Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023

O ΠΟΥ Eιδοποιήθηκε Ότι Οι Κάτω Χώρες Μπορούν Να Δεσμευτούν Από Τις Τροποποιήσεις Των Διεθνών Υγειονομικών Κανονισμών (“ΔΥΚ”-IHR) ΜΟΝΟΝ Μετά Από Έγκριση Από Το Κοινοβούλιο, Και Αυτό ΔΕΝ Έχει Συμβεί.

Μετάφραση: Απολλόδωρος

Rhoda Wilson | Διαβάστε το εδώ


Την Τρίτη, ο βουλευτής του ολλανδικού κοινοβουλίου Wybren van Haga έγραψε στον Γενικό Διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ("ΠΟΥ"), Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, για να τον ενημερώσει ότι οι τροποποιήσεις του 2022 στους Διεθνείς Υγειονομικούς Κανονισμούς ("ΔΥΚ") υπόκεινται στην επίσημη έγκριση του ολλανδικού κοινοβουλίου.

"Σας κοινοποιώ, υπό την ιδιότητά μου ως βουλευτή, την επιφύλαξη ότι οι τροποποιήσεις του 2022 [IHR] απαιτούν την έγκριση της ολλανδικής κυβέρνησης προτού οι τροποποιήσεις του 2022 τεθούν σε ισχύ στις Κάτω Χώρες", είπε στον Tedros.

Τον Μάιο του 2022 η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας ("ΠΣΥ"-“WHA”) συμφώνησε αθόρυβα να μειώσει την περίοδο κατά την οποία τα έθνη πρέπει να εξαιρεθούν από τις μελλοντικές τροποποιήσεις των IHR. Για να διατηρήσουν τα έθνη τη μεγαλύτερη περίοδο των 18 μηνών που επιτρεπόταν προηγουμένως στα έθνη να εξαιρεθούν, οι χώρες πρέπει να στείλουν στον ΠΟΥ ένα σύντομο σημείωμα ότι επιλέγουν να εξαιρεθούν από τις τροποποιήσεις που αποφάσισε η WHA το 2022 πριν από την 1η Δεκεμβρίου 2023.

"Σύμφωνα με τις τροποποιήσεις του 2022, η περίοδος απόρριψης των τροποποιήσεων της ΔΥΚ 2005 μειώνεται από 18 μήνες σε 10 μήνες μετά την έγκριση και την κοινοποίηση. Οι Τροποποιήσεις του 2022 μειώνουν τη δυνατότητα των μελών του ΠΟΥ να απορρίπτουν ή να διατυπώνουν επιφυλάξεις σε τροποποιήσεις του ΔΥΚ 2005. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο διαφωνούμε με τις Τροπολογίες του 2022", ενημέρωσε ο κ. van Haga τον Tedros.

Ο κ. van Haga ζήτησε από τον Tedros να καταστήσει την επιστολή του μέρος του δημόσιου αρχείου και να τη δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα του ΠΟΥ. Έστειλε αντίγραφο της επιστολής του στην Υπουργό Εξωτερικών των Κάτω Χωρών, κα Bruins Slot, στη γενική γραμματεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην πρόεδρο και των δύο σωμάτων του ολλανδικού Κοινοβουλίου και στην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Τον Ιούνιο του 2023, το κοινοβουλευτικό αίτημα του βουλευτή Pepijn van Houwelingen να εμποδίσει το ολλανδικό υπουργικό συμβούλιο να εγκρίνει τη νέα "συνθήκη" του ΠΟΥ υποστηρίχθηκε από τριάντα βουλευτές.

Οι 30 βουλευτές απέστειλαν επιστολή στον πρόεδρο του ολλανδικού κοινοβουλίου στην οποία ανέφεραν ότι απαιτείται η έγκριση του Κοινοβουλίου για τις τροποποιήσεις του 2022 στον ΠΟΥ, επειδή οι τροποποιήσεις αυτές αποτελούν Συνθήκη ή Πρωτόκολλο Συνθήκης και ως εκ τούτου απαιτούν την έγκριση του ολλανδικού Κοινοβουλίου.

Ουσιαστικά, αντί να υιοθετήσει τις τροποποιήσεις του ΠΟΥ στους ΔΥΚ απευθείας, το ολλανδικό υπουργικό συμβούλιο πρέπει τώρα να υποβάλει νομοσχέδιο στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου οι νομοθέτες θα συζητήσουν το νομοσχέδιο πριν τεθεί σε ψηφοφορία.

Στις 25 Οκτωβρίου, ο κ. van Houwelingen έγραψε στο Twitter ότι η κυβέρνηση ενημέρωσε τον ΠΟΥ ότι δεν συμφωνεί με τις τροποποιήσεις των ΔΥΚ του 2022.

Pepijn van Houwelingen στο Twitter, 25 Οκτωβρίου 2023

Ο κ. van Haga σημείωσε το tweet του κ. van Houwelingen στην επιστολή του προς τον Tedros:

Ο βουλευτής Pepijn van Houwelingen ανέφερε στο Twitter, στις 25 Οκτωβρίου 2023, ότι θα αποσταλεί επίσημη ειδοποίηση εκ μέρους του Βασιλείου των Κάτω Χωρών στον ΠΟΥ ότι οι τροποποιήσεις του 2022 θα υπόκεινται στην επίσημη έγκριση του ολλανδικού Κοινοβουλίου. Η ειδοποίηση αυτή συνιστά επίσημη επιφύλαξη εκ μέρους του Βασιλείου των Κάτω Χωρών ότι μπορεί να δεσμευτεί από τις Τροποποιήσεις του 2022 μόνο αφού το ολλανδικό Κοινοβούλιο εγκρίνει τις Τροποποιήσεις του 2022 [Βλέπε επιστολή του βουλευτή Pepijn van Houwelingen προς τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων με ημερομηνία 21 Ιουνίου 2023 ΕΔΩ].

Μέχρι τώρα, δεν έχουμε λάβει κανένα στοιχείο για την εν λόγω ειδοποίηση του ΠΟΥ σχετικά με την επιφύλαξη. Σας κοινοποιώ, υπό την ιδιότητά μου ως βουλευτή, την επιφύλαξη ότι οι τροποποιήσεις του 2022 απαιτούν την έγκριση του ολλανδικού κοινοβουλίου προτού οι τροποποιήσεις του 2022 τεθούν σε ισχύ στις Κάτω Χώρες.

Όπως είχε κάνει και η ομάδα των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο κ. van Haga έθεσε επίσης υπόψη του Tedros ότι οι τροποποιήσεις των ΔΥΚ "εγκρίθηκαν" τον Μάιο του 2022 "χωρίς να υπάρχει κανονική διαδικασία ψηφοφορίας".

"Ο πρόεδρος στη συνεδρίαση απλώς ρώτησε αν κάποιος έχει αντίρρηση για τις τροπολογίες του 2022", δήλωσε ο κ. van Haga και παρέθεσε έναν σύνδεσμο σε ΑΥΤΟ το βίντεο, το οποίο, κατά τη στιγμή της συγγραφής αυτού του άρθρου, δεν είναι πλέον διαθέσιμο.

Η επιστολή του κ. van Haga συνεχίζεται:

Σύμφωνα με το άρθρο 60 παράγραφος (β) του Συντάγματος του ΠΟΥ, οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης για άλλα ζητήματα εκτός από εκείνα που υπόκεινται στην απαίτηση των δύο τρίτων "λαμβάνονται με πλειοψηφία των παρόντων και ψηφιζόντων μελών".

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να καταγράφονται τα παρόντα μέλη και το αποτέλεσμα της διαδικασίας ψηφοφορίας. Η απαίτηση αυτή δεν τηρήθηκε.

Ως εκ τούτου, οι τροπολογίες του 2022 πρέπει να θεωρηθούν άκυρες, εφόσον δεν υπάρχει απόδειξη ψηφοφορίας.

Σύμφωνα με το άρθρο 55 παράγραφος 2 των ΔΥΚ 2005, το κείμενο κάθε προτεινόμενης τροποποίησης πρέπει να κοινοποιείται σε όλα τα κράτη μέλη από τον Γενικό Διευθυντή τουλάχιστον 4 μήνες πριν από τη Συνέλευση Υγείας. Η απαίτηση αυτή επίσης δεν τηρήθηκε.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την επιστολή του κ. van Haga προς τον Γενικό Διευθυντή του ΠΟΥ Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus παρακάτω, όπως προέρχεται από το άρθρο "Ένα μέλος του ολλανδικού κοινοβουλίου αμφισβήτησε τις διαδικασίες του ΠΟΥ κατά την έγκριση των τροποποιήσεων του Μαΐου 2022" που δημοσίευσε η Dr. Meryl Nass.


---Δικτυογραφία:

WHO notified that the Netherlands can only be bound by IHR amendments after approval by Parliament, and that hasn’t happened

https://expose-news.com/2023/11/30/netherlands-can-only-be-bound-by-ihr-after/

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »