Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 3 Απριλίου 2024

Το Ισραήλ χτύπησε την ανθρωπιστική γέφυρα Λάρνακα-Γάζα. 7 εργαζόμενοι της επισιτιστικής ΜΚΟ World Central Kitchen σκοτώθηκαν σε επιδρομή του Ισραηλινού Στρατού….

 

Το Ισραήλ χτύπησε την ανθρωπιστική γέφυρα Λάρνακα Γάζα. 7 εργαζόμενοι της επισιτιστικής ανθρωπιστικής οργάνωσης της ΜΚΟ World Central Kitchen σκοτώθηκαν χθες το βράδυ σε επιδρομή του Ισραηλινού Στρατού στη Γάζα. 

Η ΜΚΟ κάνει λόγο για «τραγωδία» και ανακοίνωσε πως σταματάει τις δραστηριότητες της στην περιοχή. Η οργάνωση αυτή εξέδραμε από την Λάρνακα της Κύπρου στην πολυδιαφημιζόμενη και από την ΕΕ επιχείρηση δια θαλάσσης για να σπάσει το εμπάργκο και η πολιορκία της Γάζας..

Aνεξέλεγκτο το Ισραήλ βομβαρδίζει ξένες πρεσβείες και σκοτώνει μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων ..ωμή τρομοκρατία. Το Νετανιάχου λέει ότι ήταν μη σκόπιμη η στόχευση αν και την παραδέχθηκε ωστόσο τον διαψεύδει η οργάνωση.

Σε δελτίο τύπου, η ΜΚΟ World Central Kitchen ανακοινώνει ότι αναστέλλει τις δραστηριότητές της στη Γάζα. «Παρά τον συντονισμό με τον ισραηλινό στρατό, η αυτοκινητοπομπή δέχθηκε επίθεση καθώς έφευγε από την αποθήκη Deir al-Balah, όπου η ομάδα είχε ξεφορτώσει περισσότερους από 100 τόνους επισιτιστικής βοήθειας που έφερε στη Γάζα δια θαλάσσης. »

Πλοία της WCK που μετέφεραν σχεδόν 400 τόνους τροφίμων είχαν φτάσει στη Γάζα τη Δευτέρα και περίπου 100 τόνοι είχαν εκφορτωθεί και διανεμήθηκαν τη στιγμή της επιδρομής. Οι υπόλοιποι 240 τόνοι επιστρέφονται στην Κύπρο.

Το Ισραήλ πέτυχε το σκοπό του την αναστολή κάθε ίχνους ανθρωπιστικής βοήθειας..

Επτά υπάλληλοι της αμερικανικής ΜΚΟ World Central Kitchen σκοτώθηκαν σε ισραηλινό χτύπημα στη Γάζα..
Επτά υπάλληλοι μιας αμερικανικής ΜΚΟ που παραδίδει τρόφιμα στη Λωρίδα της Γάζας που απειλείται από την πείνα σκοτώθηκαν σε ισραηλινή «στοχευμένη επίθεση», δήλωσε η οργάνωση την Τρίτη, ανακοινώνοντας την αναστολή των δραστηριοτήτων της στην περιοχή.

Από την έναρξη, σχεδόν πριν από έξι μήνες, των εχθροπραξιών μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, η World Central Kitchen συμμετείχε σε ανθρωπιστικές επιχειρήσεις, κυρίως παρέχοντας γεύματα στους πεινασμένους κατοίκους της παλαιστινιακής επικράτειας που πολιορκείται και έχει καταστραφεί από τον πόλεμο.

Η ομάδα του WCK ταξίδευε σε μια ζώνη χωρίς συγκρούσεις με δύο θωρακισμένα αυτοκίνητα με το λογότυπο της WCK και ένα όχημα …

Παρά το συντονισμό των κινήσεων με το IDF, η συνοδεία χτυπήθηκε καθώς έφευγε από την αποθήκη Deir al-Balah, όπου η ομάδα είχε ξεφορτώσει περισσότερους από 100 τόνους ανθρωπιστικής επισιτιστικής βοήθειας που έφερε στη Γάζα από τη θαλάσσια διαδρομή.

«Δεν πρόκειται μόνο για επίθεση κατά του WCK, αλλά για επίθεση σε ανθρωπιστικές οργανώσεις που εμφανίζονται στις πιο τρομερές καταστάσεις όπου τα τρόφιμα χρησιμοποιούνται ως πολεμικό όπλο. Αυτό είναι ασυγχώρητο», δήλωσε η CEO της World Central Kitchen, Έριν Γκορ.

Οι επτά που σκοτώθηκαν ήταν από την Αυστραλία, την Πολωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο, με διπλή υπηκοότητα των ΗΠΑ και του Καναδά και την Παλαιστίνη.

«Είμαστε συντετριμμένοι και με αποτροπιασμό που εμείς—η World Central Kitchen και ο κόσμος—χάσαμε όμορφες ζωές σήμερα εξαιτίας μιας στοχευμένης επίθεσης από το IDF. Η αγάπη που είχαν για να ταΐζουν τους ανθρώπους, η αποφασιστικότητα που ενσάρκωσαν να δείξουν ότι η ανθρωπότητα υψώνεται πάνω απ’ όλα και ο αντίκτυπος που έκαναν σε αμέτρητες ζωές θα μείνουν για πάντα στη μνήμη και θα σεβαστούν», είπε η Έριν.

Το IDF λέει ότι «διενεργεί μια εις βάθος εξέταση στα υψηλότερα επίπεδα για να κατανοήσει τις συνθήκες αυτού του τραγικού περιστατικού».

Η World Central Kitchen διακόπτει αμέσως τις δραστηριότητές μας στην περιοχή. Σύντομα θα λάβουμε αποφάσεις για το μέλλον της δουλειάς μας.”’..

Τα θύματα ήταν «από την Αυστραλία, την Πολωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο, (περιλάμβαναν επίσης) έναν πολίτη με διπλή αμερικανική και καναδική υπηκοότητα και ένας Παλαιστίνιος», πρόσθεσε η ΜΚΟ που αποφάσισε να «αναστείλει τις δραστηριότητές της στην περιοχή.
Η Αυστραλία κατήγγειλε ένα «εντελώς απαράδεκτο» γεγονός, ενώ η Βαρσοβία και η Μαδρίτη ζήτησαν εξηγήσεις, με την Ισπανία να καταδικάζει μια «βίαιη επίθεση».

Η Κίνα δήλωσε ότι είναι «σοκαρισμένη» και ο επικεφαλής της διπλωματίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Τζόζεφ Μπορέλ, ζήτησε «να ξεκινήσει έρευνα το συντομότερο δυνατό».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν ότι είναι «βαθιά προβληματισμένες» και ζήτησαν «την προστασία των εργαζομένων στον τομέα της βοήθειας».

Το WCK συμμετείχε στην αποστολή ενός πλοίου με ανθρωπιστική βοήθεια από την Κύπρο στη Γάζα το οποίο ξεφόρτωσε το φορτίο του στα μέσα Μαρτίου υπό την επίβλεψη του ισραηλινού στρατού.

O Benjamin Netanyahu παραδέχθηκε ότι ο στρατός του Ισραήλ « χωρίς να έχει την πρόθεση  χτύπησε αθώους στη Gaza », αναφερόμενος στα μέλη του World Central Kitchen. Υπόσχεται μια έρευνα…. Είναι ο εύκολος τρόπος να αποποιηθεί τις ευθύνες του.

Τον διαψεύδει ο ΟΗΕ είναι υπότροπος … σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του ΟΗΕ τουλάχιστον 196 μέλη ανθρωπιστικής δράσης σκοτώθηκαν στη Γάζα.

dimpenews.com  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »