Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

Μαδούρο: Η Βενεζουέλα κατέχει τα δεύτερα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού στον κόσμο

Ο Πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε μια νέα σειρά μέτρων στη βιομηχανία χρυσού της Βενεζουέλας για την καταπολέμηση των κυρώσεων που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ, τις οποίες χαρακτήρισε «τρελές» και «εγκληματικές», κατηγορώντας τη χώρα της Βόρειας Αμερικής ότι εμποδίζει και αυξάνει τις τιμές των εισαγωγών τροφίμων και φαρμάκων στη χώρα.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε μια νέα σειρά κυρώσεων κατά της λατινοαμερικανικής χώρας την περασμένη εβδομάδα, περιορίζοντας δυνητικά τις εξαγωγές χρυσού, όπως ανακοίνωσε ο ανώτερος σύμβουλος της εθνικής ασφάλειας Τζόν Μπόλτον. Οι κυρώσεις απαγόρευσαν ήδη στα ιδρύματα, τις επιχειρήσεις και σε οποιονδήποτε άλλο να παράσχουν κάθε είδους οικονομική υποστήριξη στη Μπολιβαριανή Επανάσταση.

Ο Μαδούρο απάντησε στα σχόλια του Μπόλτον κατά τη
διάρκεια μιας τηλεοπτικής ομιλίας, λέγοντας ότι η Βενεζουέλα πιστοποιεί σήμερα 32 πεδία χρυσού. «Όλα δείχνουν ότι η Βενεζουέλα θα κατέχει τα δεύτερα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού στον πλανήτη Γη», δήλωσε ο Πρόεδρος, προσθέτοντας ότι η χώρα θα κάνει ό, τι είναι απαραίτητο για να ξεφύγει από τους περιορισμούς που εμποδίζουν την εισαγωγή των φαρμάκων και τροφίμων στη χώρα.

«Αν βγούμε έξω για να αγοράσουμε το απαραίτητο φαγητό … καταλήγουμε να πληρώσουμε 50, 60 ή 80% περισσότερο», δήλωσε ο Μαδούρο. «Αυτές είναι τρελές, σχιζοφρενικές, εγκληματικές κυρώσεις … αλλά ποτέ δεν θα υποκύψουμε. Η Βενεζουέλα ποτέ δεν θα παραδοθεί στον βορειοαμερικανικό ιμπεριαλισμό».

Ο Μαδούρο, μαζί με την οικονομική του ομάδα, ανακοίνωσε ότι η Βενεζουέλα εγκαθιστά 54 μονάδες επεξεργασίας χρυσού νέας τεχνολογίας οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες θα αποτρέψουν την ρυπογόνο χρήση του υδραργύρου. Σύμφωνα με τις προβλέψεις τους, τα εργοστάσια θα επιφέρουν περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019.


grecia.embajada.gob.ve
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ