Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Στο πλευρό της Σερβίας η Κίνα για το ζήτημα του Κοσόβου

Τη συμπαράσταση της Κίνας εξέφρασε στον πρόεδρο της Σερβίας, ο κινέζος πρέσβης στο Βελιγράδι, σε σχέση με το περιστατικό της φερόμενης επέμβασης της αστυνομίας του Κοσόβου σε περιοχή δικαιοδοσίας της Σερβίας.

Τη στήριξη της Κίνας προς τη Σερβία στο ζήτημα του Κοσόβου, εξέφρασε ο κινέζος πρέσβης στο Βελιγράδι.

«Η Σερβία μπορεί να βασίζεται στη στήριξη της Κίνας», δήλωσε ο κινέζος πρέσβης Λι Μανσάνγκ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου του σέρβου προέδρου.

Ο διπλωμάτης υποσχέθηκε να ενημερώσει τον κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, αλλά και τον πρωθυπουργό Λι Κεκγιάνγκ για το περιστατικό με την αστυνομία του Κοσόβου, η οποία κατηγορείται ότι έκανε επιδρομή σε σερβικό έδαφος. Επίσης ο κινέζος πρέσβης τόνισε ότι η ενέργεια της
αστυνομίας του Κοσόβου ακολοθούσε «το γνωστό σενάριο των επιθέσεων σε βάρος της σερβικής κυριαρχίας».

Ο σέρβος πρόεδρος Αλεξάναταρ Βούτσιτς από την πλευρά του τόνισε ότι η Σερβία «δεν έχει βρεθεί ποτέ σε χειρότερη θέση παρά τα επαναλαμβανόμενα καλέσματά της για ειρήνη και σταθερότητα». Κατηγόρησε επίσης το ΝΑΤΟ, το οποίο διατηρεί ειρηνευτική δύναμη στο βόρειο Κόσοβο, ότι ψεύδεται αναφορικά με την ενέργεια της κοσοβάρικης αστυνομίας.

Οι δηλώσεις έγιναν μετά τη σύλληψη τεσσάρων σέρβων στην πόλη Μιτρόβιτσα, στην σερβική περιοχή του βόρειου Κοσόβου, ως μέρος της έρευνας της αστυνομίας για τη δολοφονία ενός πολιτικού.

Το Κόσοβο, μια περιοχή με αλβανική πλειοψηφία ανακήρυξε την ανεξαρτησία του από τη Σερβία το 2008, όμως δεν έχει αναγνωριστεί διεθνώς.

Η εθνική σερβική πλειοψηφία που ζει στις βόρειες περιοχές του Κοσόβου είναι υπό την κυριαρχία των σερβικών αρχών, σύμφωνα με συμφωνία που έγινε στις Βρυξέλλες το 2013.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ