Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Παιδί των αμερικανών η ΙΚΙΛ και η «Blackwater» της παρέχει υλικοτεχνική υποστήριξη

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν, ο στρατηγός Χασάν Φιρουζαμπαντί δήλωσε χθες ότι η οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε» είναι «πνευματικό τέκνο» των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασίλειου, και ότι με τη συνεργασία της Σαουδικής Αραβίας εχει στόχο την αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας του Ιράκ και της Συρίας.
Ο στρατηγός αποκάλυψε μάλιστα ότι η Σαουδική Αραβία ζήτησε από τη Ρωσία να μην παρέμβει στο ΙΡΑΚ κατά των μαχητών της ΙΚΙΛ. « Η Σαουδική Αραβία φαντάζεται ότι μπορεί να νικήσει τους εχθρούς της στην περιοχή χρησιμοποιώντας την ΙΚΙΛ», είπε και τόνισε ότι, «η ΙΚΙΛ είναι μια σοβαρή απειλή μεγαλύτερη από ότι το ισραηλινή απειλή, γιατί είναι μια πραγματική απειλή».

Σε πλήρη επιβεβαίωση αυτών των απόψεων, πολλές «συμμορίες» ενόπλων της «μετριοπαθούς αντιπολίτευσης» της Συρίας, τους οποίους ως μετριοπαθείς τους εξοπλίζουν οι αμερικανοί και με αντιαεροπορικούς πυραύλους, προσχωρούν τις τελευταίες ημέρες στην ΙΚΙΛ (ISIL). Μεταξύ αυτών και η δυνάμεως 1000 ανδρών ταξιαρχία «Suqour al-Sham» που είχε συγκροτηθεί τον Σεπτέμβριο του 2011 υπό την ηγεσία Ahmed Abu Issa στην επαρχία της Idlib, ως τμήμα του λεγόμενου «Free Syrian Army», από τον οποίο αποχώρησαν τον σεπτέμβριο του 2013. Τον Φεβρουάριο του 2014 η ταξιαρχία «Suqour al-Sham» είχε συγκρουστεί με την ΙΚΙΛ αλλά τώρα προσχώρησε σε αυτήν και μετακινήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο από την Ιντλίμπ στη Ράκα, την «πρωτεύσασα» της ΙΚΙΛ.

Στις 8 Ιουλίου, η σαουδαραβική εφημερίδα Akkaz επιβεβαιώσε ότι παραδόθηκε και η δεύτερη παρτίδα αμερικανικών αντιαρματικών πύραυλων, (TOW), στους αντάρτες στη Συρία, ενώ η «SADAT», η τουρκική «ιδιωτική οργάνωση ασφάλειας», που στελεχόνεται από τούρκους απόστρατους και η οποία είναι θυγατρική της «Blackwater», παρέχει υλικοτεχνική υποστήριξη στην ΙΚΙΛ και με αγγελίες στο διαδίκτυο, ψάχνει να προσλάβει τεχνικούς που μπορούν να επισκευάσουν Humvee και ρωσικά τανκς.

Στον ΟΗΕ , αμερικανοί και ευρωπάιποι ακόμα «συζητάνε» το
σχέδιο δήλωσης, και όχι απόφασης» του Συμβουλίου Ασφαλείας, που υποβλήθηκε στις αρχές Ιουλίου, του με την οποία εκφράζεται «ανησυχία» για την κατάληψη των κοιτασμάτων πετρελαίου στη Συρία από το «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε» και την «Jabhat al-Nusra», και υπογραμμίζεται ότι κάθε εισαγωγή ή εξαγωγή πετρελαίου χωρίς άδεια από ένα κυρίαρχο κράτος είναι παράνομη και ότι η αγορά παράνομου πετρελαίου από τους τρομοκράτες θα χαρακτηρίζεται χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, και θα τοποθετείται στη μαύρη λίστα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, η οποία συνεπάγεται κυρώσεις.

ΥΓ1. Ε ! Όχι και να απαγορεύσουν το ελεύθερο και αφορολόγητο  εμπόριο. (με την ΙΚΙΛ).

YΓ2 . Situation in Syria has been worsening that all oil fields in Deir al-Zour and Al Raqqah provinces were captured by the ISIL last week. An oil expert and also Oil Minister assistant, said economic interests are the biggest drive behind the oil field struggle, especially after European Union's removal of import restrictions on oil in the opposition controlled area in 2013. Syria has 2.5 billion barrels of proven oil reserves and the revenues from oil and gas take up about 20 percent of the country's GDP. Sources said that militants exploited oil in a primitive way with simple facilities and sold the oil by transporting it to Turkey.
- See more at: http://www.myanmarinternationaltv.com/news/situation-syria-has-been-worsening-all-oil-fields-deir-al-zour-and-al-raqqah-provinces#sthash.rkPivI03.dpuf

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ