Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

Εθνικώς… εγκληματίσαντες το 76% του λαού!!!

Του Λάζαρου Μαύρου

ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ διέπραξε το 76% του κυπριακού Ελληνισμού που ψήφισε το ΟΧΙ στο Σχέδιο Ανάν κατά το Δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004, ισχυρίζεται στην αρθρογραφία του, ένας εκ των κορυφαίων προεδρικών δημοσιογράφων του κ. Αναστασιάδη και του κυβερνώντος ΔηΣυ, ο κ. Πάμπος Χαραλάμπους τής συναγερμικής «ΑΛΗΘΕΙΑ».

– Όταν το 2013 ο κ. Αναστασιάδης εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είχε διορίσει στο Προεδρικό ως συμβούλους του, πρώτους – πρώτους, δύο δημοσιογράφους: Τον κ. Πάμπο Χαραλάμπους και τον κ. Μακάριο Δρουσιώτη εκ της εφημερίδος «ΠΟΛΙΤΗΣ». Ο 2ος πήρε αργότερα και… προαγωγή ευρωπαϊκού επιπέδου, διορισθείς ως συνεργάτης του ανελιχθέντος σε Ευρωπαϊκό Επίτροπο πρώην Κυβερνητικού Εκπροσώπου του προέδρου Αναστασιάδη, κ. Χρίστου Στυλιανίδη. Του 1ου τερματίστηκαν οι υπηρεσίες στο Προεδρικό μετά την επανεκλογή Αναστασιάδη το 2018.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ του κ. Χαραλάμπους δημοσιεύτηκε την
παρελθούσα Μεγάλη Τρίτη 23.4.2019 στην καθημερινή του στήλη «Επωνύμως», στην εφημερίδα «ΑΛΗΘΕΙΑ», παραμονή της 15ης επετείου του 76% ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΥΣΗ ΑΝΑΝ, με αφορμή την βράβευση του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδος Κώστα Σημίτη, διά χειρός προέδρου Αναστασιάδη, από τον κυβερνώντα ΔηΣυ του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου στη Λευκωσία:

«Εθνικό Έγκλημα», θεωρεί και γράφει ο εν λόγω αρθρογράφος τις ψήφους της πλειοψηφίας 76% που Απέρριψαν το Σχέδιο Ανάν. Και «προϊόν πολιτικής απάτης».

Από αυτή την αντίληψη του προεδρικού δημοσιογράφου, συνάγεται ότι, θεωρούνται ως «πολικώς εξαπατηθέντες» και «εθνικώς εγκληματίσαντες», εντός του 76% του λαού, και η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΔηΣυ στο Δημοψήφισμα του 2004:

–  Μη πεισθέντες τότε από τα επιχειρήματα του Ηγέτη του ΝΑΙ προέδρου του ΔηΣυ κ. Νίκου Αναστασιάδη, ούτε και από τους υπέρ του ΝΑΙ όρκους «εις το ιερόν ευαγγέλιον» του «πατριάρχη της παράταξης» τέως τότε ΠτΔ Γλαύκου Κληρίδη, ούτε και από το «μπλε-ροζ» επί τούτου Συνέδριο του ΔηΣυ, το 66% των ψηφοφόρων του ΔηΣυ, συντάχθηκαν με την πλειοψηφία του λαού, απ’ όλα τα κόμματα, συναποτελέσαντες το Σάββατο 24η Απριλίου 2004 την πλειοψηφία του 76% που διέσωσε την Κυπριακή Δημοκρατία από τη «λύση Ανάν», μετατροπής της σε τουρκο-βρετανικό προτεκτοράτο, με πολίτευμα «δικτατορίας Τριών Ξένων Δικαστών».

ΦΡΟΝΟΥΜΕ ότι είναι χρήσιμο κι επωφελές να αναδημοσιεύσουμε ολόκληρο το άρθρο του κ. Π. Χαραλάμπους. Είχε τον τίτλο «Ο Αδιόρθωτος» κι έγραφε τα εξής:

«Μιλώντας στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Γλαύκου Κληρίδη, το περασμένο Σάββατο, ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κώστας Σημίτης έκανε αναφορά και στο Σχέδιο Ανάν εκφράζοντας την εκτίμηση πως τα δημοψηφίσματα δεν είναι πάντοτε η σοφότερη λύση δίδοντας ως παράδειγμα το δημοψήφισμα της Ελλάδας αλλά και το Brexit.

Η αναφορά του κ. Σημίτη ενόχλησε τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου, που βρισκόταν στην αίθουσα και ο οποίος μέσω ανάρτησης στο twitter χαρακτήρισε τον Έλληνα πολιτικό, «αδιόρθωτο». Τι λάθος έκανε ο Σημίτης για να το διορθώσει; Τι λάθος έκανε ο πρωθυπουργός εκείνος που κατόρθωσε το ακατόρθωτο εντάσσοντας την Κυπριακή Δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με το κυπριακό άλυτο; Ποιο είναι το λάθος του Σημίτη που παρόλο που οι Ευρωπαίοι δεν δέχονταν ν’ ακούσουν λέξη για ένταξη με άλυτο το κυπριακό, και η Τουρκία απειλούσε με αντίδραση άνευ ορίων, πέτυχε να μας μπάσει στην Ευρώπη για να παριστάνουμε σήμερα τους Ευρωπαίους παράγοντες της υφηλίου; Είναι λάθος η άποψη πως τα δημοψηφίσματα δεν είναι πάντοτε η σοφότερη λύση;

Μαζί με τον κ. Παπαδόπουλο, εξανέστη και ο αναλυτής του «Φ», που αντιγράφοντας τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ κατηγορεί τον σωτήρα της Κύπρου, ως «αμετανόητο» επειδή είπε πως το σχέδιο Ανάν «ήταν, παρά τις μη ικανοποιητικές σε ορισμένα θέματα ρυθμίσεις, μία λύση για να αποφευχθούν μελλοντικές συγκρούσεις(!;)». 

Με μια από καθέδρας υπόδειξη, έγραψε, «ο κ. Σημίτης είπε πως τα δημοψηφίσματα δεν οδηγούν πάντα σε ορθές λύσεις» και «κοντολογίς, ήταν λάθος η απόρριψη». Ασφαλώς και ήταν λάθος η απόρριψη του Σχεδίου Ανάν. Και επειδή η απόρριψη προήλθε από τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού, το λάθος δεν μετατρέπεται σε ορθότητα. Είναι σύνηθες, άλλωστε, τα λάθη να μην τα κάνουν οι μειοψηφίες των οποίων οι επιλογές δεν έχουν πέραση. Τα λάθη τα κάνουν οι πλειοψηφίες. Αν έκανε κάποιο λάθος ο Σημίτης, δεν είναι που θεωρεί λανθασμένη την απόρριψη της λύσης το 2004, αλλά που δεν την θεωρεί εγκληματική. Διότι το 2004, δεν υποπέσαμε σε ένα λάθος, αλλά διαπράξαμε εθνικό έγκλημα. Ένα έγκλημα που στηρίχτηκε σε μια πολιτική απάτη. Ο κόσμος εξαπατήθηκε, είτε γιατί κλήθηκε από τους ηγέτες του να δώσει ένα «χλιαρό όχι» για να οδηγηθεί σε ένα «τσιμεντωμένο ναι», είτε γιατί απειλήθηκε πως θα χάσει τις δουλειές του, θα χάσει τον μισθό, τις συντάξεις και τα επιδόματά του, θα απαγορευτεί η ελληνική γλώσσα, θα κλείσουν τα σχολεία, θα πηγαίνουμε στο κρυφό σχολειό και θα τουρκέψει και η Λεμεσός. Εκείνο το δημοψήφισμα, δεν ήταν απλώς ένα λάθος, όπως το θεωρεί ο κ. Σημίτης. Ήταν ένα εθνικό έγκλημα, προϊόν πολιτικής απάτης». (Πάμπος Χαραλάμπους ΕΠΩΝΥΜΩΣ 23.4.2019).

ΕΠΕΙΔΗ, με την προέκταση αυτής της αντίληψης του προεδρικού αρθρογράφου, συνάγεται ότι μεταξύ εκείνων που διέπραξαν την «πολιτική απάτη», «πρωταίτιων του εθνικού εγκλήματος» (από το 2002 που εμφανίστηκε το Σχέδιο Ανάν) συγκαταλέγεται και ο υπογράφων Αντι-Αναν-ιστής δημοσιογράφος, χρήσιμο είναι να προσθέσουμε και το δικό μας σχόλιο στη βράβευση του κ. Κ. Σημίτη που αναρτήθηκε την επαύριον, 21.4.2019. στο διαδίκτυο:

«ΑΚΟΥΣΤΕ κατρακύλα, κατάπτωση, αδιάντροπη προσβολή της πλειοψηφίας του κυπριακού Ελληνισμού, την οποία διέπραξε ο υπό τον κ. Αβερ-off Νεοφύτου “Δημοκρατικός Συναγερμός”, των ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΩΝ ΑΝΑΝ-ΙΣΤΩΝ: Βράβευσε τον Σημίτη, ο οποίος:

– Διέπραξε το 1996 το ΑΙΣΧΟΣ των Ιμίων.

– Διέπραξε το 1997 με εντολές της Υπ.Εξ. των ΗΠΑ κ. Όλμπραϊτ, τη Συμφωνία της Μαδρίτης με τον Ντεμιρέλ, αναγνωρίζοντας στην… Τουρκία “ζωτικά συμφέροντα στο Αιγαίο”.

– ΕΞΟΡΙΣΕ στην Κρήτη τους S-300 της Κύπρου ρεζιλεύοντας τον τότε πρόεδρο της Κ.Δ. Γλαύκο Κληρίδη “Πατριάρχη του ΔηΣυ”…

– Διέταξε την κατάργηση της συμμετοχής της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού στη συνδυασμένες ασκήσεις ΤΑΜΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ -ΤΟΞΟΤΗΣ στην Κύπρο που οικοδόμησε ο Γλαύκος Κληρίδης με τους Ανδρέα Παπανδρέου και Γεράσιμο Αρσένη του τότε ΠΑΣΟΚ.

– ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδας – Κύπρου, των Α. Παπανδρέου – Γλ. Κληρίδη.

– Παρέδωσε, με μεθόδους υποταγμένης ρουφιανιάς, μέσω Ναϊρόμπι, τον Κούρδο Ηγέτη Οτζαλάν στον Μπουλέντ Ετζεβίτ της Τουρκίας.

– Προσπάθησε να επιβάλει και στην Κύπρο, με τα χρηματοδοτούμενα από την Αθήνα “εκσυγχρονιστικά Σημιτάκια” του, την “λύση Ανάν” μετατροπής ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ την Κύπρου σε τουρκικό προτεκτοράτο.

– ΔΙΕΤΑΞΕ το 2004, με απόρρητη διαταγή προς τους Ελλα-δικούς μας αξιωματικούς του ΓΕΕΦ και της ΕΛΔΥΚ διαδικασίες αφοπλισμού και διάλυσης της ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΟΥΡΑΣ, ενόψει “λύσεως Ανάν”.

– Εξαθλίωσε οικονομικά το ελλα-δικό μας κράτος, καθιστώντας το υπόδουλο των Μνημονίων και της Τρόϊκας.

ΚΑΙ όλ’ αυτά, να τα θυμούνται και να τα ξέρουν ΠΡΕΠΕΙ οι συμπολίτες μας, οι οποίοι ΔΥΣΤΥΧΩΣ, μέχρι τις τελευταίες εκλογές ΨΗΦΙΖΑΝ τον ΔηΣυ.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ: Τότε, εκείνα τα χρόνια, γράφαμε ότι, τα “επιτεύγματα” Σημίτη στην Κύπρο, (α) 1998 ο εξευτελισμός με τους S-300 και (β) 2002 – η Κατάργηση Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος, ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΑΝ χειρότερη επανάληψη της ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ η οποία είχε αποσύρει το 1967 την ελλα-δική μας Μεραρχία από την Κύπρο.

Πηγή: https://www.sigmalive.com/opinions/lazaros-mavros/2628/ethnikos-egklimatisantes-to-76-tou-laou
το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »