Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Το σκάκι του Πούτιν

Από σχόλιο ανώνυμου (Πούτιν προς Ευρωπαίους: Διαλέξτε «αναπτυξιακό πόλεμο» ή ειρήνη)

Ανώνυμος είπε...

Οσον αφορα το ερωτημα γιατι δεν αντιδρα η ρωσσια: ο ''κοντος'' ειναι σκακιστης και μανα στην τακτικη, και ουχι κασσιδιαρης ή καιαδας να ορμα ως ταυρος εν υαλοπωλειο. Στοχος λοιπον ενος σκακιστη ειναι το ΜΑΤ, δηλαδη η ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΗ του αντιπαλου και οχι το ΣΑΧ δηλαδη η απειλη που μπορει και να καταληξει σε ΜΑΤ απο τον αντιπαλο. Ουκρανια-Συρια-Ιρακ ειναι πιονια, αλλα πιο σημαντικα αλλα λιγοτερο σημαντικα, ΕΕ-Γερμανια και Σαλαφιστες ειναι αξιωματικοι, βασιλισσα αμφιταλαντευομενη η Κινα και βασιλιας και μεγαλος στοχος αι ΗΠΑ
Ο εχων το γενικο προσταγμα αντιπαλος σκακιστης ο Περιουσιος

Πούτιν προς Ευρωπαίους: Διαλέξτε «αναπτυξιακό πόλεμο» ή ειρήνη

Χωρίς να καταφύγει σε απειλές έβαλε τα πράγματα στη σωστή θέση τους ο Ρώσος πρόεδρος. Είπε, στην ομιλία του στους ρώσους πρέσβεις:
«Όλοι στην Ευρώπη πρέπει να εργαστούμε για να διασφαλίσουμε ότι τα σενάρια που εκτυλίσσονται στη Συρία, τη Λιβύη, το Ιράκ και την Ουκρανία να μην γίνουν μεταδοτικά».

Από εδώ και πέρα οι ευθύνες ανήκουν σε όλους. Ακόμα και σε εκείνους που δεν διαβάζουν «ΝΥ ΤΙΜES».
«Η Ευρώπη απέτυχε να πείσει τον Ποροσένκο δεν υπάρχει δρόμος για την ειρήνη μέσω του πολέμου», σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος, αναφερόμενος στην
χθεσινή δραματική αποτυχία του άξονα Βερολίνου-Παρισίων και τόνισε , ότι «ο Ποροσένκο ανέλαβε την πολιτική και στρατιωτική ευθύνη».
Δεσμεύτηκε πάντως ότι η Μόσχα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των Ρώσων εκτός των συνόρων της .
«Όσοι συνεχίζουν να μιλάνε για τα αποκλειστικά τους προνόμια θα βρίσκουν μπροστά την ανεξάρτητη πολιτική της Ρωσίας. Οι εξελίξεις στην Ουκρανία το απέδειξαν αυτό πολύ καλά. Και ακόμα περισσότερο , αυτές οι εξελίξεις έχουν δείξει ότι το μοντέλο των σχέσεων με τη Ρωσία, που στηρίζεται σε δύο μέτρα και δυο σταθμά δεν αποδίδει», τόνισε ο Πούτιν.

Η συνέχεια επί του πεδίου της μάχης και όχι μόνον.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωση του απαίτησε από τις «ουκρανικές αρχές» να σταματήσουν «τη χρήση βίας εναντίον αμάχων» και τον βομβαρδισμό, κατοικημένων περιοχών» της χώρας τους, και να εφαρμόσουν πραγματική και όχι φαινομενική κατάπαυση του πυρός. Από τον βομβαρδισμό των πόλεων και των χωριών από τον ουκρανικό στρατό, την Εθνική Φρουρά και διάφορες ένοπλες ομάδες, όπως του Δεξιού Τομέα, υπήρξαν βαριές απώλειες αμάχων. Οι υπεύθυνοι για τα εγκλήματα εναντίον των αμάχων θα πρέπει να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη» αναφέρει η σημερινή δήλωση του ρωσικού Υπουργείου, χωρίς να διευκρινίζει εάν αναφέρεται στην ρωσική δικαιοσύνη, την ουκρανική, την ευρωπαϊκή, την αμερικανική ή τη διεθνή.

Διότι το απλούστερο θα ήταν να εκδοθούν εντάλματα συλλήψεως και να εκτελεστούν από τις ρωσικές αρχές εντός της ουκρανίας στέλνοντας τους δικαστικούς κλητήρες μαζί με τα Σουχόι και τα Τ- 90

Ουκρανία: Μάχες σε όλα τα μέτωπα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επίθεση των δυνάμεων αυτοάμυνας της ΛΔ. Ντονιέτσκ για την κατάληψη του αρχηγείου της αστυνομίας που ελέγχεται από δυνάμεις πιστές στο καθεστώς. Ο υπουργός εσωτερικών ανακοίνωσε ότι από ,τους αμυνόμενους εχει σκοτωθεί ένας αστυνομικούς και έχουν τραυματιστεί σοβαρά δύο.
Λόγω των επιχειρήσεων έχει διακοπεί η συγκοινωνία στο Kramatorsk, το Sloviansk, την Krasniy Liman και το Svyatogorsk.
Το πρωί από τον βομβαρδισμό του Κραματόρσκ σκοτώθηκαν πέντε επιβάτες ενός λεωφορείου.
Στο Λουγκάνσκ οι δυνάμεις του Κιέβου πυροβόλησαν κατά τηλεοπτικού συνεργείου της ΡΕΝ TV Που είχε περάσει τα σύνορα και βρισκόταν ένα χλμ εντός του Ουκρανικού εδάφους. Η εκπρόσωπος του Ποροσένκο για την κρίση στην Αν.Ουκρανία είπε ότι η επόμενη τριμερής Ουκρανίας-ΟΑΣΕ-Ρωσίας μπορεί να γίνει στο Μίνσκ.

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »