Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

Ο Μακρόν στην υπηρεσία των αφεντικών του: της ΕΕ και της Black Rock

του Joël Perichaud
Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων του γαλλικού κόμματος “PARDEM”

Οι εκπρόσωποι του μεγαλύτερου παγκοσμίως επενδυτικού fund (Black Rock), το οποίο ενδιαφέρεται πολύ για το νόμο PACTE (Plan d’Action pour la Croissance et la Transformation des Entreprises = Σχέδιο Δράσης για την Ανάπτυξη και τον Μετασχηματισμό των Επιχειρήσεων) και τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, έχουν ήδη, κατ’ επανάληψη, συναντήσει τον Μακρόν. Το λόμπι, στο οποίο συμμετέχει η Black Rock στη Γαλλία, η AFG, έχει επίσης πολλαπλασιάσει τις επαφές με τη γαλλική ηγεσία σε μια προσπάθεια να επηρεάσει στη διαμόρφωση του νόμου.

Μετά τις αποκαλύψεις ότι ο ύπατος επίτροπος επί των συντάξεων, Jean-Paul Delevoye, δεν είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα καθήκοντα του ως διαχειριστής στους κόλπους ενός Ινστιτούτου διαμόρφωσης της ασφάλισης και την εκδήλωση ενδιαφέροντος εκ μέρους του για την HATVP (Ύπατη Αρχή για τη Διαφάνεια του Δημοσίου Βίου στη Γαλλία), ο συμβιβασμός του Μακρόν και της κυβέρνησής του με την Black Rock, «fund που παρακολουθεί με εξαιρετικά μεγάλη προσοχή τις ευκαιρίες που παρέχουν οι μεταρρυθμίσεις των συντάξεων στη Γαλλία», βγαίνει με πάταγο στη φόρα.

Η “αντιμεταρρύθμιση” των συντάξεων, η οποία είχε κατ’επανάληψη ζητηθεί από την Ε.Ε, υπαγορεύεται τώρα και από την Black Rock…

Πράγματι, η εφημερίδα Canard enchaîné αποκάλυψε ότι στις 25 Οκτωβρίου 2017, τα

Ηλύσια είχαν υποδεχθεί με ολοήμερες παράτες (και όχι μόνο κατά το παρατεθέν δείπνο όπως αναφέρθηκε στον Τύπο), «την αφρόκρεμα του παγκόσμιου χρηματοοικονομικού κεφαλαίου, εκπροσωπούμενη από τους επικεφαλής της Black Rock, του μεγαλύτερου επενδυτικού κεφαλαίου, και από 21 διαχειριστές fund». Επιπλέον, σε ένα ντοκιμαντέρ «Αυτοί οι χρηματοοικονομικοί παράγοντες που κυβερνούν τον κόσμο – Black Rock» το οποίο κυκλοφόρησε η Arte το Σεπτέμβριο του 2019, ο σκηνοθέτης Tom Ockers μας υπενθυμίζει ότι ο Εμανουέλ Μακρόν «είχε ήδη συναντήσει τον Larry Fink (Αμερικανός Διευθύνων Σύμβουλος της Black Rock) κατ’επανάληψη μετά την ανάληψη των καθηκόντων του» και ότι «θέλει να προωθήσει τις ιδιωτικοποιήσεις στη Γαλλία». Γι αυτόν το σκοπό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνέστησε μια επιτροπή, ένα από τα μέλη της οποίας δεν είναι άλλος από το αφεντικό της Black Rock France, Jean–François Cirelli. Αυτός, ο πρώην σύμβουλος του Προέδρου Σιράκ δεν έχει σταματήσει να ζητά “αυξημένη προσφυγή στα κερδοσκοπικά funds για την ασφάλεια γήρατος».

Το ειδησεογραφικό CheckNews παρέθεσε κατάλογο των συναντήσεων που αναφέρθηκαν στον Τύπο. Το Obs αναφέρει ότι στις 6 Ιουνίου 2017, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Black Rock, Larry Fink, «έγινε δεκτός με άκρα διακριτικότητα στο Μέγαρο των Ηλυσίων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς και στο ξενοδοχείο Ματινιόν». Τρεις εβδομάδες αργότερα, στις 28 Ιουνίου του 2017, ο Bruno Le Maire (Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας) συναντά τον Larry Fink κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στη Νέα Υόρκη γύρω από μία «διμερή συνομιλία» και ένα «δείπνο αβρότητας».

Στις 17 Οκτωβρίου 2017, η κυβέρνηση δίνει εντολή στην Επιτροπή Δημόσιας Δράσης 22 (ομάδα 30 εμπειρογνωμόνων), να εργασθούν πάνω στη μεταρρύθμιση του κράτους. Μεταξύ των μελών αυτής της επιτροπής συναντάμε τον πρόεδρο της Black Rock France. Αυτόν ακριβώς βλέπουμε στο τέλος του ντοκιμαντέρ της Arte, να υπεραμύνεται του σχεδίου αποταμίευση-σύνταξη στο περιοδικό Echos τον Ιούνιο του 2018 και στο France info τον Ιούνιο του 2019.

Μία εβδομάδα αργότερα (25 Οκτωβρίου 2017), ο Larry Fink, συνοδευόμενος από διοικούντες της Black Rock και 21 διαχειριστές ταμείων, επιστρέφει στο Ματινιόν και στο μέγαρο των Ηλυσίων, στη μεγάλη δεξίωση για την οποία κάνει λόγο η εφημερίδα Canard enchaîné. Κατ’ αυτήν την επίσκεψη, οι χρηματοοικονομικοί παράγοντες θα γίνουν θερμότατα δεκτοί στα χρυσάφια της αίθουσας Murat των Ηλυσίων (όπου συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο) και παρακολουθούν τις εκθέσεις αρκετών υπουργών της γαλλικής κυβέρνησης: Muriel Pénicaud, Elisabeth Borne, Bruno Le Maire και Benjamin Griveaux. Το βράδυ θα δειπνήσουν με υπουργούς και τον Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Larry Fink βρίσκεται επίσης στο μέγαρο των Ηλυσίων στις 10 Ιουλίου του 2019, όταν ο Ε. Μακρόν διοργανώνει διάσκεψη για το κλίμα και τις επενδύσεις… Ο λύκος έλκεται από την οσμή του αίματος.

Η Black Rock είναι μέρος της AFG (Γαλλική Ένωση για τη Χρηματοοικονομική Διαχείριση, λόμπι επενδυτικών κεφαλαίων στη Γαλλία). Αυτό το λόμπι δεν φείσθηκε κόπων τους τελευταίους μήνες προκειμένου να υπερασπίσει τα συμφέροντά του στο νόμο PACTE (ανάπτυξη και μετασχηματισμός των επιχειρήσεων). Στην ιστοσελίδα της HATVP, όπου οι «εκπρόσωποι συμφερόντων» οφείλουν με περισσότερη η λιγότερη ακρίβεια να εκδηλώσουν την άσκηση πιέσεων, καταμετρήθηκαν πολλές συναντήσεις, το 2018 και 2019, με μέλη της κυβέρνησης Μακρόν, Philippe, Pénicaud και πάλι στο Bercy (στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών), τις περισσότερες φορές πάνω στο θέμα των νέων μηχανισμών αποταμίευσης-σύνταξης (αποθεματικά συνταξιοδοτικών ταμείων), που περιλαμβάνονται στο κείμενο.

Σ’ ένα σημείωμα του Ιουνίου 2019 με τον τίτλο «Νόμος PACTE: το καλό σχέδιο για τις συντάξεις», η Black Rock δημοσιεύει κατάλογο των συστάσεών της, κυρίως προς τη γαλλική κυβέρνηση, ώστε να εξελίξει το σύστημα αποταμίευση-σύνταξη. Μεταξύ άλλων προτάσεων: «Να μονιμοποιηθεί ο νομοθετικός μηχανισμός και οι δημοσιονομικές προτροπές σε μακροχρόνια βάση», «Να διευκολυνθεί ή να προβλεφθεί η καθιέρωση συμπεριφορικών προτροπών ώστε να αυξηθεί το επίπεδο εκουσίων εισφορών», «Να ενσωματωθεί ένα παράθυρο χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης, ώστε να υποστηριχθεί η αγορά-στόχος αποταμιευτών που δεν έχουν πρόσβαση σε χρηματοοικονομικό σύμβουλο», «Να δοθεί κίνητρο στους ιδιώτες με χαμηλό εισόδημα με πρόσθετα μέτρα προτροπής» και «Να επιβληθεί η δημιουργία μηχανισμών αυτόματης συμμετοχής στο σχήμα αποταμίευση-σύνταξη»…

Πέραν της Black Rock, ο νόμος PACTE και η Μεταρρύθμιση των Συντάξεων ανοίγει επίσης την όρεξη και άλλων Αμερικανικών funds.«Η μεταρρύθμιση των συντάξεων, ξεκινώντας από το νόμο PACTE, λογικά προσφέρει νέες ευκαιρίες για τους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων να υπηρετήσουν στη γαλλική αγορά» συνοψίζει ένας εκπρόσωπος της Pimco (διαχειριστικό fund).

Ο νόμος Pacte και το νομοσχέδιο για την μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, είναι συμπληρωματικοί και κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα των επενδυτικών funds.
Το νέο Σχέδιο Συνταξιοδοτικών Αποταμιεύσεων (PER), το οποίο τέθηκε σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου, έχει σχεδιαστεί για την ανάπτυξη συνταξιοδοτικών κεφαλαίων στη Γαλλία, με φοροαπαλλαγές στο τέλος.

Ο Ε. Macron αρχίζει με την παράδοση των στελεχών στα συνταξιοδοτικά funds.
Στη συνέχεια, θα παραδώσει ολόκληρο τον λαό στους χρηματοικονομικούς κύκλους, τα μοναδικά του αφεντικά.


Πηγή: epamhellas.gr
Μετάφραση από τα Γαλλικά: Γιώργος Μάλφας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »