Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Ο Άσαντ κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι πούλησαν στην Τουρκία κλεμμένο πετρέλαιο από τη Συρία

Ο Άσαντ κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι προχώρησαν σε πώληση στην Τουρκία πετρελαίου που είχαν κλέψει από τη Συρία, προσθέτοντας ότι αμερικανικά στρατεύματα έχουν καταλάβει μεγάλες περιοχές της χώρας.

Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ-Ασαντ, κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για την πώληση πετρελαίου στην Τουρκία το οποίο είχαν κλέψει από τη χώρα του.
«Όταν το ISIS έφτασε [στη Συρία] και συνενώθηκε με τη Νούσρα, άρχισαν να κλέβουν πετρέλαιο και να το πουλούν σε ποιον; Οι πωλήσεις περνούσαν μέσω της Τουρκίας. Τώρα οι ΗΠΑ κλέβουν πετρέλαιο και το πωλούν στην Τουρκία, κάνοντας την Τουρκία συνένοχο», δήλωσε ο Άσαντ.
Σύμφωνα με τον Ασαντ, αρκετές χιλιάδες αμερικανικά στρατεύματα, συμπεριλαμβανομένου προσωπικού από ιδιωτικές εταιρείες, έχουν καταλάβει τεράστιες περιοχές στη Συρία.
«Οι ΗΠΑ βασίζονται ιδιαίτερα σε ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες παρόμοιες με τη Blackwater σε αυτόν τον πόλεμο. Έτσι ακόμη κι εάν έχουν αρκετές εκατοντάδες Αμερικανούς στρατιώτες στη Συρία, εξακολουθούν να έχουν αρκετές χιλιάδες - ίσως ακόμη και δεκάδες χιλιάδες πολίτες που εργάζονται για αυτές τις PMCs και μάχονται στη Συρία. Ως εκ τούτου, ο ακριβής αριθμός είναι δύσκολο να καθοριστεί, αλλά είναι σίγουρα αρκετές χιλιάδες άνθρωποι», ανέφερε ο Άσαντ.
Το 2011, η παραγωγή πετρελαίου της Συρίας ανήλθε σε περίπου 375.000 βαρέλια ημερησίως, ωστόσο, η παραγωγή μειώθηκε δραματικά έκτοτε εξαιτίας του εμφυλίου πολέμου.

Στα τέλη Οκτωβρίου, ο ρωσικός στρατός δημοσίευσε λεπτομερή έκθεση σχετικά με τις δραστηριότητες λαθρεμπορίας πετρελαίου των ΗΠΑ στη Συρία, προβάλλοντας ως αποδείξεις δεδομένα από δορυφόρους.

Σύμφωνα με αυτά, το Πεντάγωνο, η CIA και οι ιδιωτικοί στρατιωτικοί εργολάβοι συμφώνησαν να συμμετάσχουν σε επιχειρήσεις λαθρεμπορίου πετρελαίου με τους Κούρδους και τις ελεγχόμενες από τις ΗΠΑ πετρελαϊκές εταιρείες, με κέρδη άνω των 30 εκατομμυρίων δολαρίων το μήνα.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ