Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

ΕΟΚ - οι μακροχρόνιοι γεωπολιτικοί σχεδιασμοί.

Οι μακροχρόνιοι γεωπολιτικοί σχεδιασμοί ακολουθούνται πειθήνια από τις πάντοτε δοτές κυβερνήσεις όλων σχεδόν των κρατών στην μεταπολεμική ιστορία, πόσο μάλλον της Ελλάδας.
Για να φτάσουν στον τελικό στόχο χρειάζονται πολλές δεκαετίες, όμως οι μηχανισμοί γεωπολιτικού σχεδιασμού έχουν διαχρονική δομή.


ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο από το 1961

Το μεσημέρι της Κυριακής, 9 Ιουλίου 1961, στην Αίθουσα Τροπαίων της Βουλής, υπογράφτηκε επίσημα η συμφωνία σύνδεσης Ελλάδας-Ε.Ο.Κ.

Από ελληνικής πλευράς την υπέγραψαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Κανελλόπουλος, ο υπουργός Συντονισμού Αριστείδης Πρωτοπαπαδάκης και ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Αβέρωφ.

Στο κοινό ανακοινωθέν, που εκδόθηκε για την υπογραφή της συμφωνίας , τονιζόταν ότι
«η σύνδεσις της Ελλάδος μετά της Κοινότητος, αποτελεί αναγνώρισιν της αρχής ότι η ατλαντική αλληλεγγύη δεν πρέπει να είναι μόνον πολιτική και στρατιωτική, αλλά να στηρίζεται και επί στενής οικονομικής αλληλεγγύης, η οποία και είναι μία εκ των βάσεων επί των οποίων πρέπει να θεμελιωθή η αλληλεγγύη του δυτικού κόσμου».

Δεν ήταν λοιπόν το…. όραμα του Κουφού αλλά η... «ατλαντική αλληλεγγύη».

Αυτό που λέγεται τωρα «ολοκλήρωση στις ευρω-ατλαντικές δομές».

Την επομένη με τη διαφορά της ώρας η Ουάσινγκτον εξέφρασε «την ικανοποίησή της για την υπογραφή της συμφωνίας σύνδεσης της Ελλάδας με την ΕΟΚ».

-Δεν θα ήταν άστοχο να μιλάμε για ατλαντική αλληλεγγύη στα Επιτόκια!


Δελτίο των 11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ