Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

Αυτός Είναι ο Λόγος για τον Οποίο Πρέπει Να Μιλήσουμε για τα CBDCs (Ψηφιακά Νομίσματα Κεντρικών Τραπεζών) - [ΒΙΝΤΕΟ]

Μετάφραση: Απολλόδωρος

Aaron & Melissa Dykes, Truthstream Media | Διάβαστε το εδώ.

Βίντεο διαθέσιμο στο Odysee & YouTube

(Κανονικά αυτό είναι το είδος του άρθρου που μοιραζόμαστε μόνο με τους συνδρομητές του Patreons, αλλά αυτό πρέπει να το δουν όλοι όσοι μπορούν).

Οι κεντρικές τράπεζες και οι κυβερνήσεις, σε παγκόσμια κλίμακα, έχουν προετοιμαστεί για την εφαρμογή των CBDCs (Central Bank Digital Currencies) με σημαντικές συνέπειες για κάθε πτυχή της ελευθερίας στη ζωή μας.

Αν και θα τα εισάγουν στο κοινό σταδιακά, η ικανότητά τους για απόλυτο έλεγχο είναι τεράστια.

Δεν είναι μόνο ότι το νέο δολάριο είναι ψηφιακό, ανιχνεύσιμο και παρακολουθήσιμο. Φυσικά, βασίζεται στην τεχνολογία blockchain. Δεν είναι απλώς ότι οι μικρές επιχειρήσεις θα πληγούν (για άλλη μια φορά) ή ότι οι ιδιωτικές συναλλαγές θα εξαλειφθούν. Ούτε θα είναι απλώς επακόλουθο για τους εμπόρους ναρκωτικών, τους απατεώνες ή τις παράνομες συναλλαγές.

Τα CBDC θα είναι ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΜΕΝΑ. Το πού και πώς ξοδεύονται τα χρήματα είναι κυριολεκτικά ενσωματωμένα σε αυτό το νέο νόμισμα. Και σκοπεύουν να το χρησιμοποιήσουν για να αλλάξουν τον τρόπο χρήσης των χρημάτων.

Ναι, τα CBDC είναι προγραμματιζόμενα. Τα στελέχη που συχνάζουν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και σε άλλα φόρουμ της ελίτ το έχουν πει.

Και έτσι, τα CBDCs δεν θα είναι απλώς χρήμα. Όχι, καθόλου. Τα CBDCs έχουν σχεδιαστεί ως εργαλεία μιας πολύ πολιτικής και ιδεολογικής ατζέντας- μερικές από τις χειρότερες πολιτικές που έχουν προωθηθεί τις τελευταίες δεκαετίες θα έχουν τώρα τη δύναμη του ελέγχου των δαπανών για να "σπρώξουν" τους ανθρώπους σε υποταγή και συμμόρφωση.

Και πάλι, τα CBDC είναι προγραμματιζόμενα. Όποιος ελέγχει τα χρήματα ελέγχει την ατζέντα. Αυτό είναι το θέμα.

Γιατί αυτό είναι σημαντικό; Οι κεντρικές τράπεζες, οι ιδιωτικές τράπεζες, οι κυβερνητικές αρχές και οι παγκόσμιοι σχεδιαστές θα έχουν τη δύναμη να ενεργοποιούν και να απενεργοποιούν συναλλαγές κάθε είδους. Θα μπορούν να καθορίζουν αλγοριθμικά με ακρίβεια σε τι μπορούν να ξοδευτούν τα χρήματα του CBDC, πότε και υπό ποιες συνθήκες και από ποιον.

Με το πάτημα ενός κουμπιού, τα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΜΕΝΑ μετρητά με τη μορφή CBDC μπορούν να εμποδίσουν την πώληση πυροβόλων όπλων, αλκοόλ, κάνναβης ή καπνού. Ή άλλων ευαίσθητων προϊόντων. Αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή (το ξέρατε αυτό).

Με το ίδιο πάτημα ενός κουμπιού, τα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΜΕΝΑ CBDCs μπορούν να εμποδίσουν την πώληση κρέατος, γαλακτοκομικών προϊόντων, γλυκών και πρόχειρου φαγητού, ή να απαγορεύσουν την αγορά βενζίνης ή τη χρήση οχήματος (και μια ατελείωτη σειρά άλλων παραδειγμάτων- καταλάβατε την ιδέα).

Με ένα ακόμη πάτημα του κουμπιού, μπορούν επίσης να παγώσουν τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτικών αντιφρονούντων - όπως για παράδειγμα εκείνων που υποστηρίζουν την πρόσφατη διαμαρτυρία των φορτηγατζήδων στον Καναδά.

Οι δαπάνες στο πλαίσιο των CBDCs θα μπορούσαν να διατίθενται για συγκεκριμένους σκοπούς -όπως το ενοίκιο και τα ψώνια- ή να έχουν χρονική διάρκεια λήξης, απαιτώντας, για παράδειγμα, να δαπανηθούν τα χρήματα μέχρι το τέλος του μήνα.

Τα CBDCs θα μπορούσαν επίσης να αποτρέψουν τα άτομα με "κακή κοινωνική πιστοληπτική ικανότητα" από το να αγοράζουν οτιδήποτε περισσότερο από τα βασικά για την επιβίωση. Το Nosedive του Black Mirror έχει ήδη απεικονίσει κάτι τέτοιο, αλλά αυτό είναι ήπιο σε σύγκριση με το τι είναι δυνατό.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Blackrock, Larry Fink, δήλωσε πρόσφατα: "Οι συμπεριφορές θα πρέπει να αλλάξουν. Και αυτό είναι ένα πράγμα που ζητάμε από τις εταιρείες - πρέπει να επιβάλλετε συμπεριφορές, και στην BlackRock, επιβάλλουμε συμπεριφορές".

Δείτε το εδώ

Η συμμόρφωση των ιδιωτικών επιχειρήσεων - κάθε μεγάλη επιχείρηση που βασίζεται στην καλή θέση στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα - μπορεί επίσης να επιβάλει την τήρηση οποιουδήποτε αριθμού πολιτικών προγραμμάτων και αγοραστικών συμπεριφορών. Ενεργειακά ανώτατα όρια- ξέπλυμα πράσινης συνείδησης- πολιτικές ιατρικής παραπληροφόρησης- ευαισθησία σχετικά με παγκόσμια γεγονότα, πολέμους και καταστροφές- πολιτική ορθότητα της πολιτικής ταυτότητας που μετατοπίζει την τρέλα της άμμου- πουά πάνω από ρίγες- όλα είναι δυνατά!

Και οι ιδιωτικές πολιτικές των ιδιωτικών τραπεζών και επιχειρήσεων - που τελικά κατευθύνονται από τις πολιτικές της κεντρικής τράπεζας CBDC - θα μπορούσαν εύκολα να παρακάμψουν τους περιορισμούς των πολιτικών μας δικαιωμάτων στο πλαίσιο των κυβερνήσεων και των δημόσιων συστημάτων. (Και τι θα μπορούσατε πραγματικά να κάνετε γι' αυτό; Πού αλλού θα μπορούσατε να πάτε;) Η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το 93% των κεντρικών τραπεζών του κόσμου εργάζονται επί του παρόντος σε ένα CBDC, και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) εργάζεται ήδη σκληρά σε μια παγκόσμια πλατφόρμα CBDC.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άλλοι τεχνολογικοί γίγαντες έχουν ήδη προετοιμάσει το έδαφος για αυτή την εκδοχή της περιφοράς-κόλασης (δεν σε αγγίζω, δεν σε αγγίζω!!!), ακόμη και όταν αποκαλύφθηκε ότι σκιώδεις κυβερνητικές υπηρεσίες συντονίζουν κυριολεκτικά την κατάλυση της ελευθερίας του λόγου στο διαδίκτυο κατά παράβαση της προστασίας της Πρώτης Τροπολογίας.

Αυτός ο εφιάλτης της τεχνολογικής υποδούλωσης χωρίς προστασία της ιδιωτικής ζωής υπό CBDCs περιπλέκεται και ίσως προδιαγράφεται από την έλευση της τεχνητής νοημοσύνης και την απώλεια της απασχόλησης για εκατοντάδες εκατομμύρια ή και δισεκατομμύρια ανθρώπους που κάποτε είχαν σχετική αυτονομία πάνω στη ζωή τους.

Τα κονδύλια του UBI (Παγκόσμιο Βασικό Εισόδημα) θα παρέχονται όλο και περισσότερο από τις κυβερνήσεις - όπως ίσως πρέπει να γίνει σε ένα σενάριο χωρίς ουσιαστική απασχόληση - όχι μόνο για τους φτωχούς και τους ανέργους, αλλά σχεδόν για όλους. Σίγουρα, οι άνθρωποι θα χρειάζονται οικονομική υποστήριξη για να ζήσουν τη ζωή τους.

Αλλά τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο όσο και για την παροχή διατροφής. Όχι μόνο θα παρακολουθείται κάθε μικρή και μεγάλη συναλλαγή, αλλά η χρήση τους θα είναι ειδικά προσαρμοσμένη στο όραμα ζωής που έχουν απαγορεύσει οι πολύ ισχυροί και τα τεχνολογικά εργαλεία τους της τεχνητής νοημοσύνης. Οτιδήποτε παραβιάζει τις επικρατούσες πολιτικές θα είναι αυτόματα εκτός ορίων.

Αν και αυτός ο σχεδιασμός θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για καλό (αν και τέτοιες εξουσίες είναι απερίσκεπτες), και πολλοί θα του έδιναν αυτό το πλεονέκτημα της αμφιβολίας, όσοι προσέχουν μπορούν να δουν ξεκάθαρα τα μειονεκτήματά του και τις δυνατότητές του για τα πολύ χειρότερα.

Με ελάχιστο έως καθόλου ρυθμιστικό πλαίσιο και χωρίς κανέναν να απευθυνθούμε, ένα "τεχνητά ευφυές" σύστημα διαχειρίζεται, δίνει και παίρνει όπως είναι προγραμματισμένο να κάνει. Ίσως αδέξια καταπιέζοντας βάσει λέξεων-κλειδιών και κατηγοριών... ίσως ύπουλα βάσει εξατομικευμένων προφίλ με εκατομμύρια δεδομένα. Αυτό το σύστημα μπορεί και θα συμπεριφέρεται αυτόματα σε όλους όσοι ζουν υπό την αιγίδα του, με σοβαρές συνέπειες που είναι εύκολο να προβλεφθούν. Και ακόμη χειρότερα αποτελέσματα είναι πολύ πιθανά.

Ακόμη και σύμφωνα με την πιο λαμπρή εκδοχή αυτού του οράματος για το εγγύς μέλλον, όπου οι προσωπικές συμπεριφορές βελτιώνονται και οι άνθρωποι γίνονται "καλύτεροι" πολίτες, καλύτεροι γείτονες και άριστοι διαχειριστές του περιβάλλοντος - ακόμη και τότε, αν μπορεί να υποτεθεί έστω και ένα θετικό αποτέλεσμα - θα είναι ένας κόσμος χωρίς ελευθερία.

Η ίδια η ελευθερία διακυβεύεται στο πλαίσιο των προγραμματιζόμενων CBDC, με σχεδόν άμεσο τρόπο.

Αντί η τεχνολογία να μας απελευθερώνει από την ανησυχία, την εργασία και την αγγαρεία, πρόκειται να ενισχύσει και να επεκτείνει ριζικά τον έλεγχο από πάνω προς τα κάτω. Αυτό δεν είναι υπερβολή.

Ο νέος συμπεριφορισμός -όπως το να ζει κανείς εντός του επιτρεπόμενου αποτυπώματος άνθρακα- θα μπορούσε και θα επιβαλλόταν εύκολα, αλλά τυραννικά, στο πλαίσιο ενός τέτοιου συστήματος. Πιθανότατα θα ήταν μια βελούδινη προσέγγιση και μια σταδιακή εφαρμογή για να αποτραπεί η οργή και να υπάρξει αποδοχή- αλλά από μόνο του, το σύστημα θα μπορούσε ωστόσο να ανατραπεί εν μία νυκτί.

Μια κυβέρνηση αρκετά ισχυρή ώστε να δίνει σε όλους, αλλά και να παίρνει από όλους είναι όχι μόνο δυνατή, αλλά και άμεσα μέρος του σχεδίου. Η υπευθυνότητα, η διαφωνία, η ελεύθερη έκφραση και η ανεξάρτητη ζωή θα μπορούσαν να αποτελέσουν παρελθόν και να αντικατασταθούν από μια μηχανική υπακοή, η οποία θα αμβλυνθεί περαιτέρω από τα άκρα της αλγοριθμικά καθοδηγούμενης ομαδικής σκέψης.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τα CBDCs - που τώρα επιδιώκονται από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και από τις περισσότερες μεγάλες κυβερνήσεις και χρηματοπιστωτικά συστήματα σε όλο τον κόσμο - είναι εξαιρετικά αντιδημοφιλή στους ανθρώπους, αλλά μόνο από εκείνους που γνωρίζουν τη δυνητική τους ύπαρξη και χρήση.

Η συντριπτική πλειοψηφία του κοινού - οι περισσότεροι έχουν ήδη χαθεί σε μια θάλασσα απάθειας και αδιαφορίας - παραμένουν σε άγνοια για το πόσο ριζικά αλλάζει το χρηματικό σύστημα κάτω από το οποίο ζουν. Οι άνθρωποι πρέπει να ενημερωθούν. Η διαφωνία πρέπει να εκφραστεί τώρα, όσο ακόμα μπορεί να εκφραστεί.

Το ατυχές, λανθασμένο απόφθεγμα "Αν δεν κάνεις κάτι κακό, δεν έχεις τίποτα να κρύψεις" πρόκειται να αναβαθμιστεί εφιαλτικά. Οι ελίτ, ήδη συγκεντρωμένες σε πλούτο και δύναμη - και τώρα απελευθερώνοντας την Τεχνητή Νοημοσύνη - σχεδιάζουν να προγραμματίσουν και να ελέγξουν κυριολεκτικά ολόκληρη τη ζωή σας μέσω του ψηφιακού νομίσματος.

Κάτι τεράστιο συμβαίνει. Παρακαλώ δώστε προσοχή. Παρακαλώ πείτε στους ανθρώπους τι μπορεί να κάνει αυτό. Παρακαλώ κάντε τη φωνή σας να ακουστεί.


Πηγές

The Trust Game ten episode financial docuseries by Truthstream on Vimeo (to Support TSM)

The Trust Game on YouTube (for free)

Bank of England Tells Ministers to Intervene on Digital Currency ‘Programming’

CATO Poll: Only 16% of Americans Support the Government Issuing a Central Bank Digital Currency

CATO: Central Bank Digital Currency — Assessing the Risks and Dispelling the Myths


---Δικτυογραφία :

This Is Why We Need to Talk About CBDCs - Truth Comes to Light

https://truthcomestolight.com/this-is-why-we-need-to-talk-about-cbdcs/

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »