Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Το Facebook εντοπίζει χρήστες ακόμα κι όταν έχουν επιλέξει το αντίθετο

Όπως αποκαλύπτει ένα γράμμα που έστειλε το Facebook σε γερουσιαστές των ΗΠΑ, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωση εξακολουθεί να έχει τη δυνατότητα εντοπισμού της τοποθεσίας των χρηστών της, ακόμα κι όταν εκείνοι επιλέγουν να μην γίνεται αυτό.

Η επιστολή, η οποία δημοσιεύτηκε την Τρίτη, περιγράφει πώς το Facebook μπορεί να εντοπίσει την τοποθεσία των χρηστών όταν οι ίδιοι έχουν επιλέξει να μην μοιράζονται τα ακριβή δεδομένα τοποθεσίας τους με την εταιρεία.

Όπως δήλωσε το κοινωνικό δίκτυο, το να εξακολουθεί να έχει πρόσβαση σε τέτοιες πληροφορίες είναι ιδιαίτερα χρήσιμο, αφού μπορεί να προτείνει μαγαζιά και μέρη τους χρήστες του, ενώ
ταυτόχρονα μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τους hacker και να καταπολεμήσει την παραπληροφόρηση.

“Δεν έχετε κανένα έλεγχο στις προσωπικές σας πληροφορίες”, δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Josh Hawley σε ένα tweet του.

“Αυτές είναι οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες και γι ‘αυτό το Κογκρέσο πρέπει να αναλάβει δράση.”

Το Facebook δήλωσε ότι ενδείξεις για τον προσδιορισμό της τοποθεσίας ενός χρήστη, περιλαμβάνουν τα tags σε φωτογραφίες που δείχνουν ένα συγκεκριμένο μέρος ή τα check-in σε μία τοποθεσία όπως για παράδειγμα ένα εστιατόριο.

Επιπλέον πολλοί είναι οι χρήστες που μοιράζονται μια διεύθυνση σε μια ενότητα αγορών στο Facebook ή απλά τη συμπεριλάβουν στις πληροφορίες του προφίλ τους.

Συνδυάζοντας όλες αυτές τις πληροφορίες, η πλατφόρμα είναι σε θέση να εντοπίσει τελικά την τοποθεσία ενός χρήστη, ακόμα κι όταν δεν είναι απολύτως ξεκάθαρη.

Το Facebook είπε ότι γνωρίζοντας τη γενική τοποθεσία του χρήστη, τόσο το ίδιο όσο και άλλες εφαρμογές και υπηρεσίες, είναι σε θέση να προστατεύουν τους λογαριασμούς εντοπίζοντας πότε παρουσιάζεται ύποπτη συμπεριφορά σύνδεσης, όπως αν κάποιος προσπαθεί να συνδεθεί από τη  Νότια Αμερική σε έναν λογαριασμό χρήστη που βρίσκεται στην Ευρώπη.

Οι διευθύνσεις IP βοηθούν επίσης τις εταιρείες όπως το Facebook να καταπολεμήσουν την παραπληροφόρηση, δείχνοντας τη γενική προέλευση δυνητικά αθέμιτης δραστηριότητας, όπως για παράδειγμα post με πολιτικό περιεχόμενο που μπορεί να απευθύνονται σε μια συγκεκριμένη χώρα.

Όπως δήλωσε πρόσφατα το Facebook, έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για τον καινούριο νόμο περί προστασίας των δεδομένων, που θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από την αρχή του επόμενου έτους στην πατρίδα του την Καλιφόρνια.


Ο νέος νόμος θα δώσει στους χρήστες το δικαίωμα να βλέπουν ποια δεδομένα συλλέγουν οι μεγάλες εταιρίες τεχνολογίας και με ποιον τα μοιράζονται.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »