Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Στο Αργυρόκαστρο: ενδείξεις για μαζικό τάφο εκτελεσθέντων απ’ τους κομουνιστές

Αποκτούν βάση οι πληροφορίες για ύπαρξη μαζικού τάφου – πεδίου ταφής προσώπων που εκτελέστηκαν με ή χωρίς «δίκη», στο Αργυρόκαστρο κατά την πρώτη περίοδο εγκαθίδρυσης του κομουνιστικού καθεστώτος του Ενβέρ Χότζα.

Συγκεκριμένα τόσο τοπικά τηλεοπτικά κανάλια όσο και μεγάλα δημοσιογραφικά ιστολόγια αναφέρουν ότι στην νότια πλαγιά, προς το δυτικό άκρο του Κάστρου του Αργυροκάστρου, με βάση πληροφορίες που παρέχουν ηλικιωμένοι κάτοικοι των γύρω συνοικισμών αλλά και διασταυρώνοντας αυτές με άλλες πηγές, υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για την ύπαρξη δεκάδων εάν όχι εκατοντάδων πρόχειρων ταφών και μαζικοί τάφοι.

Στο Κάστρο του Αργυροκάστρου, ήδη απ’ την εποχή του
Ζώγκου, αλλά ειδικά απ’ το 1945 – 1967 λειτουργούσαν φυλακές και κρατητήρια απ’ τα πλέον φρικτά των κομουνιστών του Χότζα. Πρόκειται για τα διαβόητα και στο χώρο της ΕΕΜ, «7 παράθυρα». Εκεί φυλακίστηκαν και ανακρίθηκαν δεκάδες αντιφρουνούντες της κοινότητας των Ελλήνων αλλά και αλβανοί που είτε συνειδητά ανέπτυξαν αντικομουνιστική δράση λόγω φρονημάτων ή αυθαίρετα χαρακτηρίστηκαν ως τέτοι προκειμένου διασπαρθεί ο τρόμος και επιβληθεί το νέο καθεστώς.

Πολλοί εξ αυτών δολοφονήθηκαν χωρίς έστω τυπική δίκη και άλλο υπέκυψαν στα βασανιστήρια που με τους πλέον απάνθρωπους τρόπους και μεθόδους διεξάγονταν στα κελιά του καλιά του Αργυροκάστρου.

Καθώς κατ απαίτηση και του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Αλβανία διεξάγονται διαδικασίες νομικές και άλλες ώστε να ευαισθητοποιηθούν πρόσωπα που έχουν γνώση των εγκλημάτων του καθεστώτος, με στόχο την καταδίκη τους ώστε να γίνουν χρήσιμο μάθημα μη επανάληψης απ’ τις κοινωνίες, πληθαίνουν πλέον αποκαλύψεις όπως αυτές που αναφέρουμε.

Έχει σπουδαία σημασία η παρακολούθηση της υπόθεσης και για την Εθνική Ελληνική Κοινότητα καθώς δεκάδες κρατούμενοι απ’ το χώρο και σημαντικός αριθμός ιερέων και δασκάλων φυλακίστηκαν σ’ αυτά τα κρατητήρια και στη συνέχεια είτε δολοφονήθηκαν ή πέθαναν κατά την ανάκριση και παραμένουν αγνοούμενοι. Ο πόνος για τις οικογένειες πρωτίστως και δευτερεύοντος και για όλη την κοινότητα και την Εκκλησία είναι μεγαλύτερος απ’ το γεγονός ότι δεν υπάρχει γι αυτούς τάφος έστω για την τέλεση των οφειλόμενων μνημόσυνων.

Από πλευράς συλλόγων πρώην πολιτικών κρατουμένων και καταδικασθέντων της χώρας, οργανώσεων που ασχολούνται με την καταγραφή της τραγωδίας του κομουνιστικού ολοκληρωτισμού κ.α. έχει ήδη ζητηθεί απ’ το Δήμο Αργυροκάστρου η περιοχή να τεθεί υπό ειδικό καθεστώς. Και τούτο με στόχο να οργανωθούν και εκτελεστούν αρμοδίως εργασίες ανασκαφής και εκταφών.



Πηγή: Tachydromos
το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »