Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Βρετανική Telegraph: Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν Έλληνας, αλλά Μακεδόνας!

σ.σ. Έπειτα από το BBC που άλλαξε στον χάρτη την ονομασία των Σκοπίων σε «Βόρεια Μακεδονία», ήρθε και η Βρετανική Telegraph να δηλώσει ότι «ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν Έλληνας αλλά Μακεδόνας.» Και αυτά συμβαίνουν τώρα, φανταστείτε τί έχει να γίνει εάν αυτή η επαίσχυντη και προδοτική συμφωνία μεταξύ των υπ. εξ. Ελλάδος-Σκοπίων επικυροποιηθεί. Η Ελλάδα λαβώνεται όλο και περισσότερο όσο περνάει ο καιρός από τις εθνομηδενιστικές και κομμουνιστικές ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ και τα κομματικά συμφέροντα.

***
Ιούνιος 27, 2018. 22:07

Σκόπια.

« Η βρετανική εφημερίδα «The Telegraph» σε ένα οδοιπορικό που παρουσιάζει για την ‘Μακεδονία’, ο συντάκτης Πωλ Μπλούμφιλντ, ασχολείται με το ζήτημα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και γράφει ότι δεν ήταν Έλληνας αλλά ήταν Μακεδόνας!», σημειώνει το σημερινό σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

Μάλιστα, παρουσιάζοντας τα
κρασιά του οινοποιείου «Στόβοι», όπου έκανε ένα διάλειμμα για μεσημεριανό φαγητό ο Μπλούμφιλντ αναφέρει ότι δοκίμασε κρασί που όπως του είπε ο ντόπιος παραγωγός από αυτό έπινε ο Μέγας Αλέξανδρος (…)


«Α, το ζήτημα του Άλεξ. Στο σχολείο πιθανότατα μάθατε ότι ο σειριακός κατακτητής ήταν Έλληνας- Τον 4ο π.Χ. αιώνα δεν υπήρχε η ίδια η Ελλάδα. Όχι, ο Αλέξανδρος ήταν Μακεδόνας. Αλλά, το ερώτημα είναι που ήταν ακριβώς η «Μακεδονία», γράφει ο Βρετανός συντάκτης.

Οι σημερινοί Έλληνες επιμένουν ότι βρίσκεται στην επικράτειά τους, απαιτώντας από τους γείτονες τους να ξηλώσουν το μνημείο που προκάλεσε μια μακρόχρονη ρήξη με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία- μια κατάσταση που εξομαλύνθηκε αυτόν τον μήνα με την υπογραφή μιας διασυνοριακής συμφωνίας με την μετονομασία αυτού του έθνους σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και αποσύρθηκαν οι ελληνικές ενστάσεις όσον αφορά τη συμμετοχή της τόσο στην ΕΕ, όσο και στο ΝΑΤΟ, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα επικαλούμενο το δημοσίευμα της εφημερίδας «The Telegraph».

(Στοιχεία από expres.mk)

The Hellenic Information Team

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
ΑΒΕΡΩΦ

1 σχόλιο:

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ