Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Εβραϊκά «πυρά» κατά του Ρότζερ Ουότερς επειδή κάλεσε σε μποϊκοτάζ του Ισραήλ

O πρώην επικεφαλής των Pink Floyd, μία ημέρα πριν τη συναυλία του στο Μπουένος Άιρες συμμετείχε σε εκδήλωση υπέρ του μποϊκοτάζ των ισραηλινών προϊόντων, με τις εβραϊκές οργανώσεις να τον αποκαλούν «έναν από τους μεγαλύτερους αντισημίτες της εποχής μας».

Η συμμετοχή του Ρότζερ Ουότερς σε μια εκδήλωση που υποστηρίζει το μποϊκοτάζ, την αποεπένδυση και τις κυρώσεις εναντίον του Ισραήλ (BDS), μία ημέρα πριν τη συναυλία του στο Μπουένος Άιρες, προκάλεσε την αντίδραση εβραϊκών και σιωνιστικών οργανώσεων.

Στην εκδήλωση ο πρώην επικεφαλής των Pink Floyd, δήλωσε ότι «πρέπει να επιμείνουμε στις κυβερνήσεις μας να πιέσουν το Ισραήλ, υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων των Παλαιστινίων».

Η δήλωσή του προκάλεσε την αντίδραση εβραϊκών οργανώσεων, με την Σιωνιστική Οργάνωση Αργεντινής να
απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες να μποϊκοτάρουν τις συναυλίες του Ουότερς και να κάνει λόγο για «έναν από τους μεγαλύτερους αντισημίτες της εποχής μας».

Μάλιστα, παραφράζοντας το τραγούδι των Pink Floyd, «Wish you were here (Εύχομαι να ήσουν εδώ)», στην ευχή «wish you weren't here (Εύχομαι να μην ήσουν εδώ)»

Παράλληλα, εκπρόσωποι των οργανώσεων ζητούν από τους χορηγούς της συναυλίας του Ουότερς στην Αργεντινή να αποσύρουν τη στήριξή τους.

Ο ίδιος, έχει χαρακτηρίσει τις κατηγορίες περί αντισημιτισμού εναντίον του «απολύτως προσβλητικές».

«Είτε το θέλουμε είτε όχι, το Άστρο του Δαυίδ αντιπροσωπεύει το Ισραήλ και τις πολιτικές του και μπορεί να υπόκειται σε οποιαδήποτε μορφή μη βίαιης διαμαρτυρίας. Το να διαδηλώνεις ειρηνικά εναντίον της ρατσιστικής εσωτερικής πολιτικής του Ισραήλ και τις διεθνείς πολιτικές του δεν είναι αντισημιτισμός», είχε δηλώσει.

Το BDS είναι ένα παγκόσμιο κίνημα που ενθαρρύνει το μποϊκοτάζ και άλλα μέσα πίεσης εναντίον του Ισραήλ, ώστε η χώρα να υποχρεωθεί να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο σε σχέση με τη μεταχείριση των Παλαιστινίων.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ