Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Οι ΗΠΑ επιστρέφουν στη Συρία: Έχουν εγκατασταθεί σε έξι βάσεις

Ο αμερικανικός στρατός έχει επιστρέψει σε έξι στρατιωτικές βάσεις, οι οποίες βρίσκονται στην - πλούσια σε πετρέλαιο - περιοχή της βορειοανατολικής Συρίας.

Σε έξι - από τις συνολικά 16 - βάσεις που διατηρούσαν στη Συρία, έχουν επιστρέψει τα αμερικανικά στρατεύματα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

Οι Αμερικανοί στρατιώτες, συγκεκριμένα, έχουν εκ νέου αναπτυχθεί σε στρατιωτικές βάσεις και θέσεις, οι οποίες βρίσκονται κοντά στην - πλούσια σε πετρέλαιο - περιοχή της βορειοανατολικής Συρίας, στα σύνορα με Ιράκ και Τουρκία.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, μάλιστα, η Ουάσιγκτον έχει ήδη αποστείλει ομάδα ειδικών στο πετρελαϊκό κοίτασμα του αλ-Ομάρ, στην επαρχία στην επαρχία του Ντέιρ αλ-Ζορ, η οποία ελέγχεται από Κούρδους μαχητές.

Στόχο αυτής της αμερικανικής κίνησης, φέρεται να
αποτελεί η τόνωση της πετρελαϊκής παραγωγής και η εκπαίδευση των Κούρδων στην αξιοποίηση του πετρελαϊκού κοιτάσματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο αμερικανικός στρατός είχε αποχωρήσει από την περιοχή στις αρχές Οκτωβρίου, λίγες ημέρες πριν την έναρξη της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης «Πηγή Ειρήνης» για την εκκαθάριση της συρο-τουρκικής μεθορίου από τις δυνάμεις των Κούρδων και του ISIS.

Παρ’ όλα αυτά, όμως, ο αμερικανικός στρατός αποφάσισε να επιστρέψει, προκειμένου να «φρουρήσει» τα συριακά πετρελαϊκά κοιτάσματα που ελέγχονται από τους Κούρδους.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, από την πλευρά του, σχολίασε ότι οι ΗΠΑ «θα διατηρήσουν τα πετρέλαια», προσθέτοντας ότι τα έσοδα από τις πετρελαϊκές πωλήσεις θα χορηγηθούν στους Κούρδους.

Τόσο η Δαμασκός, όσο και η Μόσχα έχουν καταδικάσει αυτή την κίνηση, κατηγορώντας την Ουάσιγκτον για κλοπή των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Συρίας.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ