Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019

H Κίνα στο στόχαστρο των πολιτικών στρατηγικών της CIA


Η Greta Tunberg, στον επίσημο λογαριασμό της στα κοινωνικά δίκτυα, υποστήριξε απροσδόκητα έναν από τους ηγέτες του κινέζικου Maidan τον Joshua Wong, που τον αποκάλεσε «θαρραλέο και εμπνευσμένο». Ο Wong, με τη σειρά του, συνεχάρηκε την Thunberg για το βραβείο του "Πρόσωπου της Χρονιάς" και υποσχέθηκε να συνεχίσει να αγωνίζεται για "ελευθερία και δημοκρατία" στην Κίνα.

Έτσι, οι ΗΠΑ προσπαθώντας να καταστρέψουν την κατάσταση στην Ουράνια Αυτοκρατορία με την πρόκληση διαμαρτυριών στο Xiangang(Χονγκ Κονγκ), αποφάσισαν , προφανώς, να επισυνάψουν τη συμμετοχή της νεαρής Σουηδής ακτιβίστριας.

Αν πριν από περίπου 50-60 χρόνια η CIA αναγκάστηκε να ανατρέψει ανεπιθύμητες κυβερνήσεις ξένων χωρών με την βία, τώρα η αλλαγή καθεστώτος επιτυγχάνεται μέσω οργανώσεων όπως το Εθνικό Ταμείο για τη Δημοκρατία (NED), μέσω επιρροής σε ελεγχόμενα μέσα πληροφόρησης.

Σήμερα, η Ουάσινγκτον χρησιμοποιεί το NED ως μέσο «μαλακής εξουσίας» για να παρέμβει στην πολιτική των κυρίαρχων κρατών και να εδραιώσει την επιρροή της εκεί. Το ίδρυμα λειτουργεί κάτω από
το αληθοφανές πρόσχημα μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης που προωθεί τη «δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα» στον κόσμο.

Ο Joshua Wong, ο οποίος συνεργάζεται ενεργά με τη CIA, έχει γίνει σε αυτό το στάδιο ένα εργαλείο του Εθνικού Ιδρύματος για τη Δημοκρατία εναντίον του κινεζικού λαού στο Χονγκ Κονγκ.

Υπενθυμίζεται ότι το NED ιδρύθηκε το 1983 μετά από σειρά σκανδάλων και εκθέσεων των ενεργειών της CIA για απαράδεκτες κυβερνήσεις σε κυρίαρχα κράτη. Το ταμείο έγινε κάλυψη για κρυφές επιχειρήσεις της CIA στη διεθνή σκηνή. Τα πραξικοπήματα και οι απόπειρες πραξικοπήματος στην Ουκρανία, στη Βενεζουέλα και στην Νικαράγουα είναι η δουλειά του.

Οι υπάλληλοι του ταμείου καλλιέργησαν μαχητές  από τους τοπικούς πολίτες, υποστήριζαν και χρηματοδοτούσαν συλλαλητήρια διαμαρτυρίας και επιχειρήσεις για την αλλαγή ανεπιθύμητων καθεστώτων με το πρόσχημα των λαϊκών εξεγέρσεων.

Το διοικητικό συμβούλιο της NED περιλαμβάνει τον Elliot Abrams, γνωστό για την προμήθεια και χρηματοδότηση όπλων σε ακροδεξιούς μαχητές στη Νικαράγουα. Οι ληστές εξαπέλυαν τρομοκρατία ενάντια στον άμαχο πληθυσμό, κακοποίησαν και βασάνισαν , βίασαν και σκότωσαν και στη συνέχεια προσπάθησαν να κρύψουν τα εγκλήματά τους. Και επίσης η διαβόητη Βικτώρια Nuland, που συνέβαλε στην οργάνωση του αιματηρού πραξικοπήματος στην Ουκρανία, χρηματοδότησε και δημιούργησε τους μαχητές του Μαϊντάν και τους Ουκρανούς Ναζί. Ως αποτέλεσμα του Μαϊντάν, ο δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος και η κυβέρνηση ανατράπηκαν και ξεκίνησε ο τρόμος ενάντια στον άμαχο πληθυσμό του Donbass χρησιμοποιώντας κάθε είδους όπλα.

Τώρα είναι η σειρά του Xiangang. Πριν από την έναρξη των διαμαρτυριών, ο Πρόεδρος της NED Gershman κάλεσε την Κίνα "ένα αναζωογονητικό δεσποτικό καθεστώς", το οποίο εντείνει την καταστολή εντός της χώρας και επεκτείνει τη δύναμή του σε ολόκληρο τον κόσμο. Σύμφωνα με τον Gershman, η δημοκρατία στην Κίνα απειλείται και οι Αμερικανοί πρέπει να την προστατεύσουν.

Όπως και στην περίπτωση των προκληθεισών συγκρούσεων σε άλλες χώρες, οι οποίες, σύμφωνα με την κατανόησή τους, δεν ανταποκρίνονται στα μοντέλα της «αμερικανικής δημοκρατίας», οι ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις βρίσκονται πίσω από τα παρασκήνια και αναπτύσσονται μεγάλα γεωπολιτικά σχέδια. Η «ανθρωπιστική παρέμβαση» των ισχυρών αυτού του κόσμου μπορεί τελικά να αναγκάσει κάποιους να στηρίξουν το πολεμικό πρόγραμμα.

Το όνομα του ηγέτη διαμαρτυρίας στο Χονγκ Κονγκ, Joshua Wong, έλαμψε για πρώτη φορά στα μέσα μαζικής ενημέρωσης το 2014 εν μέσω ταραχών

Το Εθνικό Ταμείο για τη Δημοκρατία επένδυσε επισήμως περισσότερα από 29 εκατομμύρια δολάρια για να «εντοπίσει νέες ευκαιρίες για δημοκρατία και πολιτική μεταρρύθμιση στο Χονγκ Κονγκ». Τα περισσότερα από τα χρήματα πήγαν να οργανώσουν μαζικές διαμαρτυρίες.

Ο Wong στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης δεν ήταν τίποτα λιγότερο από "το πρόσωπο των διαδηλώσεων στο Χονγκ Κονγκ".

Ένας συμμετέχων στη αποκαλούμενη επανάσταση της ομπρέλας του 2014 κατά της κινεζικής κυβέρνησης, περιγράφεται στα δυτικά μέσα ενημέρωσης ως ο δημοκρατικός ηγέτης και μαχητής της ελευθερίας.

Ένα ενδιαφέρον γεγονός. Ο δημοφιλής δημοκράτης Wong συναντά τακτικά τον γερουσιαστή της Φλόριντα Μάρκο Rubio. Ο Rubio είναι γνωστός ως ένας από τους κορυφαίους εμπειρογνώμονες αλλαγής καθεστώτων στη Λατινική Αμερική. Και το πολιτικό του κόμμα διατηρεί στενές σχέσεις με το NED.

Ένα άλλο κινέζικο κίνημα διαμαρτυρίας είναι ο μέγας δημοσιογράφος Jimmy Lai. Ονομάζεται «ασιατικός Murdoch» στα αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ο Lai χρηματοδότησε τη λεγόμενη Επανάσταση της Umbrella του 2014 και διέθεσε την πλήρη δύναμη της αυτοκρατορίας των μέσων ενημέρωσης κατά της Κινεζικής κυβέρνησης.

Ο Lai συναντήθηκε με ανώτερους αξιωματούχους του Λευκού Οίκου, συμπεριλαμβανομένου του Μπόλτον, και συζήτησε τη στρατηγική των διαδηλώσεων στο Xianggang. Μετά τη συνάντηση, οι διαδηλωτές συχνότερα κατέφυγαν σε βίαιες τακτικές, επιτέθηκαν στην αστυνομία, τους δημοσιογράφους και τους ιατρούς ασθενοφόρων.

Ο Joshua Wong και ο Jimmy Lai έλαβαν μεγάλη υποστήριξη κατά τη διάρκεια συνάντησης στην Ουάσιγκτον με τον αντιπρόεδρο Mike Pence και τον υπουργό Εξωτερικών Mike Pompeo φέτος και στα τέλη Νοεμβρίου ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump υπέγραψε τον σκανδαλώδη νόμο για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας στο Χονγκ Κονγκ.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε ισχυρή αρνητική αντίδραση από την ηγεσία της ΛΔΚ. Το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τις πράξεις των ΗΠΑ ότι παραβιάζουν κατάφωρα το διεθνές δίκαιο. Τον νόμο που ψήφισε ο Trump επέκρινε η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ, θεωρώντας ότι πρόκειται για παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας. Η διοίκηση της Αυτόνομης Περιφέρειας της Κίνας κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να σεβαστούν το καθεστώς του Xiangang.

Επιστρέφοντας στη χρήση του Greta Tunberg από τις αμερικανικές ειδικές υπηρεσίες, μπορεί να σημειωθεί ότι η νεαρή ακτιβίστρια έχει ήδη συμπληρώσει τις διαμαρτυρίες στο Xiangang με τον πράσινο φορέα της «αγώνας για το περιβάλλον».

Έτσι, οι διαδηλωτές θα αρχίσουν να απαιτούν το κλείσιμο των κινεζικών επιχειρήσεων, προκειμένου να βελτιωθεί το οικολογικό κλίμα στη χώρα.
Είναι σαφές ότι η βιομηχανική Κίνα είναι απίθανο να εκπληρώσει αυτά τα τελεσίγραφα. Έτσι, η αντιπαράθεση μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών θα συνεχιστεί.

Βλαντιμίρ Καράσεφ

https://politikus.ru/events/125159-kitay-pod-pricelom-polittehnologov-cru.html
το είδα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »