Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Δυτικής κατασκευής τα drones που κατέρριψε η Ρωσία σε βάση της στη Συρία

Τα μη ταυτοποιημένα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη εντοπίστηκαν από τα ραντάρ της ρωσικής στρατιωτικής βάσης ήταν φτιαγμένα από ξύλο, πλαστικό και άλλα υλικά και καταρρίφθηκαν ακόμα και με καλάσνικοφ.

Δυτικής κατασκευής φαίνεται πως ήταν τα drones που κατέρριψαν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πάνω από στρατιωτική τους βάση στη Συρία, το περασμένο Σάββατο.

Μια ομάδα μη ταυτοποιημένων drones είχε πλησιάσει στις 30 Ιουνίου την στρατιωτική βάση στο Χμεϊμίμ της Συρίας και είχε καταρριφθεί από τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

Μια πηγή, ωστόσο, δήλωσε στο Sputnik ότι τα πέντε μη ταυτοποιημένα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη «μάλλον βρίσκονταν σε αναγνωριστική αποστολή».

Μάλιστα, η ίδια πηγή τόνισε ότι
«από κοντινότερο έλεγχο έγινε ξεκάθαρο ότι τα εξαρτήματα των UAV ήταν κατασκευασμένα σε δυτικές χώρες.

«Τα drones ήταν αναγνωρίσιμα από συμβατικά ραντάρ, επειδή ήταν φτιαγμένα από ξύλο, πλαστικό και σύγχρονα καινοτόμα υλικά. Παρά την ηθελημένη χρήση αυτών των καινοτόμων τεχνολογιών, τα UAV έγιναν αντιληπτά από τον ρωσικό στρατό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε επίσης ότι στην κατάρριψη κάποιων από τα drones συνεισέφεραν και οι ένοπλες δυνάμεις της Συρίας που έχουν την ευθύνη της φύλαξης της στρατιωτικής βάσης, με τη χρήση όπλων καλάσνικοφ.


sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ