Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Φτηνή προπαγάνδα, για να μας πείσουν όλους πως η πολιτική το lockdown, είναι η μόνη δυνατή, ώστε να καθίσουμε σπίτι...

Το να τρομοκρατεί κάποιος τον κόσμο με τραβηγμένες και υπερβολικές πληροφορίες, στις σημερινές δύσκολες συνθήκες εγκλεισμού και τη στιγμή που όλοι οι γιατροί μας λένε να μην έχουμε άγχος γιατί αυτό αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό μας και μας κάνει πιο ευάλωτους στον ιό, κάθε άλλο παρά επιστημονικά υπεύθυνο είναι.

Tilemachos Chormovitis


Τις τελευταίες μέρες, τα τρομολαγνικά ΜΜΕ προσπαθούν απεγνωσμένα να μας πείσουν ότι όλοι, νέοι και γέροι, με ή χωρίς υποκείμενα νοσήματα, κινδυνεύουμε το ίδιο . 

Δυστυχώς σε αυτή την προσπάθεια, βλέπω να συμμετέχουν και κάποιοι γιατροί.

 Ένας από αυτούς ανέβασε στον τοίχο μου την προσωπική εμπειρία ενός συναδέλφου του από την Νέα Υόρκη, ο οποίος, με έντονη μελοδραματική γλώσσα, και αφού παρουσίασε μια εικόνα Αποκάλυψης για την πόλη του, μας τόνισε ,με ιδιαίτερη έμφαση, πως στο νοσοκομείο του νοσηλεύουν πολλούς νέους και υγιείς ασθενείς σε πολύ σοβαρή κατάσταση ! 

Ακολουθεί το

σχόλιο μου (με κάποια επιπλέον στοιχεία που υπέπεσαν σήμερα στην αντίληψή μου), στο οποίο ο φίλος μας ο γιατρός δεν μπήκε καν στον κόπο να μου απαντήσει (και επιπλέον, για κάποιον άγνωστο λόγο, με διέγραψε) :





"Λυπάμαι που θα σας το πω γιατί θα έπρεπε να το ξέρετε καλύτερα από μένα, αλλά οι "Αληθινές Ιστορίες", τα βιωματικά τύπου Ιρένε Αγαπηδάκη και το ριάλιτι τρόμου, δεν θεωρούνται και ιδιαίτερα επιστημονικός τρόπος για να καταλάβουμε τι ισχύει σε αυτή την πανδημία. 

Μελέτη των στοιχείων χρειάζεται και μάλιστα με ιδιαίτερη προσοχή, γιατί εκ πρώτης όψεως μπορεί ακόμη και αυτά να παραπλανούν. 

Ας πάρουμε αυτή την καινούργια εμμονή των ΜΜΕ ότι όλοι κινδυνεύουμε το ίδιο από τον κορωνοϊο, και οι νέοι και οι γέροι, και με υποκείμενα νοσήματα και χωρίς. 

Όμως, μέχρι τώρα τουλάχιστον, τα επίσημα στοιχεία λένε άλλα. 

Στην Ιταλία το 87,9% των νεκρών από κορωνοϊο είναι άτομα με ηλικία άνω των εβδομήντα ετών ( https://www.iefimerida.gr/…/koronoios-thymata-italia-ehoyn-… ) και το 99,2% των νεκρών όλων των ηλικιών είχαν ένα ή περισσότερα υποκείμενα νοσήματα (https://www.iatropedia.gr/…/koronoios-italia-apo-p…/128709/- παρόμοια είναι τα στοιχεία και στην Κίνα). 

Στη Νέα Υόρκη, απ'όπου και το βιωματικό του γιατρού, σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία, μπορεί μεν το 44% των ασθενών (όχι των νοσηλευόμενων) του κορωνοϊού να βρίσκονται στην ηλικιακή κατηγορία των 18 έως 44 ετών, αλλά αντιπροσωπεύουν μόνο το 4% των θανάτων. (χωρίς να διευκρινίζεται αν κάποιοι από αυτούς έπασχαν από κάποια υποκείμενα νοσήματα- https://www.iefimerida.gr/ko…/koronoios-ipa-stoys-365-nekroi

Στην Ελλάδα πάλι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο μέσος όρος των διασωληνωμένων είναι τα 68 έτη και οι περισσότεροι υποφέρουν από κάποιο υποκείμενο νόσημα. 

Επίσης ο μέσος όρος ηλικίας των νεκρών από κορωνοϊο στην χώρα μας είναι τα 75 έτη. ( http://newpost.gr/…/koronoios-synehis-ayxisi-ton-kroysmaton…

Και χθες που άκουσα τον καθηγητή Τσιόδρα στη συνέντευξη Τύπου, ξεκαθάρισε ότι οι θάνατοι νέων ανθρώπων χωρίς υποκείμενο νόσημα είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. (νομίζω πως μόνο μια τέτοια περίπτωση έχουμε στην Ελλάδα, του 42χρονου στην Κρήτη).


Επομένως το να επιμένουμε τόσο πολύ σε εξαιρέσεις και σε μεμονωμένες περιπτώσεις (που και στην εποχική γρίπη υπάρχουν, πάλι χθες στην συνέντευξη Τύπου ο Τσιόδρας είπε ότι φέτος "μόνο" το 86% των σοβαρών περιπτώσεων και 92% των θανάτων από γρίπη ανήκαν σε ομάδα αυξημένου κινδύνου του πληθυσμού. ) δεν θα το χαρακτήριζα και τόσο ορθό επιστημονικά. 

Πιο πολύ σαν φτηνή προπαγάνδα μου κάνει για να μας πείσουν όλους πως η πολιτική του lockdown είναι η μόνη δυνατή και για να μας τρομάξουν ώστε να καθίσουμε σπίτι (λες και δεν καθόμαστε). 

Και τέλος, το να τρομοκρατεί κάποιος τον κόσμο με τραβηγμένες και υπερβολικές πληροφορίες, στις σημερινές δύσκολες συνθήκες εγκλεισμού και τη στιγμή που όλοι οι γιατροί μας λένε να μην έχουμε άγχος γιατί αυτό αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό μας και μας κάνει πιο ευάλωτους στον ιό, κάθε άλλο παρά επιστημονικά υπεύθυνο είναι."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »