Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Η Εσθονία Διαμηνύει Στον ΠΟΥ Ότι Απορρίπτει Τη Συνθήκη Για Την Πανδημία Και Τις Τροποποιήσεις Των Διεθνών Υγειονομικών Κανονισμών

Στις 22 Νοεμβρίου, 11 μέλη του εσθονικού κοινοβουλίου έγραψαν επιστολή προς τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (“ΠΟΥ”) για να απορρίψουν την προτεινόμενη διεθνή συμφωνία για την ετοιμότητα πρόληψης και αντιμετώπισης πανδημιών – γνωστή και ως “Συνθήκη για την Πανδημία”(“Pandemic Treaty”) ή “Συμφωνία για την Πανδημία” (“Pandemic Accord”). Η επιστολή απορρίπτει επίσης τις τροποποιήσεις των Διεθνών Υγειονομικών Κανονισμών (2005) (“ΔΥΚ” -International Health Regulations (2005) (“IHR”)).

Τον περασμένο μήνα δημοσιεύσαμε ένα άρθρο που εξηγούσε ότι τον Μάιο του 2022 η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας (“ΠΣΥ”) συμφώνησε αθόρυβα να μειώσει την περίοδο κατά την οποία τα έθνη πρέπει να εξαιρεθούν από μελλοντικές τροποποιήσεις των Διεθνών Κανονισμών Υγείας. Για να διατηρήσουν τα έθνη τη μεγαλύτερη περίοδο των 18 μηνών που

επιτρεπόταν προηγουμένως στα έθνη να εξαιρεθούν, οι χώρες πρέπει να στείλουν στον ΠΟΥ ένα σύντομο σημείωμα ότι επιλέγουν να εξαιρεθούν από τις τροποποιήσεις που αποφάσισε η WHA το 2022 πριν από την 1η Δεκεμβρίου 2023.

Η επιστολή των εσθονών βουλευτών έχει ημερομηνία 22 Νοεμβρίου 2023, 8 ημέρες πριν από την προθεσμία της 1ης Δεκεμβρίου. Οι βουλευτές δεν έχουν απλώς εξαιρεθεί από τις τροποποιήσεις που αποφασίστηκαν από το WHA το 2022, αλλά έχουν προχωρήσει πολύ περισσότερο και έχουν απορρίψει τόσο την προτεινόμενη συνθήκη για την πανδημία όσο και τις τροποποιήσεις του ΔΔΑ στο σύνολό τους, καθώς και την πρόσθετη χρηματοδότηση του ΠΟΥ.

Ο Kalle Grünthal, ένας από τους βουλευτές που υπέγραψαν την επιστολή, γνωστοποίησε την είδηση στο Facebook. Η επιστολή ξεκινάει ως εξής:

Με την παρούσα, η Δημοκρατία της Εσθονίας, βάσει του άρθρου 22 του Καταστατικού του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, δηλώνει ότι απορρίπτει και δεν συναινεί στη διεθνή συμφωνία για την πρόληψη, την ετοιμότητα και την αντιμετώπιση πανδημιών, καθώς και στις συμπληρωματικές τροποποιήσεις των Διεθνών Υγειονομικών Κανονισμών (2005) και στη βελτίωση της βιωσιμότητας της χρηματοδότησης του ΠΟΥ.

Η Εσθονία είπε όχι στην εφαρμογή αναγκαστικών μέτρων, Kalle Grünthal στο Facebook, 23 Νοεμβρίου 2023

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την επιστολή στην εικόνα στο τέλος αυτού του άρθρου.

Όπως σημείωσε ο εσθονικός ιστότοπος εναλλακτικών μέσων ενημέρωσης Telegram.ee, αυτό έρχεται σε αντίθεση με μια απόφαση που ελήφθη στις αρχές του περασμένου έτους. Στις 4 Μαρτίου 2022, η εσθονική Επιτροπή Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (“EUAC”) πραγματοποίησε συνεδρίαση για να ψηφίσει σχετικά με το αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξουσιοδοτείται να διαπραγματευτεί τα δύο μέσα της ΠΟΥ εξ ονόματος της Εσθονίας.

Η EUAC είναι μόνιμη επιτροπή του Κοινοβουλίου της Εσθονίας (Riigikogu) και έχει αποφασιστικό και συντονιστικό ρόλο σε θέματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η εσθονική κυβέρνηση δεσμεύεται από τις αποφάσεις της EUAC και χρησιμοποιεί τις αποφάσεις αυτές στις συζητήσεις της στην Ευρώπη. Εάν η κυβέρνηση δεν ακολουθεί τις αποφάσεις της EUAC, τότε πρέπει να παρέχει στην EUAC τους λόγους για τους οποίους δεν το πράττει.

Κατά τη συνεδρίαση του Μαρτίου 2022, τρία μέλη της EUAC ψήφισαν κατά και εννέα υπέρ της εξουσιοδότησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για μια συνθήκη για την πανδημία, για τροποποιήσεις των ΔΥΚ και για τη βελτίωση της βιωσιμότητας της χρηματοδότησης του ΠΟΥ εξ ονόματος της Δημοκρατίας της Εσθονίας.

Τώρα το Κοινοβούλιο της Εσθονίας μίλησε. Ακολουθεί αντίγραφο της επιστολής των βουλευτών προς τον ΠΟΥ με την οποία απορρίπτουν τη Συνθήκη για την Πανδημία και τις τροποποιήσεις των ΔΥΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »