Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Ο «Μεγάλος Αδελφός» στα κινητά για τον εντοπισμό της διασποράς του κορονοϊού

Κορονοϊός: Η Ευρωπαϊκή Εποπτική Υπηρεσία Προστασίας Δεδομένων (EDPS) ζήτησε σήμερα να δημιουργηθεί μία ενιαία ευρωπαϊκή εφαρμογή σε κινητά τηλέφωνα για τον εντοπισμό της διασποράς του κορονοϊού, αντί για το συνονθύλευμα εφαρμογών που σήμερα χρησιμοποιούνται σε ορισμένες χώρες της ΕΕ, που βάσει της λειτουργίας τους ενδέχεται να παραβιάζουν τα δικαιώματα στην ιδιωτικότητα των πολιτών.

Η EDPS τόνισε πως η χρήση προσωρινών μηχανισμών εντοπισμού εκπομπής και τεχνολογίας bluetooth για την παρακολούθηση των επαφών προστατεύουν μεν την ιδιωτικότητα και τα προσωπικά δεδομένα, αλλά εξέφρασε την ανησυχία της για την ποικιλία των εφαρμογών που δημιουργούνται, τονίζοντας πως μία πανευρωπαϊκή προσέγγιση θα έφερε καλύτερα αποτελέσματα.

Αντιμέτωπες με
χιλιάδες θανάτους σε όλη την Ευρώπη, οι κυβερνήσεις πολλών κρατών έχουν δημιουργήσει εφαρμογές προκειμένου να εντοπίζονται όσοι έχουν έλθει σ' επαφή με ασθενείς και να επιτηρούν εάν τηρείται η καραντίνα. Τα μέτρα αυτά έχουν προκαλέσει επικρίσεις από προασπιστές των ατομικών δικαιωμάτων και της προστασίας των προσωπικών δεδομένων που φοβούνται πως οι εφαρμογές αυτές θα παραμείνουν σε λειτουργία και μετά την πάροδο της κρίσης.

«Δεδομένων των διαφορών, η EDPS καλεί για ένα πανευρωπαϊκό μοντέλο εφαρμογής εντοπισμού κορονοϊού στα κινητά. Ιδανικά θα μπορούσε να γίνει σε συνδυασμό με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ώστε η προστασία των δεδομένων να εξασφαλίζεται εκ των προτέρων σε παγκόσμιο επίπεδο», τόνισε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής υπηρεσίας Βόιτσιεχ Βιεβιορόφσκι, σε ανακοίνωσή του.

Οι εφαρμογές κινητού περιλαμβάνουν αυτές της πολωνικής κυβέρνησης Καραντίνα στο Σπίτι, που εστιάζεται σε όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό και την εθελούσια εφαρμογή εντοπισμού από κινητό τηλέφωνο της Ιρλανδίας.

Αλλά και οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας, όπως οι Vodafone, Deutsche Telekom και Orange έχουν ήδη συμφωνήσει να μοιρασθούν τα δεδομένα εντοπισμού των κινητών με την ΕΕ προκειμένου να επιθεωρείται η διαδρομή της μετάδοσης του ιού.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »