Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023

ΝΑ ΤΑ ΜΑΣ! ΦΟΡΟ (και) για την … «κλιματική αλλαγή» επιβάλλει η κυβέρνηση

 Τελικά η ΔΕΘ θα επιφυλάσσει πολλές αλλαγές για την ζωή όλων των Ελλήνων καθώς εκτός των άλλων για πρώτη φορά έρχεται στην οικονομική ζωή η έννοια του ειδικού περιβαλλοντικού τέλους λόγω της… «κλιματικής αλλαγής» όπως θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση.


Mε αύξηση δαπανών από τον κρατικό προϋπολογισμό, με πρόσθετα κονδύλια από διάφορες πηγές εσόδων και με ένα ειδικό περιβαλλοντικό τέλος (άραγε τα προηγούμενα δεν τα πληρώνουν και πάλι οι πολίτες;) λόγω της κλιματικής αλλαγής η κυβέρνηση σχεδιάζει να δώσει πρόσθετη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των καταστροφών και την περιβαλλοντική θωράκιση της χώρας.

Τα αρμόδια υπουργεία κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους, ειδικά για τον έκτακτο φόρο (αρχικά ή θα δούμε ένα νέο “πράσινο χαράτσι” ως μόνιμο πλέον σαν τον ΕΝΦΙΑ;) και παραπέμπουν στην ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ, αν και οι σχετικές πληροφορίες μιλούν για ένα στοχευμένο και περιορισμένο μέτρο.

Για την ώρα παραμένει αδιευκρίνιστο εάν τον ειδικότερα τέλος θα το πληρώσουν και οι επιχειρήσεις νοικοκυριά, πως θα επιβληθεί κλπ.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από το πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και η εξειδίκευση τους θα γίνει στο πλαίσιο του συμπληρωματικού προϋπολογισμού που θα κατατεθεί στην Βουλή μέσα στο πρόσεχες διάστημα.

Παράλληλα, στο Λογιστήριο του Κράτους ξεσκονίζονται όλοι οι κωδικοί κρατικού προϋπολογισμού προκειμένου να βρεθούν κονδύλια και πόροι που μπορούν να χρηματοδοτήσουν τις αυξημένες δαπάνες.

Από κει και πέρα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ποντάρει στην οικειοθελή εισφορά των επιχειρήσεων. Επίσης υπάρχει ειδικός λογαριασμός αρωγής που μπορεί οποιοσδήποτε να συνεισφέρει στην μάχη της αποκατάστασης των ζημιών που άφησε στο πέρασμα του ο Daniel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »