Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Ο τελικός της κλοπής

Tο συμπέρασμα μας στηρίζεται στις πρόσφατες εξελίξεις, όπως είναι η δρομολόγηση των μαζικών ηλεκτρονικών πλειστηριασμών των σπιτιών των Ελλήνων, σε εξευτελιστικές τιμές – επίσης οι αναφορές στην εκκλησιαστική περιουσία και τα τεχνάσματα των ξένων πια τραπεζών που έχουν τα ελληνικά ακίνητα ως εγγύηση (ηχητικό).
«Οι τράπεζες χρησιμοποιούν ως όπλο ληστείας των Πολιτών τη σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ των καταθετών και των δανειοληπτών, όπου εκβιάζουν τους καταθέτες με την απώλεια των αποταμιεύσεων τους, για να μην αντιδράσουν στη σφαγή των δανειοληπτών – συμφωνώντας επί πλέον στη στήριξη τους από το δημόσιο, με τα χρήματα των φορολογουμένων».

Άποψη

Όπως φαίνεται, η Ελλάδα εισέρχεται στο τελευταίο στάδιο της βαθύτερης κρίσης που βίωσε ποτέ εν καιρώ ειρήνης μία χώρα – εντελώς ανοχύρωτη και ανυπεράσπιστη, αφού πρόκειται για
το πιο χρεοκοπημένο κράτος στην παγκόσμια ιστορία και το μοναδικό που δεν εξυγιάνθηκε, μετά από οκτώ χρόνια πρωτοφανούς ληστείας των Πολιτών του (ανάλυση).


Αυτό που θα ακολουθήσει θα είναι η πλήρης αλλαγή του ιδιοκτησιακού της καθεστώτος, ενδεχομένως ακόμη και ο εδαφικός διαμελισμός της – με ευθύνη κυρίως της Γερμανίας που πλέον, έχοντας ισχυροποιηθεί σε μεγάλο βαθμό, κινεί τα νήματα από το παρασκήνιο (γεωπολιτικά μέσω του προέδρου της Γαλλίας που έχει εκπαιδευθεί ανάλογα στο Βερολίνο πριν ακόμη εκλεγεί – ενώ η γερμανική κυβέρνηση στήριξε σημαντικά την προεκλογική του εκστρατεία).


Κάτι τέτοιο παρατηρείται πάντοτε από τους εκάστοτε ισχυρούς, οι οποίοι αποφεύγουν τη δημοσιότητα – όπως στο πρόσφατο παράδειγμα του βασικού μετόχου της Motor Oil, ο οποίος εξαγόρασε τον Alpha αυξάνοντας σημαντικά τη δύναμη του, ενώ αμέσως μετά παραγράφηκε συμπτωματικά το πρόστιμο του ιδιοκτήτη του σταθμού και παραχωρήθηκε συνέντευξη στον πρωθυπουργό. Οφείλουμε να σημειώσουμε εδώ πως οι ληστείες των κρατών είναι ανέφικτες χωρίς τη συμμετοχή των εγχωρίων ελίτ – οι οποίοι επιδιώκουν να πάρουν ένα μέρος των «λαφύρων», χωρίς φυσικά να τους παρεξηγούμε.


Περαιτέρω, το συμπέρασμα μας σχετικά με το μεγάλο τελικό στηρίζεται στις πρόσφατες εξελίξεις – όπως είναι η δρομολόγηση των μαζικών ηλεκτρονικών πλειστηριασμών των σπιτιών των Ελλήνων, οι αναφορές στην εκκλησιαστική περιουσία, καθώς επίσης η «υφαρπαγή» των μεγάλων τραπεζών που έχουν τα ακίνητα ως εγγύηση, από τους ξένους (παρά το ότι κατά την πρώτη κεφαλαιοποίηση των τραπεζών το δημόσιο μέσω του ΤΧΣ τις είχε σχεδόν εθνικοποιήσει, γράφημα).




Όπως διαπιστώνεται από το γράφημα (πηγή), στο παράδειγμα της EUROBANK, από 93,55% των μετοχών της που κατείχε το 2013 το δημόσιο, με τις νέες εξελίξεις (ανάλυση), σχεδόν θα εκμηδενισθεί στο 1,4% – τονίζοντας πως τα περιουσιακά στοιχεία (απαιτήσεις) που έχει η τράπεζα υπερβαίνουν τα 120 δις € προ προβλέψεων, μέσω των οποίων μείωσε τους φόρους επί των κερδών της πάνω από 52% (άνω των 60 δις €). Έχει δε επί πλέον ενισχυθεί με αναβαλλόμενους φόρους αρκετών δις € που προστέθηκαν στα κεφάλαια της και που εγγυάται το κράτος.


Όλους αυτούς τους φόρους τώρα  που δεν θα πληρώσουν οι τράπεζες, οπότε θα λείπουν από τα δημόσια ταμεία, θα πρέπει προφανώς να τους καλύψουν οι Έλληνες φορολογούμενοι – χάνοντας επί πλέον τα σπίτια τους, τις αποταμιεύσεις τους αφού έχουν μειωθεί τα εισοδήματα τους κοκ. Παρά το ότι λοιπόν στήριξαν τις τράπεζες με πάνω από 40 δις €, συν τους αναβαλλόμενους φόρους, εθνικοποιώντας τες, θα ιδιωτικοποιηθούν για μερικά ψίχουλα – με κριτήριο το 1,33 δις € που πλήρωσε η ομάδα επενδυτών με επικεφαλής τη FAIRFAX το 2014, για να εξαγοράσει τη EUROBANK (πηγή).


Βέβαια η FAIRFAX είχε ήδη ξεκινήσει στην ελληνική αγορά το 2012, εξαγοράζοντας το 14,78% της εταιρείας επενδύσεων σε ακίνητα «Eurobank Properties», θυγατρικής της EUROBANK – στην οποία συμμετείχε η LAMDA του κ. Λάτση που έχει την έκταση του Ελληνικού, (2 εκ. τετραγωνικά μέτρα, όπου εξαγόρασε το 30% με την παραχώρηση του υπολοίπου 70% για 99 χρόνια, έναντι 915 εκ. € – τα οποία όμως, επειδή θα εξοφληθούν με δόσεις εντός δέκα ετών, ανέρχονται σε σημερινές τιμές μόλις σε 577 εκ. € ή στο ήμισυ περίπου της αρχικής τιμής που είχε προσφερθεί, ανάλυση).


Στη συνέχεια η «Eurobank Properties» εξαγόρασε 14 ακίνητα από το ΤΑΙΠΕΔ το 2013, νοικιάζοντας τα στο δημόσιο για 20 χρόνια (καθαρή δουλειά) – ενώ η FAIRFAX κατέθεσε μία υποχρεωτική δημόσια πρόταση στο χρηματιστήριο, μέσω της οποίας αύξησε τα ποσοστά της στο 41,65%. Το 2014 δε προέβη σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 193 εκ. €, μετονομάζοντας τη  «Eurobank Properties» σε «GRIVALIA», στην οποία κατέχει πλέον (η FAIRFAX) το 51,43% (μαζί με τους δικούς της επενδυτές περί το 90%, πηγή).


Η «GRIVALIA» προέβη επίσης σε πολλές άλλες κερδοφόρες εξαγορές (το Arcania Business Center στο Μαρούσι, το 50% των μετοχών της Piraeus Port Plaza 1 A.E., πολυτελές κτίριο γραφείων επί της Β. Σοφίας 68 μετά από επιτυχή πλειοδοσία σε δημόσιο πλειστηριασμό κοκ.) – έως ότου η FAIRFAX κατάφερε να τη συγχωνεύσει με τον τρόπο που αναλύσαμε χθες (πηγή) με τη EUROBANK (ολοκληρώνοντας προφανώς τους αρχικούς της σχεδιασμούς, εις υγεία των κορόιδων).


Ολοκληρώνοντας, προφανώς θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες συστημικές τράπεζες – όπως η Πειραιώς που «έκλεψε» τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα με τη βοήθεια του κράτους, καθώς επίσης την ΑΤΕ (στην οποία είναι υποθηκευμένη πάνω από τη μισή αγροτική γη) – αφού διαφορετικά θα χάσουν το παιχνίδι από τη EUROBANK.


Επομένως στους επόμενους μήνες, εν μέσω πολιτικής αστάθειας στη χώρα μας, γεωπολιτικών αναταραχών, ευρωπαϊκών οικονομικών πολέμων εξουσίας και εκλογών, θα παιχθεί ο μεγάλος τελικός για την Ελλάδα – ελπίζοντας να συνειδητοποιήσουν έγκαιρα οι Έλληνες τι ακριβώς τους επιφυλάσσει το μέλλον εάν δεν αντιδράσουν. Παρακάτω η σημερινή συζήτηση του κ. Σαχίνη με τον κ. Βιλιάρδο.


analyst.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ