Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Βρετανικές εταιρείες ετοιμάζονται να εμφυτεύσουν μικροτσίπ στους υπαλλήλους τους

Μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες στη Βρετανία σχεδιάζουν να εμφυτεύσουν μικροτσίπ στους υπαλλήλους τους για να «βελτιώσουν την ασφάλεια» και να τους περιορίσουν την πρόσβαση σε «ευαίσθητα έγγραφα», εγείροντας προβληματισμό.

Η σουηδική εταιρεία Biohax, που κατασκευάζει εμφυτεύματα για ανθρώπους, ισχυρίζεται ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με κάποιες από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στη Βρετανία που δραστηριοποιούνται στον οικονομικό και νομικό τομέα, προκειμένου να εμφυτεύσουν στους υπαλλήλους τους τέτοιες συσκευές, αναφέρει η Telegraph.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Biohax Γιόβαν Όστερλουντ, που έχει υπάρξει και body piercer, δήλωσε στην εφημερίδα ότι αυτά τα μικροτσίπ κοστίζουν 150 λίρες το ένα και θα μπορούσαν να βοηθήσουν εταιρείες του χρηματοπιστωτικού και νομικού τομέα να ενισχύσουν την ασφάλειά τους.

«Αυτές οι εταιρείες χειρίζονται ευαίσθητα έγγραφα. Τα τσιπ θα τους επιτρέψουν να θέσουν περιορισμούς στον οποιοδήποτε», ανέφερε στην Telegraph.

Το σχέδιο των βρετανικών εταιρειών να
βάλουν μικροτσίπ στους υπαλλήλους τους σήμανε συναγερμό στους αρχηγούς των εργατικών ενώσεων και τους πολιτικούς, καθώς θεωρούν ότι αυτή η εξέλιξη θα έχει ως αποτέλεσμα την εκμετάλλευση των εργαζομένων και θέτουν ερωτήματα για τα ηθικά δικαιώματα και λάθη μίας τέτοιας κίνησης.

Η γενική συνομοσπονδία εργατών (TUC) ότι οι υπάλληλοι θα μπορούσαν να εξαναγκαστούν προκειμένου να κάνουν την εμφύτευση. Ο γενικός γραμματέας Φράνσις Ο'Γκράντι δήλωσε ότι «η εμφύτευση θα μπορούσε να δώσει στους εργοδότες ακόμα μεγαλύτερη δύναμη και έλεγχο πάνω στους εργαζόμενούς τους. Υπάρχουν εμφανείς κίνδυνοι και οι εργοδότες δεν θα πρέπει να τους παραβλέψουν, ή να πιέσουν το προσωπικό τους να δεχτεί το μικροτσίπ».




​Η διακεκριμένη εκπρόσωπος των Εργατικών Υβέτ Κούπερ ανέφερε στα social media ότι ήταν «εξαιρετικά ανησυχητική» εξέλιξη. Ενώ ο εκπρόσωπος του UKIP Ντέιβιντ Κούρτεν ανέφερε ότι η προώθηση της εμφύτευσης μικροτσίπ στους ανθρώπους ήταν απλά μία «προπαγάνδα».



Η εταιρεία με έδρα τη Βρετανία BioTeq, που παρέχει εμφυτεύματα σε επιχειρήσεις και ατομικά και ήδη προσαρμόσει 150 εμφυτεύματα στη χώρα.

Τα μικρά τσιπ, που έχουν το μέγεθος κόκκου ρυζιού, εμφυτεύονται κάτω από το δέρμα μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη, όπως στα κατοικίδια. Επιτρέπουν στους ανθρώπους να ανοίξουν την πόρτα του σπιτιού τους, να έχουν πρόσβαση στο γραφείο τους ή να βάλουν μπροστά το αυτοκίνητό τους με μία κίνηση του χεριού, ενώ τηρούν και ιατρικά αρχεία.

Η Biohax σχεδιάζει να ανοίξει γραφεία στο Λονδίνο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της. Ισχυρίζεται ότι 4.000 άνθρωποι έχουν μικροτσίπ, κυρίως στη Σουηδία. Συνεργάζεται με την κρατική εταιρεία σουηδικού σιδηροδρόμου προκειμένου να μπορούν οι επιβάτες να ταξιδεύουν με το εμφύτευμα αντί εισιτηρίου.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »