ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2020

Bill Gates: όχι μόνο προβλέπει, αλλά και διαμορφώνει το παγκόσμιο μέλλον (το υπέγραψαν δικοί μας πολιτικοί το 2008).

 

Είναι εντυπωσιακό το τι μπορεί να βρει κάποιος ως προς την προβλεπτική ικανότητα του Bill Gates (ας δοκιμάσει μια αναζήτηση με τους όρους Gates predicting future). Από το Zoom μέχρι την βιο-τρομοκρατία και από το mobile banking μέχρι την εξάλειψη της παγκόσμιας φτώχιας. Δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα πολλές προβλέψεις του που αφορούν στο μέλλον και στις οποίες εντυπωσιάζει η ακρίβεια: π.χ. από την βιολογική τρομοκρατία μπορεί να χάσουν τη ζωή τους 33 εκατομμύρια άνθρωποι.

Εντυπωσιακότερο όλων είναι ότι δικοί μας πολιτικοί «προέβλεψαν» αυτή την ικανότητα του Gates από πολύ παλιά. Και ακόμα εντυπωσιακότερο ότι κάποιοι πρόβλεψαν να βάλουν σε κυβερνητικές θέσεις-κλειδιά αυτούς που προβλέποντας σωστά είχαν ήδη επιμορφωθεί στα εκκολαπτήρια προγράμματα του Μπιλ Γκέιτς όπως στο

«Έξυπνο Σχολείο» ή «Σχολείο του Μέλλοντος».

Δείτε ολόκληρο το κείμενο του Ανδρέα Λυκουρέντζου, υφυπουργού Εθνικής Παιδείας το 2008. Θυμίζουμε ότι την ίδια εποχή, επί υπουργού Εθνικής Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη είχε εξαφανιστεί το εθνόσημο από τον λογότυπο του υπουργείου. Επί ΓΑΠ εξαφανίστηκε και το «Εθνική». Η Παιδεία στον τίτλο του υπουργείου έγινε αυτό που είχε γίνει -έκνομα- στην πράξη: μια αεθνική-τεχνοκρατική εκπαίδευση, κάτι που ζητούσαν από τότε οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Ευάγγελος Βενιζέλος να κατοχυρωθεί συνταγματικά. Φήμες ότι όλα αυτά προβλέφθηκαν επίσης από τον Bill Gates διαψεύστηκαν.


Αν και αυτοδιαψευδόταν καθημερινά ο κ. Στυλιανίδης, ποζάροντας μπροστά σε μια «Παιδεία» που την καταντούσε «Εκπαίδευση, φτιαγμένη από εκείνους που μπορούσαν να προβλέψουν το μέλλον», δε δείχνει να μετανιώνει 12 χρόνια μετά. Αντίθετα. Δικαιωμένος αλλά και στενοχωρημένος αισθάνεται ο Ευριπίδης Στυλιανίδης το 2020. Στις 8/4/2020 μίλησε για «επώδυνη προσαρμογή στη νέα εποχή«. Δείτε γιατί:

Θα μπορούσαν οι Έλληνες εκλεγμένοι πολιτικοί να παραβλέψουν όσους «προβλέπουν και διαμορφώνουν το μέλλον»;

Συνεπώς, η προβλεπτική – παρεμβατική ικανότητα του Gates δεν περιορίζεται στην εμφάνιση φονικών ιών και στα ποικίλα UNUSUAL MEASURES κατά του SARS-CoV-2 που ήδη επιβάλλονται παγκόσμια. Ο Bill Gates είναι ένας ιδιώτης που προβλέπει και διαμορφώνει το (παγκόσμιο) κοινό μας μέλλον. Είναι κρίμα που δεν υπήρχαν μερικοί Gates τον καιρό του διαφωτισμού. Θα είχαν προβλέψει την ματαιότητα της Αμερικανικής Επανάστασης. Θα είχαμε αποφύγει τους Ουάσινκτον, τους Τζάκσον, τη Γερουσία, τη Βουλή των Αντιπροσώπων, την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και τις εκλογές.

Στέργιος Ζυγούρας

Το καραβάκι της ιστορίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ