςβιομηχανίας και του εμπορίου .Και όταν συνειδητοποιείς ότι ολόκληρο το σύστημα ελέγχεταιτόσο εύκολα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, από λίγους ισχυρούς ανθρώπους στην κορυφή ,δενχρειάζεται να σου πει κάποιος που οφείλονται οι περίοδο πληθωρισμού και οικονομικήςύφεσης.”

James A.Garfield Δολοφονημένος πρόεδρος των ΗΠΑ

-----------------

“ Ωσότου ο έλεγχος της έκδοσης χρημάτων και πιστώσεων ,να επανέλθει στην κυβέρνηση καινα αναγνωριστεί ως η πλέον περίοπτη και ιερή ευθύνη της ,όλες οι συζητήσεις περί εθνικήςκυριαρχίας της βουλής και της δημοκρατίας είναι άσκοπες και μάταιες .Όταν ένα έθνος δενέχει πλέον τον έλεγχο του πιστωτικού συστήματος, δεν έχει σημασία ποιος θεσπίζει τουςνόμους του. Εφόσον τεθεί επικεφαλής η τοκογλυφία θα καταστρέψει οποιοδήποτε έθνος.”

William Lyon Mackenzie KingΠρώην πρωθυπουργός του Καναδά
(Ο οποίος εθνικοποίησε την Τράπεζα του Καναδά)


το είδα




πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »