Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Ὁ ἐντεροϊὸς ποὺ παρουσιάστηκε ΜΟΝΟΝ σὲ …ἐμβολιασμένα παιδιά.


«…Έχουν όλοι εμβολιαστεί με το εμβόλιο MMR, εμβόλια γρίπης, και τα εμβόλια πολιομυελίτιδας. Φυσικά, πολλά παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εμβολιαστεί, και τα περισσότερα χρειάζεται να εμβολιαστούν, ώστε να πάνε στο σχολείο. Ωστόσο, είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον και θα πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής ο εντεροϊός 68 δεν έχει παρουσιαστεί, ακόμα, σε παιδιά που δεν έχουν εμβολιαστεί….


…στο τμήμα Ιολογίας στο Ιατρικό Κέντρο Erasmus στο Ρότερνταμ, στην Ολλανδία απεδείχτη ότι ο ετήσιος εμβολιασμός κατά του ιού της γρίπης εμποδίζει την ανάπτυξη του ιού-ειδικής ανοσίας CD8 + Τ στα κύτταρα των παιδιών με αποτέλεσμα να καταπολεμά το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού…. 

…Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση εννέα παιδιών σε νοσοκομείο του Κολοράντο που τους δυο τελευταίους μήνες έχουν παρουσιάσει αδυναμία μυϊκής κινήσεως και παράλυση. Αξιοσημείωτο είναι πως στο νοσοκομείο του Κολοράντο έχουν νοσηλευτεί πολλά παιδιά με τα
συμπτώματα του εντεροϊού και οι γιατροί καλούνται πλέον να βρουν την σχέση ανάμεσα στον ιό και τις περιπτώσεις παραλύσεως….
…τα εμβόλια έχουν μολυνθεί από μυκόπλασμα αλλά προχωρεί περισσότερο και λέει ότι τα εμβόλια δημιουργούν χρόνιες εκφυλιστικές ασθένειες. Όπως τονίζει η ζημία μεταφράζεται σε δια βίου ασθενείς (και ως εκ τούτου βίου κέρδος) για την φαρμακευτική βιομηχανία που κάνει τα εμβόλια….

…Αξιοσημείωτο παράδειγμα αποτελεί και η περίπτωση του Dr. Larry Palevsky, παιδίατρος με άδεια εξασκήσεως στην Νέα Υόρκη, ο οποίος εδώ και δέκα χρόνια έδινε συστηματικά εμβόλια στους ασθενείς του, μέχρι που παρατήρησε ότι έχασαν την όραση τους και στην συνέχεια άρχισε να ψάχνει τα συστατικά των εμβολίων που είχε εμπιστευθεί τυφλά. Βρήκε, λοιπόν, ότι όλα ήταν μολυσμένα με ιούς τόσο μικρούς που δεν μπορούσαν να αφαιρεθούν. Ο ίδιος αντιμετωπίζει σήμερα τους νέους ασθενείς του για τον αυτισμό και άλλες νευρολογικές κακώσεις από τα εμβόλια….


EV-D68:ὁ ἐντεροϊὸς ποὺ σήμανε συναγερμὸ σὲ ΗΠΑ καὶ Καναδᾶ καὶ παρουσιάστηκε μόνο σὲ ἐμβολιασμένα παιδιά.

Γράφει η Γιώτα Χουλιάρα
Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι υγειονομικές αρχές βρέθηκαν σε συναγερμό κατά τους πρώτους μήνες του φθινοπώρου. Ο λόγος δεν ήταν-είναι μόνο το πέρασμα του θανατηφόρου ιού Έμπολα στις ΗΠΑ, αλλά ένας νέος μυστηριώδης ιός με ραγδαία εξάπλωση που έπληξε και φαίνεται πως πλήττει κυρίως παιδιά.

Αν και η νόσος δεν έχει, μέχρι αυτή την στιγμή, ταυτοποιηθεί, το Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων και Προλήψεως Νοσημάτων των ΗΠΑ/Centers for Disease Control and Prevention (CDC)  ανακοίνωσε ότι ο άγνωστος ιός έχει σχέση με τον ρινοϊό που προκαλεί το κοινό κρυολόγημα. Πρόκειται για έναν ιό που πλήττει κυρίως το αναπνευστικό σύστημα του ανθρώπου και ονομάζεται «εντεροϊός 68» ( ΕV-D68). 
Ὁ ἐντεροϊὸς ποὺ παρουσιάστηκε ΜΟΝΟΝ σὲ ...ἐμβολιασμένα παιδιά. 1
Σύμφωνα με τον Mark Pallansch, διευθυντικό στέλεχος στο Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων και Προλήψεως Νοσημάτων (CDC) τα κρούσματα έχουν εντοπιστεί σε αρκετές αμερικανικές πολιτείες, ανεβάζοντας τον αριθμό τους από τα τέλη Αυγούστου, που παρουσιάστηκαν τα πρώτα ξεσπάσματα, σε 44. Πιο συγκεκριμένα το ξέσπασμα του ιού παρουσιάστηκε κυρίως σε : Alabama, Arkansas, California, Colorado, Connecticut, Delaware, Florida, Georgia, Idaho, Illinois, Indiana, Iowa, Kansas, Kentucky, Louisiana, Maine, Maryland, Massachusetts, Michigan, Minnesota, Mississippi, Missouri, Montana, Nebraska, New Hampshire, New Jersey, New Mexico, New York, North Carolina, North Dakota, Ohio, Oklahoma, Pennsylvania, Rhode Island, South Carolina, South Dakota, Texas, Utah, Vermont, Virginia, Washington, West Virginia, Wisconsin, and Wyoming.
Σύμφωνα, μάλιστα, με το αμερικανικό δίκτυο ABC News, τα περισσότερα από τα παιδιά που προσεβλήθησαν από τον ιό, χρειάστηκε να νοσηλευτούν προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα. Ο ιός πέρασε επίσης και στον Καναδά με επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Alberta (18 μέχρι στιγμής τον αριθμό) το Ontario (4 επιβεβαιωμένα κρούσματα) αλλά και στην Βρετανική Κολούμπια (με τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα).


«Η ασθένεια μπορεί να ξεκινήσει με την εμφάνιση των συμπτωμάτων ενός απλού κρυολογήματος. Αρχικά,τρέχει η μύτη, και εν συνεχεία ξεκινά ο βήχας. Αυτό που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι ο συριγμός (σφύριγμα της αναπνοής)», επισημαίνουν οι ειδικοί.
Τα παιδιά που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο είναι όσα έχουν άσθμα καθώς και εκείνα που είναι κάτω των πέντε ετών.
Συγκεκριμένα, η καθηγήτρια Κριστίν Νιγκουίστ, παιδίατρος στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο του Κολοράντο, υποστηρίζει ότι ο μυστηριώδης ιός είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος για τα παιδιά με άσθμα. Ο τρόπος με τον οποίο προσβάλει το αναπνευστικό σύστημα ελλοχεύει σοβαρούς κινδύνους με το άσθμα να επιδεινώνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση, όπως επισημαίνει.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Ρατζού Μεγιαπάν, παιδίατρος στο νοσοκομείο «Rocky Mountain Hospital for Children», έθεσε την ομάδα του σε άμεση κινητοποίηση όταν ένας 13χρονος ασθματικός ασθενής κατέληξε μόλις ένα 24ωρο αφότου παρουσίασε συμπτώματα κρυολογήματος, όπως βήχας και συνάχι. 

Αν και δεν υπάρχει κανένα γνωστό εμβόλιο για τον ιό και το πεδίο που θα φτάσει είναι, επίσης, άγνωστο, εκείνοι που έχουν μολυνθεί αλλά παρουσιάζουν κάτι κοινό.  Έχουν όλοι εμβολιαστεί με το εμβόλιο MMR, εμβόλια γρίπης, και τα εμβόλια πολιομυελίτιδας. Φυσικά, πολλά παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εμβολιαστεί, και τα περισσότερα χρειάζεται να εμβολιαστούν, ώστε να πάνε στο σχολείο. Ωστόσο, είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον και θα πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής ο εντεροϊός 68 δεν έχει παρουσιαστεί, ακόμα, σε παιδιά που δεν έχουν εμβολιαστεί.



Ὁ ἐντεροϊὸς ποὺ παρουσιάστηκε ΜΟΝΟΝ σὲ ...ἐμβολιασμένα παιδιά. 2

«Μέχρι στιγμής όλες οι εκθέσεις που βλέπουμε προέρχονται από παιδιά που έχουν εν μέρει ή πλήρως εμβολιαστεί,» όπως τονίζει ο ειδικός σε μολυσματικές ασθένειες Dr. Heather Ashton. «Οι εκθέσεις που διαχειριζόμαστε  όλες έρχονται από εμβολιασμένους παιδιατρικούς πληθυσμούς στις ΗΠΑ και τον Καναδά», επισημαίνει.

Ο Dr. Pritish Tosh, ιατρός-ερευνητής για λοιμώδη νοσήματα τονίζει: «Όταν έχουμε να κάνουμε με ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος σε νέους ανθρώπους, μπορεί να είναι σοβαρές και να οδηγήσουν σε εισαγωγές στο νοσοκομείο και την απαίτηση εντατικής θεραπείας. Και φαίνεται ότι ο συγκεκριμένος ιός που προκαλεί λοιμώξεις σε παιδιά είναι αρκετά σοβαρός με αποτέλεσμα να εισαχθούν στο νοσοκομείο.»

Τι είναι ο EV-D68; 

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσίευσε και στο διαδίκτυο ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας του Καναδά, οι εντεροϊοί, όπως ο EV-D68, σχετίζονται με το κοινό κρυολόγημα και μπορεί να μεταδοθούν από άτομο σε άτομο με τον βήχα και το φτάρνισμα, με την στενή επαφή με μολυσμένα άτομα ή αγγίζοντας μια μολυσμένη επιφάνεια. Η περίοδος εξάρσεώς τους είναι το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, με μεγαλύτερη πιθανότητα το φθινόπωρο λόγω αλλαγής της εποχής και κατ΄επέκταση της θερμοκρασίας.  Ο Οργανισμός,μάλιστα, τόνισε ότι η κατάσταση παρακολουθήθηκε στενά ενώ ήταν και σε επαφή με τις υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ προκειμένου να αντιμετωπίσουν από κοινού την κατάσταση. Παράλληλα, οδηγίες είχαν σταλεί σε όλο το προσωπικό υγείας  ώστε να βρίσκεται σε εγρήγορση.

Ταυτόχρονα, ο Οργανισμός δημοσίευσε κάποια προληπτικά μέτρα για τους γονείς για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους αλλά κυρίως τα παιδιά τους, όπως να πλένουν συχνά τα χέρια τους με σαπούνι και ζεστό νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα πριν και μετά το φαγητό, καθώς και κατά την επιστροφή τους από δημόσιους χώρους, μετά την χρήση της τουαλέτας, μετά από βήξιμο και φτάρνισμα, να διατηρούν καθαρούς τους κοινοχρήστους χώρους σε σπίτι και εργασία και, αν αρωστήσουν, να παραμείνουν σπίτι. Με άλλα λόγια τις ήδη γνωστές οδηγίες προλήψεως που ακολουθούνται σε όλες τις περιπτώσεις εξάρσεως
επιδημιών. 

 Ὁ ἐντεροϊὸς ποὺ παρουσιάστηκε ΜΟΝΟΝ σὲ ...ἐμβολιασμένα παιδιά. 4

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι μέχρι στιγμής, υπάρχουν περισσότερα από 100 είδη των εντεροϊών που προκαλούν περίπου 10 έως 15 εκατομμύρια κρούσματα στις Ηνωμένες Πολιτείες κάθε χρόνο, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων και Προλήψεως Νοσημάτων (CDC).
Ο συγκεκριμένος, όμως, ιός, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1962 και υπήρξαν λιγότερες από 100 περιπτώσεις που αναφέρθηκαν από τότε, γεγονός που σημαίνει ότι η επιστημονική κοινότητα δεν έχει καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα και εξακολουθεί να μαθαίνει. Ωστόσο, είχε συνδεθεί  με τρεις θανάτους, δύο στις Φιλιππίνες και έναν στην Ιαπωνία, μεταξύ του 2008 και του 2010, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το  CDC .



 Όπως επισημαίνει ο Mark Pallansch (διευθυντικό στέλεχος στο CDC) ο σχετικά μικρός αριθμός των αναφορών από το 1962 μέχρι σήμερα μπορεί να οφείλεται στην δυσκολία να εντοπιστεί o EV-D68. Αυτό που ανησύχησε τους ειδικούς περισσότερο στο φετινό ξέσπασμα είναι ο αριθμός των κρουσμάτων. Το Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων και Προλήψεως Νοσημάτων (CDC) σε ανακοίνωσή του προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις τονίζοντας ότι ο ιός κτύπησε κυρίως τα παιδιά επειδή δεν έχουν ακόμη αναπτύξει ανοσία.  «Σε γενικές γραμμές, τα βρέφη, τα παιδιά και οι έφηβοι είναι πιο πιθανό να μολυνθούν με εντεροϊούς και  να αρρωστήσουν. Αυτό είναι επειδή δεν έχουν ακόμη ανοσία (προστασία) από προηγούμενες εκθέσεις σε ιούς. Πιστεύουμε ότι αυτό ισχύει και για  τον EV-D68.»

Πέντε παιδιά έχασαν τη ζωή τους.

Ανησυχία έχει προκαλέσει, επίσης και το γεγονός ότι  από τον εντεροϊό 68 πέθαναν πέντε παιδιά. Σύμφωνα με το CDC δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για το ρόλο που έπαιξε ο εντεροϊός στους συγκεκριμένους θανάτους. Κρατικές και τοπικές υπηρεσίες υγείας συνεχίζουν να διεξάγουν έρευνες, όπως ανεκοίνωσε ο εκπρόσωπος του CDC, Darlene Foote. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που, σε κάποιες περιπτώσεις, είναι συγκεχυμένες, τέσσερα από τα παιδιά που πέθαναν παρουσίασαν συμπτώματα του EV-D68 πριν από το θάνατό τους, ενώ ένα άλλο παιδί πέθανε στον ύπνο του χωρίς προηγουμένως να έχει παρουσιάσει συμπτώματα του εντεροϊού. Το αγόρι πήγε για ύπνο ένα βράδυ και οι γονείς του το βρήκαν νεκρό την επομένη ημέρα. Όπως διεπιστώθη, δεν γνώριζαν ότι είχε μολυνθεί από τον ιό  EV-D68. 

Ένα δεκάχρονο κορίτσι, επίσης, πέθανε στο Rhodes Island ξαφνικά και ενώ παράλληλα είχε παρουσιάσει και μια άλλη ασθένεια, την μόλυνση Staph εκτός από τον εντεροϊό D68, και πέθανε από σήψη, λόγω συγκεντρώσεως των τοξικών χημικών ουσιών στην κυκλοφορία του αίματος. Το αξιοπερίεργο είναι ότι ο θάνατος της συνέβη μέσα σε 24 ώρες από την εκδήλωση των συμπτωμάτων, όπως ανέφερε η εφημερίδα Boston 
Globe.


 Ὁ ἐντεροϊὸς ποὺ παρουσιάστηκε ΜΟΝΟΝ σὲ ...ἐμβολιασμένα παιδιά. 3

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των ειδικών, η σχέση ανάμεσα στον ιό και στους θανάτους των παιδιών δεν είναι δυνατόν να επιβεβαιωθεί και παραμένει μυστήριο αν ο ιός είναι αυτός που προκάλεσε τον θάνατό τους. Οι υγειονομικές αρχές, επίσης, καλούνται να ερευνήσουν κατά πόσο ο ιός προκαλεί μυϊκή αδυναμία και παράλυση, όπως συμβαίνει στη περίπτωση της πολυομυελίτιδας.

Μπορεί ο εντεροϊός να προκαλέσει παράλυση; 

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση εννέα παιδιών σε νοσοκομείο του Κολοράντο που τους δυο τελευταίους μήνες έχουν παρουσιάσει αδυναμία μυϊκής κινήσεως και παράλυση. Αξιοσημείωτο είναι πως στο νοσοκομείο του Κολοράντο έχουν νοσηλευτεί πολλά παιδιά με τα συμπτώματα του εντεροϊού και οι γιατροί καλούνται πλέον να βρουν την σχέση ανάμεσα στον ιό και τις περιπτώσεις παραλύσεως.
Ο Dr. Avindra Nath, κλινικός διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Νευρολογικών Διαταραχών και Εγκεφαλικών Επεισοδίων και μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας, επισημαίνει πως για να αποδειχθεί η σχέση θα πρέπει να βρεθεί ο ιός στον νωτιαίο μυελό των παιδιών ενώ μέχρι στιγμής έχει βρεθεί μόνο στις μύτες τους. Παρόλ΄αυτά, η πιθανότητα και μόνο ότι ο ιός μπορεί να προκαλεί παράλυση είναι άξια προσοχής, όπως τονίζει χαρακτηριστικά. 

Σύμφωνα με έκθεση των ειδικών, στο παρελθόν στην πολιτεία της Καλιφόρνια είχαν παρουσιαστεί 23 περιπτώσεις παιδιών που εμφάνισαν μυϊκή αδυναμία ή παράλυση και έπασχαν ταυτόχρονα από ιό του αναπνευστικού συστήματος ή ιό στο στομάχι. Οι γιατροί,όμως, δεν έχουν σαφέστατη εικόνα για τα συμπτώματα που μπορούν να προκληθούν και πως όλα τα παραπάνω σχετίζονται με τον ιό ή πως σχετίζονται με το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα παιδιά είναι  όλα τους εμβολιασμένα με το εμβόλιο MMR, εμβόλια γρίπης και τα εμβόλια πολιομυελίτιδας.

Mαρτυρίες γονέων

Παράλληλα και ενώ οι απορίες για το EV-D68 είναι αρκετές, δυο μητέρες από το Οντάριο με δηλώσεις τους σε μέσα ενημερώσεως του Καναδά προειδοποιούν ότι ο ιός εξαπλώνεται ταχύτατα.  

Η 7χρονη Olivia Glen μόλις και μετά βίας μπορούσε να αναπνεύσει και είχε αρχίσει να γίνεται μπλε όταν εισήχθη στο νοσοκομείο. Όπως τόνισε η μητέρα της Joanna Glen, η μικρή υπέφερε από εποχιακό άσθμα εδώ και χρόνια, αλλά τα συμπτώματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είχαν καμμία σχέση με όσα γνώριζε μέχρι τότε. «Η κόρη μου ήταν αδύναμη, έβηχε ασταμάτητα ενώ τα αντιβιοτικά που της είχε συνταγογραφήσει ο γιατρός για την περίπτωση άσθματος δεν μπορούσαν να την διευκολύνουν στην αναπνοή» και συνέχισε «η κατάσταση που αντιμετωπίζαμε ήταν πολύ πιο σοβαρή από μια κρίση άσθματος και τα συμπτώματα εξελίσσονταν πολύ πολύ γρήγορα.» Όταν η μικρή Olivia έφτασε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, είχε αρχίσει να κάνει εμετό και τα επίπεδα οξυγόνου της ήταν ιδιαίτερα χαμηλά σύμφωνα με τους γιατρούς.


Ανάλογη ήταν και η περίπτωση της 3χρονης Emma Whittal. Η μητέρα της αναφέρει πως «η ασθένεια εμφανίστηκε ξαφνικά και από το πουθενά. Απλά συνέβη τόσο γρήγορα γι ‘αυτήν. Ήταν μια χαρά και ξαφνικά ήρθε κάτω και δεν ανέπνεε καθόλου καλά» τονίζει η Jennifer Whittal για την κόρη της. 
Στο νοσοκομείο του Οντάριο εμφανίστηκαν πάμπολλες περιπτώσεις παιδιών με ανάλογα συμπτώματα. Οι ειδικοί, μάλιστα, για να καθησυχάσουν τους γονείς αλλά και να τους ενημερώσουν άνοιξαν και γραμμή χωρίς χρέωση στηνTelehealth Ontario και συγκεριμένα στο 1-866-797-0000.

Eνημέρωσαν, δε, τους γονείς ότι ο ιός EV-D68 έχει ως επί το πλείστον κυκλοφορήσει σε χαμηλά επίπεδα και πριν από την τρέχουσα επιδημία και πως  ο Καναδάς είχε μόνο 82 κρούσματα που έχουν καταγραφεί από το 1999 όπως ανέφερε η Dr Bryna Warshawsky.
Τα εμβολιασμένα παιδιά είναι πιο ευάλωτα;
 
O εντεροϊός που εξαπλώθηκε ταχύτατα στις περισσότερες πολιτείες των ΗΠΑ έχει ανησυχήσει τους γονείς και τις αρχές αλλά παράλληλα έχει προκαλέσει και ερωτήματα κατά πόσο μπορεί να σχετίζεται με τα εμβόλια καθώς όπως αναφέραμε μέχρι στιγμής προσβάλλει μόνο όσα παιδιά έχουν εμβολιαστεί με το εμβόλιο MMR, εμβόλια γρίπης και τα εμβόλια πολιομυελίτιδας. Αν και ο William Shaffner, επικεφαλής του Τμήματος Προληπτικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Vanderbilt προσπάθησε να καθησυχάσει τους γονείς με δηλώσεις εξηγώντας πως ο εντεροϊός λειτουργεί όπως οι περισσότεροι ιοί με συμπτώματα κρυολογήματος, οι αμφιβολίες παραμένουν.

Σε αφιέρωμα στο CNN, η Dr. Mary Anne Jackson, διευθύντρια λοιμωδών νοσημάτων στη παιδιατρική κλινική Mercy Hospital δήλωσε πως παρά τα 30 χρόνια εμπειρίας της ποτέ δεν έχει ξαναδεί κάτι παρόμοιο. Δεν υπάρχει καμμία αμφιβολία ότι το ξέσπασμα του EV-D68 την εφετινή χρονιά στις ΗΠΑ είναι τέτοιο που μπορεί να χαρακτηρισθεί ως πιο επικίνδυνο από την επιδημία του ιού RSV στα τέλη της δεκαετίας του 1990.


Ορισμένοι συνιστούν την χρήση της βιταμίνης D, ως ένα φυσικό ανοσοποιητικό για να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος στα παιδιά ώστε να μην προβληθούν από το ιό, ενώ πληθαίνουν οι φωνές εκείνες που βλέπουν άμεση σχέση ανάμεσα στα εμβόλια και τον τρόπο που επηρεάζουν την ανάπτυξη του φυσικού ανοσοποιητικού συστήματος των παιδιών και άρα των μελλοντικών γενεών.
Σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2011 στο τμήμα Ιολογίας στο Ιατρικό Κέντρο Erasmus στο Ρότερνταμ, στην Ολλανδία απεδείχτη ότι ο ετήσιος εμβολιασμός κατά του ιού της γρίπης εμποδίζει την ανάπτυξη του ιού-ειδικής ανοσίας CD8 + Τ στα κύτταρα των παιδιών με αποτέλεσμα να καταπολεμά το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού. Επικεφαλής της έρευνας ήταν ο Rogier Bodewes ο οποίος εξήγησε ότι τα εμβόλια της γρίπης «έχουν πιθανά μειονεκτήματα.»
Οι ερευνητές συνέλεξαν δείγμα αίματος από 27 υγιή, μη εμβολιασμένα παιδιά με μέση ηλικία γύρω στα 6 έτη, και 14 παιδιά της ίδιας ηλικίας τα οποία υποβάλλονταν σε ετήσιο εμβόλιο της γρίπης. Τα μη εμβολιασμένα παιδιά βρέθηκαν να έχουν ανώτερη ανοσολογική απόκριση, η οποία και τους παρείχε ευρύτερη προστασία από ό, τι θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν σε μια πραγματική εποχή γρίπης, συμπεριλαμβανομένων των στελεχών της πανδημίας.


Αποκαλυπτική είναι και η έρευνα της γερμανικής εταιρείας KIGGS σε 17461 παιδιά ηλικίας 0-17 ετών η οποία έδειξε ότι το 4,7% των παιδιών πάσχουν από άσθμα, 10,7% των παιδιών αυτών από αλλεργικό συνάχι και το 13,2% από νευροδερματίτιδα. Τα ίδια νούμερα σε μη εμβολιασμένα παιδιά όπως έδειξε η μελέτη είναι πολύ μικρότερα. Μόνο το 0,2% πάσχει από άσθμα, το 1,5% από αλλεργική ρινίτιδα και από νευροδερματίτιδα το 2%.
Στην ίδια μελέτη η εταιρεία KIGGS έδειξε ότι το 12,8% των παιδιών στη Γερμανία είχε έρπητα. Αν συγκρίνουμε, όμως, το ποσοστό στα μη εμβολιασμένα παιδιά ο έρπητας μεταξύ του είναι πολύ σπάνιος, λιγότερο από 0,5%.



Τον Μάιο του 2005, ο Dr. Olavi Kajander παρουσίασε νέα στοιχεία για να υποστηρίξει κάτι που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 1997: ότι τα εμβόλια έχουν μολυνθεί με νανοβακτήρια.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Garth Nicolson βιολόγος κυττάρων και εκδότης της εφημερίδας Journal of Clinical and Experimental Metastasis και της Journal of Cellular Biochemistry. Ο Garth Nicolson είναι ένας από τους πιο γνωστούς επιστήμονες στον κόσμο, έχοντας δημοσιεύσει πάνω από 600 ιατρικές και επιστημονικές έρευνες, έχει συνεργαστεί σε πάνω από 14 ιατρικά βιβλία, και μετείχε στην συντακτική ομάδα 28 ιατρικών και επιστημονικών περιοδικών. Ο Garth Nicolson δεν μένει απλά στην θεωρία του Dr. Olavi Kajander ότι τα εμβόλια έχουν μολυνθεί από μυκόπλασμα αλλά προχωρεί περισσότερο και λέει ότι τα εμβόλια δημιουργούν χρόνιες εκφυλιστικές ασθένειες. Όπως τονίζει η ζημία μεταφράζεται σε δια βίου ασθενείς (και ως εκ τούτου βίου κέρδος) για την φαρμακευτική βιομηχανία που κάνει τα εμβόλια.

Αξιοσημείωτο παράδειγμα αποτελεί και η περίπτωση του Dr. Larry Palevsky, παιδίατρος με άδεια εξασκήσεως στην Νέα Υόρκη, ο οποίος εδώ και δέκα χρόνια έδινε συστηματικά εμβόλια στους ασθενείς του, μέχρι που παρατήρησε ότι έχασαν την όραση τους και στην συνέχεια άρχισε να ψάχνει τα συστατικά των εμβολίων που είχε εμπιστευθεί τυφλά. Βρήκε, λοιπόν, ότι όλα ήταν μολυσμένα με ιούς τόσο μικρούς που δεν μπορούσαν να αφαιρεθούν. Ο ίδιος αντιμετωπίζει σήμερα τους νέους ασθενείς του για τον αυτισμό και άλλες νευρολογικές κακώσεις από τα εμβόλια.


Τα στοιχεία συνεχίζουν να συσσωρεύονται από την επιστημονική κοινότητα, που τώρα παραδέχονται ότι ορισμένα εμβόλια προκαλούν ιογενείς και βακτηριακές μεταλλάξεις.
Ο πρώην μεταδιδακτορικός ερευνητής του Κέντρου Λοιμωδών Νόσων, Grainne Long διεπίστωσε ότι ο εμβολιασμός οδήγησε σε μια 40-πλάσια αύξηση της B. parapertussis στους πνεύμονες. Δεδομένο που αποδεικνύει ότι το εμβόλιο μπορεί να συμβάλλουν στην αύξηση της συχνότητα του βήχα κατά την τελευταία δεκαετία.
Μικροβιολόγοι από το Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας έχουν βρει παραλλαγές των βακτηρίων του κοκκύτη με μια συγκεκριμένη γενετική υπογραφή οι οποίες έχουν αυξηθεί στο 86 τοις εκατό του συνόλου των δειγμάτων που ἐλήφθησαν από τα μολυσμένα άτομα μετά από την επιδημία κοκκύτη που ξεκίνησε το 2008. Σύμφωνα μάλιστα με τις έρευνες, το συγκεκριμένο βακτήριο ήκμασε παράλληλα με το τρέχον εμβόλιο στην Αυστραλία. 


Ο ΕV-D 68 σε αριθμούς. Τι πρέπει να ξέρουμε:

– Μέχρι τις 6 Οκτωβρίου είχαμε 595 περιπτώσεις  ασθενείας σε 44 πολιτείες των ΗΠΑ καθώς και επιβεβαιωμένα κρούσματα στον Καναδά.

– 5 παιδιά έχασαν τη ζωή τους στα τέλη Σεπτεμβρίου με εντεροϊό ΕV-D68.
-Τα περισσότερα από τα παιδιά που παρουσίασαν συμπτώματα είχαν ιστορικό άσθματος ή δύσπνοιας.
-Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πυρετό, ρινική καταρροή, το φτέρνισμα, τον βήχα και τους πόνους μυών. Αλλά σε μερικούς ασθενείς – ιδιαίτερα στους πολύ μικρούς σε ηλικία – ο βήχας μπορεί να οδηγήσει σε δυσκολία στην αναπνοή.
- Όλα τα παιδιά έχουν εμβολιαστεί με το εμβόλιο MMR, εμβόλια γρίπης, και τα εμβόλια πολιομυελίτιδας.
-Στο νοσοκομείο παίδων του Κολοράντο ανεφέρθησαν περισσότερες από 900 περιπτώσεις  παιδιών με τα αρχικά συμπτώματα σε τρεις εβδομάδες και πάνω από 80 περιπτώσεις  που παρέμειναν για νοσηλεία. 
- Οι ειδικοί δεν μπορούν να εξηγήσουν την φετινή έξαρση, αν και πιστεύουν ότι στο τέλος του φθινοπώρου θα καταλαγιάσει.
- Δεν υπάρχει εμβόλιο ή θεραπεία για τον EV-D68.Το κύριο είδος της φροντίδας είναι μόνο υποστηρικτικό, γεγονός που σημαίνει ότι προσέχουμε ιδιαίτερα τα συμπτώματα και διασφαλίζουμε στους ασθενείς παροχή υγρών για να μην αφυδατωθούν και βοήθεια στην αναπνοή, εάν είναι απαραίτητο
Ο εντεροϊός EV-D68 ανιχνεύεται με τηβ χρήση μοριακών τεχνικών σε διάφορα εργαστήρια στις  ΗΠΑ και δεν είναι παρακολουθείται σε εθνικό επίπεδο, σύμφωνα με το CDC.


Eπίλογος


Με όλο και περισσότερες φωνές να υψώνονται στον πλανήτη κατά των εμβολίων τα οποία και θεωρούν υπεύθυνα για την εμφάνιση πολλών μεταλλάξεων στους ιούς αλλά και για την μη ανάπτυξη του ανοσοποιητικού συστήματος στα παιδιά και ενώ ο Έμπολα φαίνεται να απειλεί την παγκόσμια υγεία σε όλο τον πλανήτη, οι γονείς σε ΗΠΑ και Καναδά φαίνεται να εύχονται οι προβλέψεις των γιατρών για μείωση των κρουσμάτων του εντεροϊού 68 να βγουν αληθινές και όλες οι παραπάνω θεωρίες να καταρριφθούν.
Κάπου στο βάθος του μυαλού μας έρχεται και η ρήση του Στάλιν από το παρελθόν: Death solves all problems-no man no problem ή οποία μπορεί να μετατραπεί σε No people no problem το σύνθημα της νέας εποχής;


Γιώτα Χουλιάρα για το Geopolitics

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ