Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Ο Soros, η Σουηδία και η Ελλάδα

Είναι δεδομένο το ότι εξαγοράζει πολιτικούς και κυβερνήσεις, εάν δεν έχει συμβάλει προηγουμένως στην άνοδο τους στην εξουσία, όπως συμβαίνει με ορισμένα αριστερά κόμματα, με τα οποία συμφωνεί ως προς το διεθνιστικό σκέλος της ιδεολογίας τους, αφού αυτό τον εξυπηρετεί.

Επικαιρότητα


Η Σουηδία είναι μία χώρα που χρησιμοποιείται ως πειραματόζωο μίας πολυπολιτισμικής, καλύτερα ελεγχόμενης από τις ελίτ κοινωνίας, έχοντας υποφέρει τα πάνδεινα από την ανεξέλεγκτη μετανάστευση του 2015. Βασικός συντελεστής και χρηματοδότης τώρα των μεταναστευτικών ροών είναι το «σύστημα Soros», με πολλά πλοκάμια σε αρκετές χώρες, όπως στην Ελλάδα. Εν προκειμένω σχεδιάζεται ο διαμελισμός της μέσω της παράδοσης του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια, χωρίς να υποτιμάω αυτά που διαδραματίζονται στη Βόρεια Ήπειρο και στη Θράκη.

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι η αλλοίωση της ελληνικής ιστορίας που επιχειρείται μέσω της Μακεδονίας αλλά και του νέου υπουργού παιδείας, έτσι ώστε να γκρεμιστούν τα θεμέλια, στα οποία στηρίζεται ένα Έθνος. Επίσης ο περιορισμός της επιρροής της θρησκείας, με το διαχωρισμό της εκκλησίας και του κράτους, καθώς επίσης με την υφαρπαγή της περιουσίας της. Το σκεπτικό είναι ξεκάθαρα να πάψει να υπάρχει η βασική δομή της ελληνικής κοινωνίας (πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια) που
ήδη κατηγορείται ως αναχρονιστική, μεταξύ άλλων με την εκδίωξη των νέων στο εξωτερικό και με το χαρακτηρισμό των πατριωτών ως εθνικιστών.




Συνεχίζοντας, ο κ. Soros είναι γνωστός για τη δημιουργία οικονομικών κρίσεων σε πολλές χώρες, ενώ είναι δεδομένες οι επαφές του με τον κ. Γ. Παπανδρέου πριν οδηγηθεί η Ελλάδα στην παγίδα του ΔΝΤ και χρεοκοπήσει με το PSI. Μία από τις κρίσεις αυτές που προκάλεσε ήταν στη Σουηδία στις αρχές της δεκαετίας του 1990, η οποία έπληξε εκατομμύρια Σουηδούς. Λογικά λοιπόν προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι, η αρχηγός του κεντρώου κόμματος (Center Party) της χώρας Annie Lööf τον επαίνεσε, δηλώνοντας επίσημα πως ο κ. Soros δεν είναι μόνο ισχυρός αλλά και γενναίος, ενώ αυτά που κάνει μέσω του μαρξιστικού (!) ιδρύματος της «Ανοιχτής Κοινωνίας» είναι πολύ καλά (πηγή)!


Όταν τώρα ρωτήθηκε στο Instagram εάν θέλει να σχολιάσει τη συμμετοχή της στη λέσχη Bilderberg το 2017 και τη σχέση της με τον κ. Soros (πηγή), απάντησε πως δεν έχει καμία προσωπική σχέση, αλλά θα ήθελε να έχει. Πως θα επιθυμούσε να συναντήσει ένα πρόσωπο που με τη δράση του θέτει σημαντικές αξίες στην εποχή μας! Προφανώς κάτι τέτοιο είναι περίεργο για μία χώρα όπως η Σουηδία, στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της οποίας κάθε δεύτερο παιδί που γεννιέται βαφτίζεται Μωάμεθ, ενώ έχουν δημιουργηθεί δεκάδες απαγορευμένες περιοχές (no go zones), με τα εγκλήματα και τους βιασμούς να αποτελούν πια καθημερινότητα. Ο ίδιος ο κ. Soros πάντως έχει πει τα εξής σε μία σχετικά πρόσφατη συνέντευξη του:


«Θεώρησα προσωπικά την ΕΕ ως την ενσάρκωση της ιδέας της ανοιχτής κοινωνίας. Ήταν μια εθελοντική ένωση ίσων κρατών που θυσίασαν μέρος της εθνικής κυριαρχίας τους για το κοινό καλό. Ωστόσο, μετά την οικονομική κρίση του 2008, η ΕΕ φαίνεται να έχει χάσει το δρόμο της. Ενέκρινε προγράμματα λιτότητας, τα οποία οδήγησαν στην κρίση του ευρώ και διαχώρισαν την Ευρωζώνη σε πιστωτές και οφειλέτες. Οι πιστωτές καθόρισαν τους όρους που έπρεπε να πληρούν οι οφειλέτες.


.. Ολόκληρη η Ευρώπη έχει διαταραχθεί από την προσφυγική κρίση. Ορισμένοι αδίστακτοι ηγέτες την έχουν εκμεταλλευτεί, ακόμη και σε χώρες που δεν έχουν αποδεχθεί σχεδόν καθόλου πρόσφυγες. Στην Ουγγαρία, ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν βασίστηκε στην εκστρατεία επανεκλογής του σε ψευδείς κατηγορίες, σύμφωνα με τις οποίες σχεδίαζα να πλημμυρίσω την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ουγγαρίας, με μουσουλμάνους πρόσφυγες. Ο Ορμπάν παρουσιάζεται τώρα ως υπερασπιστής της άποψης για μια χριστιανική Ευρώπη που αμφισβητεί τις αξίες, στις οποίες βασίστηκε η ΕΕ. Προσπαθεί να αναλάβει την ηγεσία των χριστιανοδημοκρατικών κομμάτων που αποτελούν την πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (πηγή).


Κλείνοντας, η ισχύς του δισεκατομμυριούχου και οι δυνατότητες του να επηρεάζει τους πάντες είναι αδιαμφισβήτητη, όπως στο παράδειγμα του δημοσιογράφου στη Σουηδία που το Facebook διέγραψε μηνύματα που εξέθεταν τον Soros (πηγή). Είναι δεδομένο επίσης το ότι εξαγοράζει πολιτικούς και κυβερνήσεις εάν δεν έχει συμβάλει προηγουμένως στην άνοδο τους στην εξουσία, όπως συμβαίνει με ορισμένα αριστερά κόμματα, με τα οποία συμφωνεί ως προς το διεθνιστικό σκέλος της ιδεολογίας τους, αφού αυτό τον εξυπηρετεί.

Σερένα Νομικού

analyst

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ