Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Ο 1,5 °C (ενάμιση βαθμός Κελσίου) του IPCC

Από τότε που είδα το παραπάνω γράφημα, έπαψα να προσπαθώ να κάνω τον Κλιματολόγο. Το γράφημα δείχνει την εκτίμηση της θερμοκρασίας από αναλύσεις πυρήνων πάγου και δεν αμφισβητείται. Τα σημερινά ...10 χιλιάδες χρόνια είναι δεξιά. Η πιο πρόσφατη "μεσοπαγετώδης", δηλαδή η σχετικά θερμή περίοδος ανάμεσα στις παγετώδεις. Αυτό που ξέρουμε σαν "πολιτισμός" στην Γη, είναι τα τελευταία 10-11.000 χρόνια. Πριν από αυτά, παγωμένη λησμονιά. Το "θερμοκήπιο" είναι τέρμα δεξιά, μια κόκκινη γραμμούλα. Εάν αυτή η κόκκινη γραμμούλα ξεπεράσει τους 1,5 °C, πάει ψηθήκαμε, καταστραφήκαμε. Και έχουμε 10 χρόνια, ή κάτι τέτοιο, να ...βάλουμε πολλά αιολικά κλπ.

Παραμύθι που ακούμε από το 1990 -- εδώ και 25 χρόνια, κατά τα οποία έχουν έρθει τα πάνω κάτω στις οικονομίες και στα κράτη από καμμιά 10αριά λόγους που κανένας δεν έχει σχέση με το Κλίμα. Εκτός πια κι αν
 καταργήθηκε το Glass-Steagall ή έγιναν οι Αραβικές ή η Ουκρανική επανάσταση ή τα ξεσηκώματα των Κούρδων ή οι Κινέζοι στην θάλασσα της Νότια Κίνας, λόγω ...Κλιματικής Αλλαγής. Έλεος... Ααα! να μην ξεχάσω: Στις προηγούμενες μεσοπαγετώδεις, η θερμοκρασία είχε ανέβει πάνω από 1,5°C.


Έχω καταλήξει εδώ και 7-8 χρόνια ότι όλη η πιεστική φιλολογία που ακούμε για την Κλιματική Αλλαγή είναι μούφα. Θα σας πώ γιατί έχω καταλήξει εγώ σε αυτό το συμπέρασμα:




1. Το έχω ξανακούσει το ποίημα, μεταξύ 1973 και 1979 (οι δύο μεγάλες πετρελαϊκές κρίσεις, που εκτίναξαν την τιμή του πετρελαίου). Τότε δεν υπήρχε ιντερνέτ και φέησμπουκ, υπήρχαν περιοδικά και βιβλία (και τηλεόραση). Τα περιοδικά και τα βιβλία (δεν θυμάμαι τηλεόραση) ήταν γεμάτα ανατριχιαστικές αναφορές ότι ήρθε ξανά η εποχή των παγετώνων και θα παγώσουμε και πρέπει οι Κυβερνήσεις να κάνουν κάτι αμέσως για να προλάβουν την καταστροφή. Δεν κάνω πλάκα... Αυτό ήταν το ποίημα.

Συν έκανε και πιο κρύο από ότι συνήθως (μάλλον ο ηλιακός κύκλος ή τίποτα ηφαίστεια), συν δεν υπήρχε εύκολα διαθέσιμο πετρέλαιο θέρμανσης, η λύση ήταν παπλώματα, κουβέρτες, πουλόβερ, διπλά εσώρουχα κλπ.




2. Διαχρονικοί εξωφρενικοί ισχυρισμοί που τους κάνουμε γαργάρα.  Ούτε οι πάγοι εξαφανίστηκαν, ούτε νησιά βυθίστηκαν, ούτε τίποτα. Μπορεί ο Σκάει ή η Ναυτεμπορική να μας το λένε, μπορεί το ...Αστεροσκοπείο να χάσει τα λεφτά της Πόρσε,  αλλά ούτε ο πόλεμος στην Συρία, ούτε οι "μετανάστες" που κάνουν πορεία σχεδιασμένη με τις εκλογές των ΗΠΑ έχουν σχέση με κάποια Κλιματική Αλλαγή.

Συνεχείς, βλακώδεις, με κάθε μέσο, βομβαρδισμοί... "Επιστήμονες" που έγιναν τσακωτοί να μαγειρεύουν... Δεν πείθομαι, και μου βρωμάει!




3.Υπάρχουν πολύ πιο πειστικές εξηγήσεις για το κλίμα και πιστευτές απόψεις για την Κλιματική Αλλαγή.  Λίγες τις έχω αναφέρει εδώ. Αυτές που θυμάμαι είναι α) ότι πολλοί παράγοντες επηρεάζουν το Κλίμα, β) ότι το Κλίμα αλλάζει εδώ και 4,5 δις χρόνια και όχι από εμάς και ότι ο Κύκλοι του Μιλανκόβιτς μάλλον φαίνονται σε βάθος εκατομμυρίων ετών, γ) ότι παράγοντες πολύ πιο σημαντικοί από ανθρωπογενή αέρια μπύρας είναι οι αλλαγές στα μαγνητικά πεδία Ήλιου και Γης και η αλληλεπίδρασή τους με τους υδρατμούς και τα σύννεφα,  δ) το ατμοσφαιρικό CO2 (που κανείς δεν αμφισβητεί ότι έχει ανέβει) τυπικά ακολουθεί, έπεται, των ανόδων της ατμοσφαρικής θερμοκρασίας. Αυτό που έπεται μάλλον δεν προκαλεί -- αν και ο Lindzen δέχεται ότι το ατμοσφαρικό CΟ2 συμβάλλει κάπως σε περιορισμένη θέρμανση.

Σε κάθε περίπτωση, είτε υπάρχει, είτε δεν υπάρχει Κλιματική Αλλαγή, είτε είναι Θέρμανση είτε Ψύξη, είτε είναι ανθρωπογενής είτε όχι, είτε θα είναι καταστροφική είτε όχι, παρακαλώ συγκρατείστε:

Τα αιολικά και οι άλλες λεγόμενες ΑΠΕ δεν θα την επηρεάσουν με οποιονδήποτε τρόπο, επειδή:


  1. Είναι ενεργειακά ασήμαντα, αφορούν στο ...1% της παγκόσμιας ενέργειας. Θα γίνει με μερικά ...τρις, το 1% 3% στο μέλλον? Ουάου!

  2. Σε αυτό το 1%  τα αιολικά είτε δεν μειώνουν, είτε μειώνουν σε μικρό ποσοστό της λεγόμενης "έγχυσης", είτε και αυξάνουν τις εκπομπές CO2 (λόγω μεταβλητότητας και μειωμένης αποδοτικότητας των πάντα απαραίτητων συμβατικών μονάδων. Και

  3. Το EROIE των αιολικών, ήδη χαμηλό,  γίνεται χαμηλότερο σε βαθμό μη ενεργειακής βιωσιμότητας όταν ενσωματώνονται με αντλησιοταμιεύσεις, μπαταρίες κλπ.

Όποιος σας τριβελίζει το μυαλό ότι πρέπει να πληρώνετε ΕΤΜΕΑΡ για να προστατευτείτε από την Κλιματική Αλλαγή, μπερδεύει την Κλιματική Αλλαγή με τσέπες αλητηρίων.

archaeopteryx 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »