Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Η NSA κατατάσσει τους αναγνώστες του Linux Journal και τους χρήστες του Tor και του Linux ως "εξτρεμιστές"

Είστε αναγνώστης του Linux Journal ή κάνετε χρήση λογισμικού όπως το Tor καιτο Tails Linux; Αν ναι, έχετε πιθανώς επισημανθεί ως «εξτρεμιστές» από την NSA.

Διέρρευσαν έγγραφα που σχετίζονται με το πρόγραμμα υποκλοπών XKeyscore που αποκαλύπτουν ότι ο οργανισμός στοχεύει όποιον ενδιαφέρεται για τηνπροστασία της ιδιωτικότητας στο διαδίκτυο, ειδικά εκείνους που χρησιμοποιούντο προαναφερθέν λογισμικό και επισκέπτεται την κοινότητα χρηστών των ιστοσελίδων του Linux.
Το XKeyscore είναι ένα λογισμικό συλλογής και ανάλυσης δεδομένων, που ήταν ανάμεσα σε μια σειρά από προγράμματα επιτήρησης τα οποία δημιούργησε οEdward Snowden πέρυσι.

Ο πηγαίος κώδικας (ουσιαστικά ένα αρχείο κανόνων), ο οποίος έχει ληφθεί καιαναλυθεί από τα μέλη του προγράμματος Tor και ειδικούς ασφαλείας για τογερμανικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό του NDR και WDR, εντοπίζει δύο βασικούς γερμανικούς servers του δικτύου Tor ως υπό επιτήρηση από την NSA. Ο κώδικαςπαραθέτει επίσης μια σειρά από συγκεκριμένες διευθύνσεις IP του Tor Directory Authority.

"Μήνες έρευνας από τους δημόσιους γερμανικούς ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς NDR και WDR (ARD), αντλώντας από αποκλειστική πρόσβαση σεάκρως απόρρητο πηγαίο κώδικα της NSA , συνεντεύξεις με

πρώην υπαλλήλους της NSA καθώς και την έρευνα των μυστικών εγγράφων της γερμανικής κυβέρνησης αποκαλύπτουν ότι δεν είναι μόνο ο διακομιστής στη Νυρεμβέργηυπό παρακολούθηση από την NSA, αλλά σχεδόν ο καθένας που έχει ένα ενδιαφέρον για πολλά από τα γνωστά συστήματα λογισμικού προστασίας της ιδιοτικότητας, "αναφέρει η έκθεση της ARD.

Ωστόσο, χώρες όπως ο Καναδάς, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Νέα Ζηλανδία, η Αυστραλία και οι ΗΠΑ, επίσης γνωστές ως τα «Πέντε Μάτια", απαλλάσσονται από την επιτήρηση.
Το πρόγραμμα σημαδεύει και παρακολουθεί τις διευθύνσεις IP εκείνων που ψάχνουν για «tails» ή «Amnesiac Incognito Live System» μαζί με τις λέξεις«linux», «USB», «CD», «ασφαλή επιφάνεια εργασίας», «IRC», «truecrypt» ή«tor». Αναφέρεται επίσης στη διανομή Linux Tails ως «COMSEC (Communications Security δηλαδή ασφάλεια επικοινωνιών) μηχανισμός πουυποστηρίζεται από εξτρεμιστές σε εξτρεμιστικά φόρουμ".


Εκτός από το περιοδικό Linux, άλλες ιστοσελίδες που παρακολουθούνται είναι οιprivacy.li, FreeProxies.org, HotspotShield, MegaProxy, FreeNet, Centurian, και μιαανώνυμη υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ονομάζεται MixMinion.
Ενώ δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το πώς αποκτήθηκε ο πηγαίος κώδικας,ειδικοί σε θέματα ασφάλειας δεν είναι σίγουροι για το αν είχε διαρρεύσει από τον Snowden. "Δεν πιστεύω ότι ο κατάλογος TAO προήλθε από τα έγγραφα τουSnowden. Νομίζω ότι υπάρχει μια δεύτερη διαρροή εκεί έξω", δήλωσε ο ειδικόςασφάλειας Bruce Schneier.


Εν τω μεταξύ, αντιδρώντας στις νέες αποκαλύψεις, η NSA κυκλοφορήσει μιαεπίσημη δήλωση λέγοντας, «Κατά την εκπλήρωση της αποστολής της, η NSAσυλλέγει μόνο ότι επιτρέπεται από το νόμο να συλλεχθεί για σκοπούς έγκυρης απόκτησης πληροφοριών». Η δήλωση ανέφερε, επίσης, ότι εργαλεία όπως τοXKeyscore "έχουν αυστηρούς μηχανισμούς εποπτείας και συμμόρφωσηςενσωματωμένους σε διάφορα επίπεδα".


Πηγή
attikanea.blogspot.gr

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα εμφανή και αφανή γουρούνια με θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους".


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »