Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

Το CBDC της Τράπεζας της Ρωσίας : Μύθος εναντίον πραγματικότητας

Σημείωση από Οι Μάσκες Πέφτουν: Η αλληλοδιαπλεκόμενη και ενοποιούμενη παγκόσμια διεστραμμένη τυραννία προχωράει με γρήγορα βήματα και οι περισσότεροι αρνούνται να το παρατηρήσουν και να το συνειδητοποιήσουν. 

Απαντήσεις σε κοινές παρανοήσεις σχετικά με το ψηφιακό νόμισμα της Τράπεζας της Ρωσίας

Edward Slavsquat 26 Ιουλίου 2023

Το ψηφιακό ρούβλι της Τράπεζας της Ρωσίας υπεγράφη επίσημα σε νόμο τη Δευτέρα από τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, αφού το νομοθετικό πλαίσιο για την «τρίτη μορφή νομίσματος» της Ρωσίας επικυρώθηκε από την Κρατική Δούμα νωρίτερα αυτό το μήνα. 

Εξαιρουμένων των κρατικών και εταιρικών μέσων ενημέρωσης, το ψηφιακό ρούβλι δεν έτυχε ιδιαίτερα θετικής υποδοχής στη Ρωσία—πιθανώς επειδή οι περισσότεροι Ρώσοι κατανοούν τους σοβαρούς κινδύνους που συνεπάγεται η υιοθέτηση ενός κεντρικού, προγραμματιζόμενου ψηφιακού διακριτικού που εκδίδεται και ελέγχεται από μια υπάκουη στο ΔΝΤ κεντρική τράπεζα που λειτουργεί ανεξάρτητα από το ρωσικό κράτος.

Ωστόσο, στα δυτικά «εναλλακτικά μέσα» φαίνεται να υπάρχει ακόμα κάποια σύγχυση σχετικά με το ψηφιακό ρούβλι. Ενώ τα δυτικά CBDC είναι προφανώς ένα εργαλείο πλήρους ελέγχου, το CBDC της Ρωσίας προφανώς ματώνει τους παγκοσμιοποιητές — έτσι ισχύει η λογική.

Είμαι βέβαιος ότι είναι απλώς μια σύμπτωση, αλλά πολλά από τα σημεία συζήτησης που χρησιμοποιούνται από μαθητές του ψηφιακού ρουβλιού μπορούν να βρεθούν σε σελίδα Συχνών Ερωτήσεων στον ιστότοπο της Τράπεζας της Ρωσίας. 

Αυτό το άρθρο θα προσπαθήσει να ξεκαθαρίσει ορισμένες δημοφιλείς παρανοήσεις σχετικά με αυτόν τον ψηφιακό εφιάλτη, ο οποίος αναμφίβολα έρχεται και σε μια χώρα κοντά σας.

Μύθος: Το ψηφιακό ρούβλι είναι θεμελιωδώς διαφορετικό από άλλα CBDC. Δεν υπάρχει δυνατότητα κατάχρησης

Το ψηφιακό ρούβλι είναι διαφορετικό από τα άλλα CBDC από μία άποψη: την [μεγάλη] ταχύτητα με την οποία αναπτύσσεται.

(Το CBDC Tracker του Ατλαντικού Συμβουλίου ισχυρίζεται ότι 130 κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο βρίσκονται στη διαδικασία κυκλοφορίας των δικών τους ψηφιακών νομισμάτων
Σημείωση από Οι Μάσκες Πέφτουν: Όχι, όχι, δεν υπάρχει αφανής παγκόσμια διακυβέρνηση. Μην πιστεύετε θεωρίες συνωμοσίας...

Η Τράπεζα της Ρωσίας ανακοίνωσε τα σχέδιά της να αναπτύξει το ψηφιακό ρούβλι τον Οκτώβριο του 2020 και ήταν μία από τις πρώτες κεντρικές τράπεζες που ξεκινήστε να δοκιμάζετε ενεργά το CBDC του.) 

Το ψηφιακό ρούβλι είναι σχεδόν πανομοιότυπο με άλλα CBDC. Η Olga Skorobogatova, Πρώτη Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας, δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη στο Forbes ότι το ψηφιακό ρούβλι χρησιμοποιεί την ίδια «αρχιτεκτονική» με το ψηφιακό γουάν της Κίνας, το οποίο ήδη δέχεται κριτική για τις δυστοπικές του ιδιότητες:

Forbes: Χρησιμοποιήθηκε η εμπειρία της Κίνας για τη δημιουργία του ψηφιακού ρουβλίου;

Skorobogatova: Παρατηρούμε και μελετάμε πολύ προσεκτικά την εμπειρία όλων των ρυθμιστικών αρχών που κάνουν παρόμοια έργα. Και η εμπειρία των Κινέζων συναδέλφων μας είναι επίσης εξαιρετικά ενδεικτική για εμάς. […] 

Δεύτερον, η Κίνα χρησιμοποίησε μια υβριδική αρχιτεκτονική - έναν συνδυασμό κεντρικών λύσεων και στοιχείων blockchain. Εμπειρικά καταλήξαμε στο ίδιο συμπέρασμα. Πρέπει να πω ότι στην αρχή δημιουργήσαμε μια πρωτότυπη πλατφόρμα στο blockchain, τη δοκιμάσαμε και γρήγορα συνειδητοποιήσαμε ότι η τεχνολογία δεν ήταν τόσο ώριμη για να δημιουργήσουμε πλήρως βιομηχανικές λύσεις σε αυτήν, ειδικά όσον αφορά την απόδοση επεξεργασίας πληρωμών. Ως εκ τούτου, στο τέλος, δημιουργήσαμε μια πλατφόρμα σε μια υβριδική αρχιτεκτονική: χρησιμοποιήσαμε μια κεντρική λύση πληροφορικής και μια αλυσίδα μπλοκ.

Όλα τα CBDC είναι ουσιαστικά τα ίδια και η παγκόσμια υιοθέτηση αυτών των κεντρικών ψηφιακών διακριτικών συντονίζεται στενά μεταξύ των κεντρικών τραπεζών και άλλων οργανισμών που καταστρέφουν την κυριαρχία. Αυτό δεν είναι μυστικό.

Μιλώντας στο  Cyber ​​Polygon 2021—το οποίο συνδιοργανώθηκε εκείνο το έτος από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και τη Sberbank—ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ρωσίας Alexey Zabotkin καυχήθηκε για τα χαρακτηριστικά υψηλής τεχνολογίας και τις πιθανές χρήσεις του ψηφιακού ρουβλίου.

Το CBDC της Ρωσίας «θα επιτρέψει καλύτερη ιχνηλασιμότητα των πληρωμών και της ροής χρημάτων και επίσης θα διερευνήσει τη δυνατότητα θέσπισης όρων για τους επιτρεπόμενους όρους χρήσης μιας δεδομένης νομισματικής μονάδας», δήλωσε ο Zabotkin στην σύνοδο κορυφής που φιλοξενείται από το WEF. 

Όσο για το πώς θα μπορούσε να γίνει κατάχρηση αυτής της νέας τεχνολογίας: Υπάρχουν περίπου 1.000 άρθρα από πολύ αξιόπιστους, πατριώτες Ρώσους σχολιαστές και μέσα ενημέρωσης που δεν έχουν παρά άσχημα πράγματα να πουν για το ψηφιακό ρούβλι.

Για περισσότερο από ένα χρόνο, αυτό το ιστολόγιο τεκμηριώνει πώς νιώθουν οι Ρώσοι στη Ρωσία για το CBDC της Τράπεζας της Ρωσίας. Μερικά άρθρα που παραθέτουν απόψεις από εξέχοντες Ρώσους ακτιβιστές, δημοσιογράφους, οικονομολόγους και νομοθέτες:

Ακολουθεί μόνο ένα μικρό δείγμα των πρόσφατων αντιδράσεων για την ανάπτυξη και την υιοθέτηση του ψηφιακού ρουβλίου:

Katyusha.org (συντηρητικός/πατριωτικός/ορθόδοξος χριστιανός/υπέρ του Πούτιν): 

[Αυτή την εβδομάδα] ο Πούτιν υπέγραψε επίσης το νόμο για το ψηφιακό ρούβλι, οδηγώντας τη Ρωσική Ομοσπονδία στο μονοπάτι που χτυπήθηκε από τους παγκόσμιους σατανιστές από το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα…

Οικονομολόγος Economist Valentin Katasonov:

Ελπίζω ότι το σημερινό κοινό δεν χρειάζεται να πει ότι η ψηφιακή εξέλιξη των κεντρικών τραπεζών είναι ένα έργο δημιουργίας ενός ψηφιακού στρατοπέδου συγκέντρωσης. Λοιπόν, θα σημειώσω απλώς εν συντομία ότι [τα CBDC] αποκαλούνται επίσης "προγραμματιζόμενο νόμισμα".

Προγραμματιζόμενο—αυτό σημαίνει ότι οι παράμετροί του καθορίζονται λαμβάνοντας υπόψη τον ιδιοκτήτη και τον λογαριασμό ψηφιακού νομίσματος ή το ψηφιακό πορτοφόλι.

Σημείωση από Οι Μάσκες Πέφτουν: Το οποίο με την σειρά του σημαίνει ότι πρακτικά για να αγοράσεις κάτι θα ρωτάς: καλό μου κράτος μου επιτρέπεις να αγοράσω αυτό το προϊόν που κυκλοφορεί νόμιμα; Αν νομίζεις εσύ και οι αλγόριθμοι της τεχνητής νοημοσύνης σου, ότι θα βλάψει την υγεία μου ή την ψυχολογία μου ή ότι μετά μπορεί να μην έχω να πληρώσω τα μελλοντικά έξοδά μου και εσένα, ή επειδή δεν έχω κάνει τα ετήσια δια βίου τοξικά εμβόλια που μου επιβάλλεις, εντάξει, θα αγοράσω μόνο ψωμί, έχεις δίκιο.

Όλα αυτά είναι ξεκάθαρα από το παράδειγμα της Κίνας, όπου ένα πιλοτικό έργο για το ψηφιακό γουάν βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και δύο χρόνια.

Eduard Kolozhvari, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Χρηματοοικονομικής Αγοράς και Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Οικονομικών και Διοίκησης του Νοβοσιμπίρσκ:

[Το ψηφιακό ρούβλι] θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να περιορίσει τις αγορές σας, τα ταξίδια σας, την ελευθερία σας. Εάν ονειρεύεστε ένα «ψηφιακό στρατόπεδο συγκέντρωσης»… Ένας τέτοιος κίνδυνος υπάρχει θεωρητικά.

Πολιτικοί επιστήμονες και χρηματοδότης  Igor Nagaev:

Με τη βοήθεια του ψηφιακού χρήματος, μπορείτε να ελέγξετε τα πάντα και τους πάντες. Αυτό θέλει κάθε κράτος, έστω και μόνο για να εισπράξει όσο το δυνατόν περισσότερους φόρους για τον προϋπολογισμό.

Ο βουλευτής της Δούμας Duma Deputy Νικολάι Αρεφίεφ Nikolay Arefiev(Κομμουνιστικό Κόμμα): (Communist Party):

Ο ψηφιακός λογαριασμός σας θα βρίσκεται στην Κεντρική Τράπεζα και όλες οι πληροφορίες σχετικά με την κίνηση των χρημάτων σας θα συγχωνευθούν εκεί. Εκεί θα ελέγχονται οι πόροι σας και φυσικά πρώτα από όλα τα χρήματά σας θα πάνε για να καλύψετε χρέη προς τους ολιγάρχες, το κράτος και τελευταίο αλλά όχι ασήμαντο, τις δικές σας ανάγκες!  

Σημείωση από Οι Μάσκες Πέφτουν: Οι οποίοι φόροι, εισφορές, πρόστιμα «υπερβολικού» ατομικού ίχνους άνθρακα κλπ θα αυξάνονται ανεξέλεγκτα και καταχρηστικά (ειδικώς για να φτωχοποιηθεί η μεσαία τάξη και να χάσει τελικώς και την περιουσία της) χωρίς τον κίνδυνο να μείνουν ανείσπρακτα, ακόμα και σε βάρος των βασικών αναγκών και της διατροφής του οφειλέτη και της οικογένειάς του, που όμως θα ενισχύεται με φιλοδωρήματα food pass και κοινωνικά παντοπωλεία με ευτελή προϊόντα, επειδή το κράτος είναι φιλάνθρωπο!

Μερικοί από εσάς μπορεί να μην θέλετε να έχετε ψηφιακό λογαριασμό. Αλλά θυμάστε πώς μας επιβλήθηκαν οι κάρτες Mir [Θα επιστρέψουμε σε αυτήν την ενδιαφέρουσα παρατήρηση σύντομα — Έντουαρντ]; Απλώς η σύνταξη και ο μισθός σας θα μεταφερθούν σε ψηφιακή ονομασία. Οι πληρωμές κοινής ωφέλειας θα γίνονται δεκτές μόνο από ψηφιακό λογαριασμό και αν θέλουν τα καταστήματα θα μεταφέρουν και στην ψηφιακή πλατφόρμα. 

Και δεν πας πουθενά! Γι' αυτό η κυβέρνηση βιάζεται να δημιουργήσει ψηφιακά διαβατήρια και ψηφιακό ρούβλι. Εάν προηγούμενες υποθέσεις είχαν ανοίξει μόνο εναντίον εγκληματιών, τώρα κάθε πολίτης της Ρωσίας θα βρίσκεται υπό παρακολούθηση και με τη θέληση ή την εντολή ενός υπαλλήλου, μπορείτε να μείνετε χωρίς μισθό, σύνταξη.

Καταλαβαίνετε την ιδέα.

Μύθος: Αλλά το ψηφιακό ρούβλι θα βοηθήσει τη Ρωσία να παρακάμψει τις κυρώσεις και να προστατεύσει την κυριαρχία της

Η Ρωσία έχει ήδη το δικό της σύστημα πληρωμών (Mir), το οποίο χρησιμοποιείται για την πληρωμή των κρατικών υπαλλήλων και την έκδοση κοινωνικών παροχών και συντάξεων. (Το Mir αναπτύχθηκε στην πραγματικότητα από μια βελγική εταιρεία και λειτουργεί από το The National Payment Card System—θυγατρική της Τράπεζας της Ρωσίας. Έκπληξη;) 

Οι κάρτες Mir είναι επί του παρόντος αποδεκτές τουλάχιστον από εννέα χώρες, οπότε γιατί να μην επεκτείνουμε απλώς αυτό το δίκτυο; Γιατί να αφιερώσουμε χρόνο και πόρους για τη δημιουργία ενός νέου συστήματος που δίνει στον διαχειριστή του συστήματος (την Τράπεζα της Ρωσίας) σχεδόν απόλυτο έλεγχο σε ολόκληρο τον πληθυσμό; Υπάρχουν προφανείς απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα, αλλά καμία από αυτές δεν είναι «να παρακάμψει τις κυρώσεις». 

Όσον αφορά την ιδέα ότι το ψηφιακό ρούβλι θα συμβάλει στην ενίσχυση της κυριαρχίας της Ρωσίας: Πώς θα το κατάφερνε αυτό μια CBDC, όταν το ψηφιακό ρούβλι δίνει ακόμη μεγαλύτερη ισχύ στην Τράπεζα της Ρωσίας—η οποία δεν είναι οντότητα της ρωσικής κυβέρνησης; 

Κατευθείαν από την αυθεντική πηγή: «Η Τράπεζα της Ρωσίας δεν είναι φορέας κρατικής εξουσίας, αλλά οι εξουσίες της είναι, στην πραγματικότητα, λειτουργίες ενός φορέα κρατικής εξουσίας, επειδή η εφαρμογή τους συνεπάγεται τη χρήση κρατικής επιβολής» (πηγή:  Τράπεζα της Ρωσίας )

Τι ακριβώς έχει το ψηφιακό ρούβλι που λείπει από το Mir (μείον τη συνολική συγκέντρωση, δυνατότητα προγραμματισμού και τεράστιες δυνατότητες απεριόριστης κατάχρησης); Και πώς ωφελεί την κυριαρχία της Ρωσίας η ανάθεση αυτού του απίστευτα ισχυρού εργαλείου σε μια μη κρατική οντότητα;

Μύθος: Δεν υπάρχει τίποτα να ανησυχείτε γιατί το ψηφιακό ρούβλι θα είναι εντελώς εθελοντικό, για πάντα.

Θα χρειαστούν πιθανώς αρκετά χρόνια για να κυκλοφορήσει το ψηφιακό ρούβλι και να γίνει μια «κανονική» μορφή πληρωμής και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα ρούβλια σε μετρητά και χωρίς μετρητά θα χρησιμοποιηθούν στο άμεσο μέλλον.

Αλλά η υπόσχεση της Τράπεζας της Ρωσίας ότι η CBDC της θα είναι πάντα προαιρετική και εθελοντική είναι αστεία —ειδικά μετά την «πανδημία».

Ας θυμηθούμε τι σημαίνει όταν η ρωσική κυβέρνηση —ή οποιαδήποτε κυβέρνηση— υπόσχεται να μην στρίψει ποτέ το χέρι σας….

Στις 16 Ιουνίου 2021, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ επέμεινε ότι «δεν έγινε λόγος» να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός σε εθνικό επίπεδο. 

Ακριβώς ένα χρόνο αργότερα, στις 16 Ιουνίου 2022, ο υπουργός Υγείας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι ήθελε να συμπεριλάβει τα εμβόλια για τον COVID στο εθνικό ημερολόγιο εμβολιασμών. (Αυτό δεν έχει συμβεί ακόμα, ευτυχώς, αλλά οι ενέσεις έγιναν υποχρεωτικές σε περιφερειακό επίπεδο και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση υποστήριξε πλήρως αυτήν την πολιτική.) 

Τα σχέδια αλλάζουν — ή είναι κρυφά. Ευτυχώς, οι ενέσεις για τον COVID δεν έχουν προστεθεί ακόμα στο υποχρεωτικό ημερολόγιο εμβολιασμού, αλλά εξακολουθούν να επιβάλλονται σε εκατομμύρια Ρώσους μέσω υποχρεωτικών διαταγμάτων εμβολιασμού, τα οποία καταργήθηκαν την άνοιξη του 2022.  (πηγή)

Μάλιστα, υπάρχει ήδη προηγούμενο όσον αφορά τις απαγορεύσεις μετρητών στη Ρωσία, για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε  εδώ. Ένα κραυγαλέο παράδειγμα είναι η απόφαση των αρχών της περιοχής της Μόσχας να απαγορεύσουν τις πληρωμές σε μετρητά για εισιτήρια λεωφορείου..

Τον Μάρτιο του 2020, οι μετακινούμενοι στην Περιφέρεια της Μόσχας εμποδίστηκαν προσωρινά να χρησιμοποιήσουν μετρητά για να πληρώσουν εισιτήρια λεωφορείου (λόγω «κορωνοϊού»). Η απαγόρευση άρθηκε τέσσερις μήνες αργότερα — αλλά τώρα είναι πίσω και είναι εδώ για να μείνει. Και από την 1η Σεπτεμβρίου, οι οδηγοί λεωφορείων αντιμετωπίζουν πρόστιμο έως και 5.000 ρούβλια εάν τολμήσουν να δεχτούν μετρητά:

Μια «προσωρινή» απαγόρευση μετρητών στο σύστημα λεωφορείων της περιοχής της Μόσχας κατά τη διάρκεια της «πανδημίας» έγινε τελικά μόνιμη. Υπάρχει ένα μάθημα εδώ, κάπου.  (πηγή)

Απίστευτα, οι Συχνές Ερωτήσεις της Τράπεζας της Ρωσίας παραμορφώνουν (είμαι επιεικής εδώ) την παρατηρήσιμη πραγματικότητα το 2023, σε μια προσπάθεια να υποσχεθεί ότι δεν θα μαχαιρώσει τους Ρώσους στο μέλλον.

Πολλοί Ρώσοι ανησυχούν ότι θα αναγκαστούν να υιοθετήσουν το ψηφιακό ρούβλι εάν η κυβέρνησή τους αποφασίσει να χρησιμοποιήσει αυτήν την «τρίτη μορφή» νομίσματος για την πληρωμή μισθών και συντάξεων. Ακολουθεί η απίστευτη  απάντηση από την Τράπεζα της Ρωσίας:

Δεν υπάρχουν τέτοια σχέδια. Και σήμερα ένα άτομο έχει τη δυνατότητα να επιλέξει πώς να λάβει σύνταξη ή μισθό—σε μετρητά στο ταμείο, στο ταχυδρομείο ή χωρίς μετρητά στην κάρτα Mir.

Αν και η παραπάνω πρόταση είναι τεχνικά σωστή, λείπει κάποιο σημαντικό πλαίσιο: Η Τράπεζα της Ρωσίας έχει κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να αναγκάσει τους Ρώσους να στραφούν στο σύστημα Mir (το οποίο, πάλι, κατέχει). Επιπλέον, ο εξαναγκασμός ενός κρατικού υπαλλήλου να επιλέξει μεταξύ της χρήσης κάρτας Mir ή καθόλου κάρτας, είναι εξ ορισμού μια μορφή εξαναγκασμού.

Χάρη σε μια γενναία προσπάθεια πίεσης από την Τράπεζα της Ρωσίας, το 2018 εγκρίθηκε νομοθεσία που  απαιτεί από τους κρατικούς υπαλλήλους να έχουν κάρτα Mir εάν θέλουν οι μισθοί τους να μεταφερθούν σε τραπεζικό λογαριασμό (αν θέλετε να εξαιρεθείτε, μπορείτε να λάβετε μισθό σε μετρητά στο «ταμείο» της εταιρείας σας ή μπορείτε να καταθέσετε τα χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό που δεν είναι συνδεδεμένος με κάρτα). 

Το 2021, η Τράπεζα της Ρωσίας επέκτεινε αυτήν την απαίτηση σε πληρωμές μητρότητας και άλλες κοινωνικές παροχές. 

Μην ανησυχείτε, το ψηφιακό ρούβλι, το οποίο επίσης ανήκει πλήρως και ελέγχεται από την Τράπεζα της Ρωσίας, θα είναι επίσης εντελώς εθελοντικό για πάντα. (πηγή)

Με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι μόνοι άνθρωποι που παίρνουν χρήματα από την κυβέρνηση και δεν εξαναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν μια κάρτα Mir είναι συνταξιούχοι — αλλά η Τράπεζα της Ρωσίας είχε προαναγγείλει ότι σκοπεύει πλήρως να κλείσει αυτό το κενό.

Ωστόσο, η ευγενική και περιποιητική κεντρική τράπεζα της Ρωσίας δεν ήθελε οι συνταξιούχοι να κάνουν αίτηση για κάρτα Mir κατά τη διάρκεια του COVID (γιατί αυτό θα σήμαινε να βγουν έξω και πιθανώς να περπατήσουν σε μια τράπεζα - πολύ επικίνδυνο). Αντίθετα, θα πρέπει να «αυτο-απομονωθούν», όπως  TASS ανέφερε το TASS:

Στα τέλη του 2020, η Τράπεζα της Ρωσίας ανέβαλε για άλλη μια φορά την προθεσμία για την υποχρεωτική μεταφορά συντάξεων και άλλων κοινωνικών πληρωμών σε κάρτες του εθνικού συστήματος πληρωμών Mir. […]

Η Τράπεζα της Ρωσίας εξήγησε προηγουμένως ότι η απόφαση για αναβολή [η απαίτηση για μεταστροφή των συνταξιούχων στο Mir] οφείλεται στην πανδημία και στην ανάγκη για τους ηλικιωμένους να βρίσκονται σε απομόνωση.

Την ίδια στιγμή, η Κεντρική Τράπεζα σημείωσε ότι πάνω από το 96% των συνταξιούχων που λαμβάνουν συντάξεις με κάρτες έχουν ήδη μεταφερθεί σε κάρτες Mir. Ωστόσο, παραμένει ένα μικρό ποσοστό όσων δεν έχουν λάβει ακόμη τέτοια κάρτα λόγω της πανδημίας και στην τρέχουσα επιδημιολογική κατάσταση, η ρυθμιστική αρχή συνιστά στις τράπεζες να παραδίδουν κάρτες στα σπίτια τους.

Τώρα που τα γνωρίζετε όλα αυτά, διαβάστε για άλλη μια φορά τη δήλωση της Τράπεζας της Ρωσίας για την «κατάρριψη μύθων»:

Η Τράπεζα της Ρωσίας δεν μπορεί καν να είναι απολύτως ειλικρινής σχετικά με τις κρατικές πληρωμές το 2023. Δεν είναι καθησυχαστικό. (Πηγή:  Bank of Russia )

Εντυπωσιακά γλοιώδης. (Φροντίστε να αφήσετε τα σχόλια της Τράπεζας της Ρωσίας στον ιστότοπό της.)

Παρακαλώ μην εκθειάζετε αυτό το χονδροειδές και αηδιαστικό CBDC. Είναι ακριβώς όπως κάθε άλλο CBDC.

Μεταφρασμένο μηχανικά. Πηγή

2 σχόλια:

  1. https://henrymakow.com/2023/09/sept-20---eu-chief-von-der-ley.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχει "υπογραψει" ο καράφλας, και τον νομό για την ηλεκτρονική ταυτότητα.

    https://www.consultant.ru/law/hotdocs/81894.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »