Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

H ΙΚΕΑ προσφέρει δισεκατομμύρια ευρώ για εργασιακή ενσωμάτωση των μεταναστών


Σύμφωνα με τον σουηδικό κολοσσό IKEA, η μετανάστευση πρέπει να αντιμετωπιστεί όχι μόνο από τις κυβερνήσεις, αλλά και από τον ιδιωτικό τομέα και τις ΜΚΟ.

Η IKEA έχει δεσμευτεί να δαπανήσει πάνω από 95 δισεκατομμύρια ευρώ για να βοηθήσει τους μετανάστες να μπουν στην αγορά εργασίας, ανέφερε η εφημερίδα Dagens Industri.

Ο στόχος της πρωτοβουλίας που παρουσιάστηκε στο πρώτο Παγκόσμιο Φόρουμ για
της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες στη Γενεύη είναι όσο το δυνατόν περισσότεροι πρόσφυγες να αρχίσουν να εργάζονται και να γίνουν αυτόνομοι.
«Αυτό δεν είναι μόνο πρόβλημα των κυβερνήσεων. Ο ιδιωτικός τομέας και η κοινωνία των πολιτών πρέπει επίσης να βοηθήσουν τους πρόσφυγες να ενταχθούν, να εργαστούν και να μπορέσουν να συμβάλουν θετικά στις κοινότητες στις οποίες ζουν», ανέφερε ο Πε Χέγκενες, Διευθύνων Σύμβουλος του Ιδρύματος Ikea.
Σύμφωνα με τον ιδιο, αυτά τα χρήματα θα δαπανηθούν τα επόμενα πέντε χρόνια για να χρηματοδοτηθούν διάφορα προγράμματα που αποσκοπούν στο να καταστήσουν τους πρόσφυγες αυτάρκεις.

Ενώ το ίδρυμα Ikea δεν «τρέχει» δικά του πρότζεκτ, έχει χρηματοδοτήσει διάφορες πρωτοβουλίες κατά τη διάρκεια των δέκα ετών που υπάρχει.

Η νέα πρωτοβουλία σημαίνει ότι τα πολυκαταστήματα Ikea σε περίπου 30 χώρες θα αναλάβουν 2.500 πρόσφυγες και θα τους προσφέρουν εργασία και γνώση της γλώσσας, ώστε να αυξήσουν τις πιθανότητες απασχόλησής τους είτε στα Ikea είτε σε άλλες εταιρείες.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »