Το νέο σχέδιο συμφωνίας στη σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα (COP28), που ετοίμασαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δημοσιοποιήθηκε λίγο πριν τελειώσει η Σύνοδος.
Το κείμενο καλεί κυρίως στην “μείωση τόσο της κατανάλωσης όσο και της παραγωγής ενέργειας από ορυκτά καύσιμα με σωστό, μεθοδικό και δίκαιο τρόπο ώστε να επιτευχθεί ο στόχος των μηδενικών καθαρών εκπομπών (η ουδετερότητα άνθρακα)”, κάτι που οδηγεί σε φτωχοποίηση κράτη!
Ο Bill Gates, ο οποίος βρέθηκε φυσικά και μίλησε στην Σύνοδο, έκανε λόγο για τραγωδία και σε σχέση με τα τρόφιμα, τα οποία παράγουν οι αγρότες και μάλιστα ανακοίνωσε, εμμέσως πλην σαφώς, πως έρχεται παρέμβαση με την μορφή βοήθειας!
Όπως δήλωσε λίγο πριν ξεκινήσει η Σύνοδος:
«Αυτό μέχρι σήμερα δεν είχε συζητηθεί!
Το ζήτημα των συστημάτων των τροφίμων και πως με την κλιματική αλλαγή πολλοί αγρότες αδυνατούν να καλλιεργήσουν τις σοδειές τους, το οποίο αποτελεί μια τραγωδία για αυτούς (σ.σ. ΕΔΩ τι ισχύει για την δήθεν κλιματική αλλαγή! Οι αγρότες υποφέρουν από την τεχνητή ενεργειακή κρίση και όχι από το κλίμα).
Θα συζητήσουμε σχετικά με την χρήση της καινοτομίας ώστε να
επιλύσουμε εννοείται αυτό το πρόβλημα (σ.σ. O Bill Gates θα δώσει την… λύση, δηλαδή θα παρέμβει παγκοσμίως να… σώσει τους αγρότες -όπως έσωσε κόσμο και με τα εμβόλια;;;- τους οποίους κατέστρεψαν με την τεχνητή ενεργειακή κρίση με πρόσχημα το περιβάλλον)!Και πολλές σπουδαίες νεαρές εταιρείες βρίσκονται εδώ. Και οι μεγάλες επιχειρήσεις θα έρθουν. Θα δούμε πολλές συνεργασίες που θα προκύψουν από αυτή την διάσκεψη».
Θυμηθείτε: ΟΜΑΔΕΣ ΑΓΡΟΤΩΝ κατά Bill Gates και ΜΜΕ: «Αυτός δημιουργεί το ΠΡΟΒΛΗΜΑ, σταματήστε»
Πενήντα οργανισμοί αφιερωμένοι σε ζητήματα επισιτιστικής κυριαρχίας και δικαιοσύνης τροφίμων εγκαλούν τον Μπιλ Γκέιτς για τον τελευταίο ισχυρισμό του ότι η τεχνολογία (σ.σ. των διεθνιστών) είναι η λύση για την παγκόσμια πείνα και την επισιτιστική κυριαρχία (σ.σ. Ο πραγματικός σκοπός της χρήσης συγκεκριμένης τεχνολογίας από τον Bill Gates είναι ο έλεγχος της παραγωγής, καθώς οι άνθρωποι θα λαμβάνουν ΜΟΝΟ τα άκρως απαραίτητα τρόφιμα εργαστηρίου. Ήδη τον επικαλέστηκαν τα ελληνικά ΜΜΕ και για τα τεχνητά τρόφιμα, τα οποία χαρακτηρίστηκαν ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΑ, όπως τα εμβόλια χαρακτηρίστηκαν ΑΣΦΑΛΕΣΤΑΤΑ).
Σε μια « ανοιχτή επιστολή » που δημοσιεύθηκε , οι ομάδες αναφέρθηκαν σχόλια που έκανε ο Γκέιτς, κατά την διάρκεια συνεντεύξεων στους New York Times και το Associated Press , σχετικά με την Έκθεση του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates 2022 .
Οι κύριοι συντάκτες της επιστολής, η Community Alliance for Global Justice/AGRA Watch και η Alliance for Food Sovereignty in Africa, έγραψαν:
«Και στα δύο άρθρα, κάνετε μια σειρά από ισχυρισμούς που είναι ανακριβείς και πρέπει να αμφισβητηθούν. Και τα δύο κομμάτια παραδέχονται ότι ο κόσμος παράγει επί του παρόντος αρκετή τροφή για να θρέψει επαρκώς όλους τους κατοίκους της γης, ωστόσο συνεχίζετε να λέτε πως δεν χρειάζεται να αυξήσουμε τόσο την παραγωγή, όσο να διασφαλίσουμε πιο δίκαιη πρόσβαση στα τρόφιμα».
Οι συγγραφείς επέκριναν επίσης τους ισχυρισμούς του Γκέιτς ότι «έχουμε υποεπενδύσει στην αγροτική καινοτομία» και ότι η Πράσινη Επανάσταση ήταν «ένα από τα σπουδαιότερα πράγματα που συνέβησαν ποτέ».
Ο Γκέιτς είπε στους New York Times:
«Η παροχή βοήθειας στους αγρότες πρέπει να είναι η κορυφή της ατζέντας για την προσαρμογή του κλίματος. Και μέσα σε αυτό, έχετε πολλά πράγματα όπως πίστωση για λίπασμα, φθηνό λίπασμα , καλύτερους σπόρους (σ.σ. από εκείνους της Monsanto;;;) στους οποίους θα πρέπει να είμαστε πολύ προσηλωμένοι –– να χρηματοδοτήσουμε αυτά τα πράγματα και να θέσουμε φιλόδοξους στόχους».
Αλλά οι συντάκτες της ανοιχτής επιστολής διαφώνησαν:
«Υπάρχουν ήδη πολλές απτές, συνεχείς προτάσεις και έργα που εργάζονται για την ενίσχυση της παραγωγικότητας και της επισιτιστικής ασφάλειας – από εγκαταστάσεις παραγωγής βιολιπασμάτων και βιοπαρασιτοκτόνων, μέχρι αγροοικολογικά προγράμματα εκπαίδευσης αγροτών, μέχρι πειραματισμούς με νέες τεχνικές διαχείρισης νερού και εδάφους , συστήματα καλλιέργειας χαμηλών εισροών , και φυτικά είδη που αποτρέπουν τα παράσιτα (σ.σ. ΩΣΤΟΣΟ Ο BILL GATES, Ή ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΛΕΝΕ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ, ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ)».
Οι συντάκτες της ανοιχτής επιστολής διαφώνησαν επίσης με τον ισχυρισμό του Γκέιτς ότι η Πράσινη Επανάσταση ήταν μια «ηχηρή επιτυχία»:
«Ενώ [η Πράσινη Επανάσταση] έπαιξε κάποιο ρόλο στην αύξηση των αποδόσεων των καλλιεργειών δημητριακών στο Μεξικό, την Ινδία και αλλού από τη δεκαετία του 1940 έως τη δεκαετία του 1960, έκανε πολύ λίγα στην μείωση του αριθμού των πεινασμένων στον κόσμο ή στην διασφάλιση της ισότητας και επαρκή πρόσβαση σε τρόφιμα».
Οι συγγραφείς υπενθύμισαν στον Γκέιτς ότι με την Πράσινη Επανάσταση προέκυψαν «ένα σωρό άλλα προβλήματα, από οικολογικά ζητήματα όπως η μακροπρόθεσμη υποβάθμιση του εδάφους, μέχρι κοινωνικοοικονομικά όπως η αυξημένη ανισότητα και το χρέος (που συνέβαλε σημαντικά στην επιδημία των αυτοκτονιών αγροτών στην Ινδία).”
Επίσης επέκριναν την πίεση του Γκέιτς για γενετικά τροποποιημένους σπόρους , δηλώνοντας ότι «οι ανθεκτικοί στο κλίμα σπόροι υπάρχουν ήδη και αναπτύσσονται από αγρότες και διακινούνται μέσω άτυπων αγορών σπόρων».
«Είστε μέρος της δημιουργίας του ίδιου του προβλήματος που κατονομάζετε (σ.σ. ΑΚΡΙΒΩΣ, ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΛΥΣΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟ ΔΙΟΓΚΩΣΕΙ)», έγραψαν οι ομάδες και συνέχισαν: «Η πρωτοβουλία AGRA (Συμμαχία για μια Πράσινη Επανάσταση στην Αφρική) , την οποία το ίδρυμά σας συνεχίζει να χρηματοδοτεί, έχει επίσης προωθήσει περιοριστική νομοθεσία για τους σπόρους που περιορίζει την καινοτομία στις καλλιέργειες σε εργαστήρια και εταιρείες με καλούς πόρους».
«Αυτές οι πρωτοβουλίες δεν αυξάνουν την ευρεία καινοτομία, αλλά συμβάλλουν μάλλον στην ιδιωτικοποίηση και την εδραίωση των εταιρικών μονοπωλίων για την ανάπτυξη σπόρων και τις αγορές σπόρων», είπαν (σ.σ. για να περάσει η παραγωγή τροφίμων σε λίγα χέρια από τα οποία θα εξαρτώνται οι πολίτες και για να τρώνε θα πρέπει να τηρούν τους ΚΑΝΟΝΕΣ καινα βάζουν μέσα τους ό,τι λέει η εξουσία).
Οι ομάδες προκάλεσαν τον Γκέιτς « να κάνει πίσω και να μάθει από αυτούς που μοχθούν στο έδαφος » και κάλεσαν τα μέσα ενημέρωσης να εξετάσουν τον τρόπο με τον οποίο καλύπτουν τον Γκέιτς και το όραμά του για το μέλλον του φαγητού.
Έγραψαν, «προσκαλούμε τα ειδησεογραφικά πρακτορεία υψηλού προφίλ να είναι πιο προσεκτικά σχετικά με την παροχή αξιοπιστίας στις εσφαλμένες υποθέσεις, την ύβρη και την άγνοια ενός πλούσιου λευκού άνδρα, σε βάρος των ανθρώπων και των κοινοτήτων που ζουν και προσαρμόζονται σε αυτές τις πραγματικότητες καθώς μιλάμε».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου