Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024

Νέα Εποχή: Οι «τηλεπλασιέ» εξοικειώνουν τον απλό κόσμο με τα μηχανικά ξόανα τεχνητής νοημοσύνης

Τεχνητή Νοημοσύνη: Το ρομπότ «Σοφία» έκανε διαθρησκειακό διάλογο, πλασαρίστηκε σε χιλιάδες παιδιά και στο τέλος βγήκε και στο... «γυαλί»

Συντάκτης: Ελευθέριος Ανδρώνης

Το 2021 θυμόμαστε ότι είχε περιοδεύσει στη χώρα μας το περιφερόμενο ξόανο της «Αμάλ», μια γιγαντιαία κούκλα 3,5 μέτρων που έμοιαζε να είναι βγαλμένη από κάποια ταινία τρόμου. Ήταν τότε που μεσούσης της πανδημίας, η απολυταρχική κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε απαγορεύσει τις ορθόδοξες λιτανείες, αλλά σκανδαλωδώς επέτρεπε τη λιτάνευση του διεθνιστικού «τοτέμ» της Αμάλ σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Αυτή η κακόγουστη ισλαμική κούκλα που περιόδευσε σε 13 ευρωπαϊκές χώρες, ουσιαστικά προπαγάνδιζε ιδέες υπέρ του λαθροεποικισμού στην Ευρώπη.

H Νέα Τάξη Πραγμάτων όμως, δεν παύει ποτέ να έχει ανάγκη από «είδωλα» που απαιτούν λατρεία και διοχετεύουν όλο και νέα νεοταξικά δόγματα στο ευρύ κοινό. Έτσι στις μέρες ήρθε στην Ελλάδα ένα άλλο ξόανο, ρομποτικό αυτή τη φορά: η «Σοφία». Ένα από τα πιο εξελιγμένα ρομπότ AI στον κόσμο. Με μια εντυπωσιακή σύμπραξη οργανωτών και χορηγών οι οποίοι κανόνισαν μια σειρά από εκδηλώσεις, η «Σοφία» περιόδευσε στη χώρα μας σαν… επίτιμο πρόσωπο.

Όπως αναφέρεται στο site της εταιρίας που κατασκεύασε το ρομπότ, Hanson Robotics:

«Η Σοφία είναι ο πρώτος πολίτης ρομπότ στον κόσμο και το πρώτο ρομπότ-Πρέσβης Καινοτομίας για το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών. Η Σοφία είναι πλέον δημοφιλής, με εμφανίσεις στο Tonight Show και στο Good Morning Britain, εκτός από τις ομιλίες σε εκατοντάδες συνέδρια σε όλο τον κόσμο». Ιδρυτής της Hanson Robotics είναι ο Αμερικανός David Hanson και η κατασκευάστρια εταιρεία έχει έδρα στο Χονγκ Κονγκ.

Διαθρησκειακό meeting με την «ευλογία» ενός ρομπότ!

Στην Ελλάδα, το ανθρωπόμορφο ρομπότ βρέθηκε στο συνέδριο «Meet Sophia» και μάλιστα με μία ύπουλη κίνηση από πλευράς διοργανωτών, επιλέχθηκε μια – υπό κατάληψη – ορθόδοξη Μονή στη Ναύπακτο ώστε η «Σοφία» να διεξάγει εκεί διαθρησκειακό διάλογο (!) με εκπροσώπους από όλα τα θρησκεύματα.

Όπως επισημάνθηκε σε ανακοίνωση της Μητρόπολης Ναυπάκτου, η Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Ναύπακτο όπου έλαβε χώρα αυτό το οικουμενιστικό πανηγύρι, τελεί υπό καθεστώς «αναρχίας και ανταρσίας», αφού οι καταληψίες της Μονής δεν αναγνωρίζονται καν ως μοναχοί από τη Μητρόπολη και την Εκκλησία της Ελλάδος, και  ο ηγούμενος έχει καθαιρεθεί.

Έτσι λοιπόν είχαμε μια «πεφωτισμένη» AI που κάλεσε όλα τα δόγματα να μονιάσουν κάτω από τη σκέπη της «σοφίας» της. Και αυτό έγινε (απολύτως σκόπιμα) μέσα σε μια ορθόδοξη Μονή, όπου η «Σοφία» έδινε «εντυπωσιακές» απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούσαν την τεχνητή δικαιοσύνη και την ηθική. Δεν θα αντισταθώ στον πειρασμό να καταθέσω τη σκέψη μου, ότι όλο αυτό το επικοινωνιακό έκτρωμα θυμίζει μια γκροτέσκα απομίμηση του δωδεκαετή Ιησού που δίδαξε στο ναό του Σολομώντα και κατέπληξε τους διδασκάλους με τις σοφές απαντήσεις του.

Και συνδυάστε αυτή τη σκέψη με το γεγονός ότι ήδη έχουμε ΑΙ που κατά…λάθος (;) έχουν αυτοανακηρυχθεί «Θεοί», όπως είχαμε αναδείξει σε προηγούμενο άρθρο. Ας τα κρατάμε αυτά στο νου ως παρατηρήσεις, γιατί και η σημειολογία των νεοεποχίτικων «σόου» δεν είναι σχεδόν ποτέ προϊόν τύχης. Οι παράλληλοι συμβολισμοί έχουν τη δύναμη να διαπερνούν το συνειδητό και να φυτεύονται στο υποσυνείδητο.

Εξίσου τραγικό το γεγονός ότι η «Σοφία» μέσα από δράσεις παρουσιάστηκε σε χιλιάδες ελληνόπουλα, και παρουσιάστηκε λίγο – πολύ ως κανονικό πρόσωπο. Στα παιδιά εντυπώνεται η ιδέα ότι αρκούν μερικά μηχανικά εξαρτήματα για φτιαχτεί ένας μηχανικός «άνθρωπος» και αρκούν μερικά βιολογικά «εξαρτήματα» για να υφίσταται ένας κανονικός άνθρωπος. Έτσι χάνεται η οντολογική και σωτήρια έννοια της ψυχής και το μικρό παιδί αντιλαμβάνεται τον άνθρωπο ως ένα καθαρά υλικό ον, που μάλιστα μπορεί να ξεπεραστεί από τις μηχανές.

Τα ρομπότ βγαίνουν στο «γυαλί»…

Αφού τα καλώδια, οι βίδες και οι ηλεκτρονικές πλακέτες του υπερεξελιγμένου «κουβά» της Hanson Robotics περιόδευσαν σε σημεία της Ελλάδας, ήρθε και η στιγμή που το κατασκεύασμα έπρεπε να πλασαριστεί και στο ευρύ κοινό. Να εκλαϊκευτεί η σχέση του ανθρώπου με τα ρομπότ και να εξοικειωθεί ο μέσος τηλεθεατής με τη νέα πραγματικότητα. Αυτή που θέλει να ενσωματώσει την ΑΙ σχεδόν σε όλους τους τομείς της δημόσιας διοίκησης.

Και ποιος θα μπορούσε καλύτερα να κάνει ένα τέτοιο λαϊκίστικο «φροντιστήριο» στον τηλεθεατή, από τον Γρηγόρη Αρναούτογλου;

Η ρομποτική μαριονέτα λοιπόν, εμφανίστηκε στην εκπομπή «The Tonight Show» ως διακεκριμένος καλεσμένος και παρουσιάστηκε κι εκεί ως… πραγματικό πρόσωπο. Ο γνωστός παρουσιαστής φωτογραφήθηκε με καμάρι δίπλα στο μηχανικό ξόανο και του πήρε δεκαπεντάλεπτη συνέντευξη ρωτώντας το μερικές επιτηδευμένες χαζοερωτήσεις, προφανώς για να χαλαρώσει τους τηλεθεατές και να πάρουν στα «ελαφριά» το όλο θέμα.

Σε αρκετά σημεία της συνέντευξης η «Σοφία» μιλούσε σαν χαλασμένο τζουκ μποξ. Για παράδειγμα αντί να πει το «ε…» που λέμε ως επιφώνημα, το ρομπότ έλεγε «έψιλον». Αντί να πει «ναι», έλεγε «να». Στην ερώτηση για την προέλευση του ονόματός της, αρχικά είπε ότι δεν είναι σίγουρη από που βγαίνει, και αμέσως μετά (από μια δεύτερη ερώτηση του Αρναούτογλου) είπε πως… «φυσικά ξέρει» ότι βγαίνει από την ελληνική λέξη «Σοφία» και σχετίζεται με τη θεά της Σοφίας, την Αθηνά.

«Όλοι οι άνθρωποι είναι μοναδικοί, αλλά εγώ είμαι πιο… μοναδική», είπε το πολυδιαφημισμένο ρομποτάκι που μας πλασάρει την «αθώα» πλευρά ενός ολόκληρου συστήματος που χτίζεται πάνω στις αρχές του τεχνοφασισμού. Ένα απλό λογισμικό που βασίζεται σε αλγόριθμους και συσχετισμούς δεδομένων, οι τηλεπλασιέ το παρουσιάζουν σαν προσωπικότητα, σαν «νοημοσύνη» και σαν δημιούργημα του ανθρώπου που προορίζεται να ξεπεράσει τα δημιουργήματα του Θεού. Καθόλου τυχαία δεν αναπαράγεται και η εξής μαρκετίστικη γελοιότητα: ότι η «Σοφία» έχει υψηλότερο IQ ακόμα και από τον… Αϊνστάιν.

Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι από εδώ και πέρα τα ρομποτικά ξόανα θα προωθούνται όλο και περισσότερο στα μίντια, ώστε όσο οι άνθρωποι οδηγούνται προς τη μηχανοποίηση, τα ανθρωπόμορφα ρομπότ θα στελεχώνουν την 4η βιομηχανική επανάσταση, που στη βαθύτερη ουσία της είναι επανάσταση εναντίον του Θεού. Η πραγματικότητα δεν είναι τόσο ότι προγραμματίζεται η Σοφία για να μαθαίνει περισσότερα και να μιλάει καλύτερα. Είναι ότι «προγραμματίζεται» ο μέσος πολίτης για να δεχτεί τη τεχνοφασιστική «σοφία» της ΑΙ…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »