Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Δανία και Αυστρία σπάνε τη Δυτική ομερτά. Τα σχολεία ανοίγουν σε Δανία στις 15 Απρίλη ενώ είναι χώρα με 1/2 πληθυσμού Ελλάδας κι έχει …

…τους διπλούς θανάτους 187.

Στην Αυστρία ανοίγουν τα μαγαζιά στις 14 Απρίλη ενώ έχουν 204 νεκρούς με πληθυσμό όσο η Ελλάδα. Την ίδια ώρα για πασχαλινό κλείδωμα και πασχαλινή αντεπίθεση ετοιμάζεται η κυβέρνηση…για νέκρωση πασχαλινή….

Στην Ευρώπη ήδη κάποιοι βλέπουν την άκρη του τούνελ. Η Αυστρία αρχίζει να εξουσιοδοτεί το άνοιγμα και πάλι των καταστημάτων και η Δανία ανοίγει σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δημοτικά και Νηπιαγωγεία στις 15 Απριλίου και Γυμνάσια-Λύκεια στις 10 Μάη ενώ οι επιχειρήσεις θα επανέλθουν σταδιακά.. Είναι οι 2 πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που ανακοινώνουν μέτρα απο-καραντίνας. Το Βέλγιο, η Γαλλία, η Ισπανία και άλλες χώρες εξετάζουν ομοίως πώς θα χαλαρώσουν ορισμένους περιορισμούς στη δημόσια ζωή αναφέρει το washingtonpost.

Στην Ισπανία, η οποία μετά την
Ιταλία έχει τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων στην Ευρώπη, ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεζ δήλωσε ότι ορισμένοι οικονομικοί περιορισμοί θα μπορούσαν να αρθούν μετά το Πάσχα.Αυτό θα επέτρεπε σε ορισμένους ανθρώπους σε μη βασικές θέσεις εργασίας να επιστρέψουν στo πόστο τους αναφέρει η αγγλική the sun.

Και οι 2 πρωτοπόρες σε αυτό τον τομέα χώρες Δανία,Αυστρία θα θέσουν εν ισχύ τα μέτρα αποκλιμάκωσης καραντίνας πάντως μετά το Πάσχα των Δυτικών που είναι την ερχόμενη Κυριακή. Η Δανία τη στιγμή που ανακοίνωσε τα μέτρα αποκλιμάκωσης του lockdown είχε 4 875 καταγεγραμμένα κρούσματα και 187 θανάτους  σε πληθυσμό τον μισό από την Ελλάδα 5,787,441 τη στιγμή που η χώρα μας σήμερα έχει περί τα 80 με διπλάσιο πληθυσμό και όμως όλως περιέργως και μάλιστα μπαίνοντας στο Πάσχα Ορθοδόξων υπόσχεται κατά διαρροήν η πολιτική διοίκησή της να οδηγηθεί αδικαιολόγητα σε νέα σκλήρυνση στάσης έναντι πολιτών και νέους αυστηρούς περιορισμούς….σε πασχαλινό κλείδωμα…Αν ακολουθηθεί το σκανδιναβικό μοντέλο μετά το Πάσχα κι εδώ θα τους περάσει .. η φούρια….προοδευτικά .. για ευνόητους λόγους….






« Είναι σωστό και δικαιολογημένο ν΄αρχίσουμε ένα σιγανό άνοιγμα είπε η Πρωθυπουργός της Δανίας Mette Frederiksen σε συνέντευξη τύπου στην Κοπεγχάγη.Αλλά υπό την προυπόθεση ότι ο καθένας θα φυλάει τις αποστάσεις του και θα πλένει τα χέρια του (καθαρμοί, το νέο τυπικό τελετουργικό προς νήψην κορονοιού). Η καθημερινότητα δεν θα επανέλθει όπως ήταν πριν για την ώρα.»

Στη Βιέννη ο Καγκελάριος Sebastian Kurz, χρησιμοποίησε παρόμοια γλώσσα κατά τις ανακοινώσεις του.Μίλησε για μια« νέα κανονικότητα» που περνάει από « ένα περιοδικό άνοιγμα της κοινωνίας σε φάσεις».

Τα μικρά εμπορικά καταστήματα επιφανείας κατώτερης 400 τ. μ, όσο και μεγάλα καταστήματα bricolage και κηπουρικής θ΄’ανοίξουν και πάλι στις 14 Απρίλη ενώ τα restaurants ξενοδοχεία ένα μήνα αργότερα και τα μεγαλύτερα καταστήματα την 1 Μάη.. Και όλα αυτά ενώ η χώρα καταγράφει ως εκείνη τη στιγμή 12 058 κρούσματα Covid-19 και 204 νεκρούς σε πληθυσμό σχεδόν ίσο με Ελλάδα 8,859 εκατομμύρια ενώ η χώρα μας έχει σήμερα περί τους 80 θανάτους. Γιατί στην Ελλάδα θα πρέπει να γίνει μια ακόμη ευθανασία στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ποιός θ΄αναλάβει το κόστος της επαναφοράς;;;;

Και στη Συρία η κυβέρνηση προσαναλίζεται για άρση περιορισμών σταδιακά να συνεχισθεί αυτός ο ρυθμός εξέλιξης covid19 καθώς η χώρα αυτή έχει μόλις 2 νεκρούς και κάτω από 20 συνολικά κρούσματα

Την ίδια ώρα για πασχαλινό κλείδωμα και πασχαλινή αντεπίθεση ετοιμάζεται η κυβέρνηση…για νέκρωση πασχαλινή….με δηλώσεις που αναμένονται εντός των ημερών….Ακόμη και στην Ιταλία ο πρωθυπουργός Giuseppe Conte υποσχέθηκε στους Ιταλούς ότι σύντομα «θα καρπωθούν τους καρπούς αυτών των θυσιών» στις προσωπικές ελευθερίες που έχουν γίνει για την καταπολέμηση του κορωνοϊού. Εδώ αντίστροφη πορεία ενόψει Πάσχα πάντα … μετωπική με Πάσχα πάνε οι ιθύνοντες ….απλά στη Δύση πέφτει νωρίτερα και θα εξομαλυνθεί νωρίτερα η κατάσταση εδώ θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμη να μην γίνει Πάσχα και μετά φτου ξελευθερία ……υπήκοοι έως ζωής.


dimpenews.com
το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ